Małgorzato miałaś rację , że to jest Rutbekia

z tym , że ona w rzeczywistości ma bardziej w brąz-bordo wpadające swoje kwiatki. Widać, że robione zdjęcia były o zmroku to pewnie błysnęła lampa i taki odblask wyszedł i piękny kolor

.
W załączeniu jak wygląda w dzień;
Mamy już Sierpień na wsi na polach już widoki jesienne . Takie fotki z dzisiejszego spaceru
widoki z mojej łąki na górce

widać dachy najbliższych sąsiadów

a tam w oddali za polami widać nawet centrum mojej wioski

w tle moja górka, na którą robię codzienne spacery z moimi pieskami. Mają radochę bo często wypatrzą jakieś zwierzątko/ np;Zająca, Sarenkę i wtedy robią pościg za nimi , ale nie robią im żadnej krzywdy

Wracają zasapani z jęzorem na brodzie

oraz lubią szukać chyba norek mysz bo grzebią w ziemi
Natomiast na działce panuje taki misz-masz różnych kolorów

pojawia się już brąz przekwitniętych roślinek, jest jeszcze zieleń i wiele kolorów. U mnie to najbardziej kolorowa jest rabata przy stawie za przyczyną kwitnących Floksów. Pozwoliłam im się rozsiać i tworzą mi teraz na działce taki kolorowy obraz.
z przodu są i inne kwiatki, bo co roku podkopuję tę rabatę i sadzę różne kwiatki. Wiosną kwitną cebulowe a latem niższe byliny i jednoroczne

natomiast z tyłu rabaty rośnie Sadziec , świecznica i Przegorzan
na rabacie przy śliwie też jest teraz kolorowo od Floksów

a żółtego koloru dodają kwitnące Smrotawa, Oman Wielki, Krwawniki i Nagietki.
Jeszcze Floksy są w koło domu i na dzikiej łące w tych samych kolorach bo to wszystko rozsady z rabaty nad stawem
Natomiast następnymi moimi kwiatami które wnoszą dużo kolorów na działce to są Cynie, które też są wszędzie gdyż tak ładnie mi się wysiały i ciągle nimi uzupełniam puste miejsca na rabacie.
Jako pierwsze trafiły do donic

następnie na nową rabatkę, tak obecnie się rozrosły i poszły w górę

tu na dużej rabacie przed domem

na mniejszej też zostały dosadzone

tu przy Różach
tak ogólnie przy domu kwitnienia
i jeszcze parę Liliowców kwitnie