Kawon (arbuz) - część 14
- FreGo
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 28 sty 2018, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon (arbuz) - część 14
Hej "lunatyk" ten Twój arbuz ze zdjęcia jest zupełnie jak mój Crimson Sweet.
Nie wiem dlaczego nikt tego nie napisał, chyba nie czytają tego wątku.
Nie wiem dlaczego nikt tego nie napisał, chyba nie czytają tego wątku.
Witam, jestem Adam.
- FreGo
To masz złe wrażenie.
Pestki niedojrzałe, kolor za blady miąższu. Nie wiem jakim cudem go zjadłeś, ja lepsze wyrzucałem.
Jak będziesz kiedyś jadł dojrzałego Janosika to zrozumiesz o czym piszę i jak jest różnica.
Witam, jestem Adam.
Byłem przekonany, ze jest w porządku, nawet porównywałem dźwięk z drugiego owocu młodszego. No kolor może nie jest intensywny, a z pestkami niedojrzałymi nie domyśliłem się.
Łyżeczka była uschnięta, wąs również, tylko dni nie liczyłem .
Dwie inne osoby go jadły i twierdziły, że był dobry. Połowa mi została jeszcze nieruszona. Dzięki za uwagę.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dojrzały Janosik ma czarne pestki. Ale nawet zerwany w punkt nie jest specjalnie smaczny. Dobry arbuz musi być... czerwony
- FreGo
Przecież to logiczne, że jak owoc ma niedojrzałe nasiona, to dojrzały nie jest?
Teraz sobie wyobraź jak może smakować taki arbuz gdy jest dobrze dojrzały , skoro Tobie ( i innym) smakował taki nie w pełni dojrzały.Janosik nie jest zbyt słodkim arbuzem nawet gdy dobrze dojrzeje.
Mnie osobiście smakował, bo i tak jest sto razy smaczniejszy od tych gnieciuchów gumowatych ze sklepu.
Przy Janosiku patrz na plamę od spodu(poza wąsem i łyżeczką), na nim bardzo dobrze ten wskaźnik widać.
Teraz sobie wyobraź jak może smakować taki arbuz gdy jest dobrze dojrzały , skoro Tobie ( i innym) smakował taki nie w pełni dojrzały.Janosik nie jest zbyt słodkim arbuzem nawet gdy dobrze dojrzeje.
Mnie osobiście smakował, bo i tak jest sto razy smaczniejszy od tych gnieciuchów gumowatych ze sklepu.
Przy Janosiku patrz na plamę od spodu(poza wąsem i łyżeczką), na nim bardzo dobrze ten wskaźnik widać.
Witam, jestem Adam.
- reyav
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 24 paź 2023, o 23:38
- Kontakt:
Z żółtych arbuzów polecam Kogane, jest bardzo słodki i słodszy niż czerwone.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Reyav , gdzie kupowane nasiona Kogane ?
- reyav
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 24 paź 2023, o 23:38
- Kontakt:
Na Litwie.
- Karczownik
- 200p
- Od: 1 kwie 2019, o 15:54
Kogane sprzedaje np. litewski sklep sonis.pl.
Dla fanów Red Stara może być to interesujące info, bo holenderski sklep tuinzaden.eu oferuje tę odmianę, ale nie z Kiepenkerla. Kupiłem 2 paczki i mam nadzieję, że gorsze nie będą. Okaże się w przyszłym sezonie.
Dla fanów Red Stara może być to interesujące info, bo holenderski sklep tuinzaden.eu oferuje tę odmianę, ale nie z Kiepenkerla. Kupiłem 2 paczki i mam nadzieję, że gorsze nie będą. Okaże się w przyszłym sezonie.
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wytrzymałem i uciąłem pierwszego od dwóch lat arbuza
Bydlę miało 7,8kg, wąs suchy, jak go poklepałem to dudnił, ale mimo to mógł poleżeć jeszcze ze dwa dni, mimo to pyszota.
Bydlę miało 7,8kg, wąs suchy, jak go poklepałem to dudnił, ale mimo to mógł poleżeć jeszcze ze dwa dni, mimo to pyszota.
Piotr
- Kabomba
- 500p
- Od: 1 cze 2013, o 01:10
Moje tegoroczne oczko w głowie rośnie:
Wg metody pomiaru OTT ma rzekomo 10,4 kg, więc utrzymuje tempo około 400 g przyrostu na dobę. Pytanie kiedy przestanie rosnąć, a zacznie dojrzewać. Wczoraj dopiero zauważyłam, że zawiązał się drugi owoc - wylądował praktycznie na ścieżce, inaczej bym go nie dostrzegła pewnie do września:
I teraz oczywiście Georgia zaczęła masową produkcję żeńskich kwiatów, rychło w czas
Red Stary też jeszcze przytyły i dwa może dobiją do 10 kg, Niuniuś Original pędzi kilka jagódek o normalnym dla niego umaszczeniu:
Zaś ten skundlony ma owoce podejrzanie wyglądające jak... Charleston Gray:
Najpóźniej zaczęły wiązać Congo i Dumary (Dumary pozdrawiają wokana ), ale widzę tylko te owoce, które są bliżej krawędzi buszu, a co się dzieje w gąszczu to już i sokole oko nie dojrzy. Sześć krzaków pochłonęło 40 metrów kwadratowych, końcówki pędów wyłażą przez tymczasowe ogrodzenie i jeśli nie zdążę ich nawrócić na inną drogę, to są oskubywane przez gęsi. Nie mam jak podlać tych krzaków, więc od co najmniej dwóch tygodni jadą tylko na opadach deszczu.
(Szkoda, że liście arbuza nie są zbyt smaczne, bo w tym roku liści mam zdecydowanie najwięcej )
Wg metody pomiaru OTT ma rzekomo 10,4 kg, więc utrzymuje tempo około 400 g przyrostu na dobę. Pytanie kiedy przestanie rosnąć, a zacznie dojrzewać. Wczoraj dopiero zauważyłam, że zawiązał się drugi owoc - wylądował praktycznie na ścieżce, inaczej bym go nie dostrzegła pewnie do września:
I teraz oczywiście Georgia zaczęła masową produkcję żeńskich kwiatów, rychło w czas
Red Stary też jeszcze przytyły i dwa może dobiją do 10 kg, Niuniuś Original pędzi kilka jagódek o normalnym dla niego umaszczeniu:
Zaś ten skundlony ma owoce podejrzanie wyglądające jak... Charleston Gray:
Najpóźniej zaczęły wiązać Congo i Dumary (Dumary pozdrawiają wokana ), ale widzę tylko te owoce, które są bliżej krawędzi buszu, a co się dzieje w gąszczu to już i sokole oko nie dojrzy. Sześć krzaków pochłonęło 40 metrów kwadratowych, końcówki pędów wyłażą przez tymczasowe ogrodzenie i jeśli nie zdążę ich nawrócić na inną drogę, to są oskubywane przez gęsi. Nie mam jak podlać tych krzaków, więc od co najmniej dwóch tygodni jadą tylko na opadach deszczu.
(Szkoda, że liście arbuza nie są zbyt smaczne, bo w tym roku liści mam zdecydowanie najwięcej )