Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Post »

Witaj Ewcia jak miło cię gościć ;:168 ,upały chyba wszystkim dają popalić ale już chyba nie długo bo coraz bardziej czuć jesień,na polach robi się pusto a po żniwach to już temperatury zwykle niższe i wieczory chłodniejsze.Moje ingerencje w zielone ostatnio to tylko zbieranie pomidorków ze szklarni :lol: ,zabiegi,obiadki i ciągłe usługiwanie M. kolacyjki śniadania czasem pranie i tak dni uciekają jak szalone.Po zabiegach jestem jakaś bardzo zmęczona ale jutro kończę więc pewnie będą mnie wreszcie sąsiedzi widzieć na ogrodzie.Liczyłam że pod koniec lata szałwia okrasi mój ogród a ona jak zaczarowana nie widać kwiatów tylko liście,zaburzone jest coś w tym systemie kwiatowym,chryzantemy zawsze miałam wysokie to teraz są jak zawsze chciałam mieć niskie tylko kwiatów mało. ;:131 Cukinie zawsze przerastały a teraz poluje na choćby małe,dziwny jest ten rok ogrodowy.Ewcia jeszcze funkcjonuje ale jak tak dalej pójdzie z moim kolanem to też będę musiała polubić trawniki bo nie zdołam zaopiekować się kwiatostanem nawet moim skromnym.Bądźmy jednak dobrej myśli oby większych trosk nie było ,dużo zdrowia Ewciu i obyś miała to czego potrzebujesz. ;:138 ;:168
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, dawno u Ciebie nie byłam, jakoś mi Twój wątek umknął :oops: przyłączam się do wszystkich podziwiających Twoje liliowce i lilie - faktycznie masz piękną kolekcję ;:63 a że nie wszystkie mają imiona - co to przeszkadza? Ja też mam wiele kwiatów, które kupowałam z nazwą odmiany, ale niestety nazwa wyleciała z głowy, znacznik się zmył i został tylko kwiat - i dobrze, gorzej by było, gdyby się stało odwrotnie ;:306
Życzę Ci Jolu, aby rehabilitacja przyniosła oczekiwane rezultaty ;:168 i żebyś mogła czerpać przyjemność z prac ogrodowych ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
neferet
200p
200p
Od: 18 paź 2014, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu nie mam alergii, ale nie lubię zapachu lilii. Dość szybko zaczyna mnie boleć głowa. Nie wiem dlaczego tak reaguję. Moja mama ma to samo, więc raczej lilie u mnie nie zagoszczą, choć to piękne kwiaty. :)
Czy wchodzimy, czy wychodzimy z ogrodu furtka jest początkiem drogi.
Pozdrawiam, Monika
Za furtką
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie Halszko i Moniko ;:138 ;:168

Halszko zabiegi jak na razie to tyle mnie cieszą że z boczków mi odrobinę zeszło a jeśli chodzi o ból to na razie nie zelżył tylko chodzenie mam troszkę lepsze jak nie boli kolano bo wtedy kuleję.Z pracami jestem teraz do tyłu zabierają mi czas wnuki i dorosłe dzieci zawsze jest coś,wiesz jak to jest.Lilie już wspomnieniem kwitną jeszcze hortensje ale będę robić zdjęcia dopiero jutro to może coś upstrykam.Od poniedziałku znów do lekarza i do wnuka itd...Leci ten czas niesamowicie ,już jesień na karku trzeba łapać chwile radości na świeżym powietrzu.Nawet nie mam jakichś planów bo córka na dniach będzie rodzić to nie potrafię o niczym innym myśleć,bardziej przeżywam te porody jak swoje.Dziękuję za miłe słowa i pochwały,będzie mi się nadal chciało coś działać tylko niech przejdą te emocje i troska.Życzę Halszko jeszcze pięknych pogód żebyś nabierała zdrowia i wigoru na plenerowych wycieczkach. ;:138

Moniko szkoda że tak szkodzą ci te liliowe zapachy ale każdy na zbyt duży silny zapach jest narażony na ból głowy ,tak że dobrze że unikasz a podziwiać można i z daleka.Są jeszcze inne piękne kwiaty i rośliny nie koniecznie kolorowe ale bardzo fakturą ciekawe i ozdobne.To jak układanie puzli wystarczy mieć trochę wyobraźni i środki i można stworzyć piękne pejzaże,mnie brakuje tego i tego ale i tak uwielbiam próbować :lol: Dużo zdrowia Moniko i radości ;:138
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

lojka 63 pisze: 27 lip 2024, o 23:32 każdy na zbyt duży silny zapach jest narażony na ból głowy
Nie każdy, nie każdy. :;230

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Loki ;:138 No może nie każdy,ale wiele osób na silny zapach lilii źle reaguje,no nie każdy to ma taki dobry nos jak ty,podejrzewam że nie tylko do kwiatów ale do życiowej zaradności ;:63 Jestem ostatnio taka nie zorganizowana że nie bardzo wiem co na forum się dzieje.Nie posiedzę długo bo zaraz mnie moje girki bolą i co zacznę spacerować po waszych ogrodach to muszę wstać bo boleści ;:160 Ale jestem do przodu bo zarejestrowana do ortopedy na koniec września ;:131 może mi nie odpadną kulaski do tego czasu ;:306 Dzięki za wizytę i idę po kolei odwiedzać wasze ogrody na ile mi pozwoli moje kapryśne zdrowie,nie zawsze coś wpisuję bo jak mam głupio pisać to czasem tylko cieszę oko pięknymi widokami.Miłych snów i pięknego poranka Loki. ;:138
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Życiowa zaradność u mnie przeciętna – ani szczególnie rozwinięta ani szczególnie niedorozwinięta. Węch nawet nieco poniżej przeciętnej – może dlatego silne zapachy kwiatowe mi nie przeszkadzają?

Trzymam kciuki za Twoje nogi. Bardzo to uciążliwe jak coś boli.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jolu Aucuba to zielona roślina, a eszeweria te rozetki w donicy.

Obrazek

Lilie masz cudne. ;:oj Też mam upośledzony węch, więc mocne zapachy uwielbiam.
Ciemno bordowy floks cudny.
Spokojnego rozwiązania dla córy i zdrowia dla Ciebie, żebyś mogła pomagać i mieć czas też dla siebie. ;:167 ;:4
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Loki,Witaj Soniu ;:138

Loki tak jest jak się osiągnie pewien wiek ale są bardzo sprawni weseli staruszkowie, pełni życia i oby wszystkim nam takie szczęście dopisywało a trochę to od natury zależy i chęci życia z ludźmi.Tak że sprawności,zdrowia i radości na co dzień życzę.Dziękuję za twoje życzenia. :wit

Soniu,już po największym mam nadzieję bólu mam drugiego wnusia u jednej córki a trzeciego w ogóle,jak na razie same chłopaki w tej rodzinie się rodzą.Zobaczymy jak to się będzie układało,jak zdrowie pozwoli to podołamy.Dziękuję za wyjaśnienie muszę sobie to dokładnie zapisać,to wszystko podarunki,te skalniakowate to od córki a ten duży od siostry,chyba im pasuje w tym miejscu bo wilgoć taka nawiewana jak pada a osłonięte od wiatru i ostrego słonka.Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie,jak sobie trochę wszystko poukładam to jakieś fotki może się pojawią bo na razie to nawet lekarzy przegapiam.Gorące całusy Soniu i miłej niedzieli. ;:168
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Korzystając z chwili wolnego czasu pozwoliłam sobie na spacerek na górkę. Jesień postępuje na całego konieczność moich rąk w najbliższej możliwości,jeżynka ,malinka do zbierania i plewienie przycinanie,przeszkadzają ciągłe wizyty lekarskie i nieplanowane akcje rodzinne,pewnie w zimie się unormuje.Nie bardzo miałam jak robić zdjęcia więc parę roślin już przekwita ale coś trzeba urozmaicić ten wątek,a zatem to co złapałam...

Obrazek

Obrazek
to już dawno jest wspomnieniem ale skoro jest w tej serii więc ma być.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
liatra kłosowa niestety nie kwitły jednocześnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
moja budleja taka mizerna może dlatego że samosiejka.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

A dziękuję za miłe słowa.
Tak, tak taką duszę artystyczną trochę mam.
ale masz piękne lilie, liliowce.
Hortensje też piękne.
No i jeżówki śliczne. Ja też je lubię :)
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Piękne te lilie!

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu u nas ciągle przypieka a ja czekam na chłodniejsze dni i trochę wilgoci bo coś bym przesadziła a tu sucho i sucho.Czasami czekam na spokojniejszy czas teraz u mnie za dużo się dzieje i moje plany ciągle odkładane.Udanego weekendu Aniu. ;:168

Dzięki Loki już po liliach teraz jeszcze resztki hortensji jakaś budleja i szałwia ta czerwona,Jesień galopem nadchodzi. :wit

Obrazek

Hibiskus powoli się odradza

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
aksamitki miały być przesadzone pod dom i nie doczekałam deszczu muszą już tutaj zostać
Obrazek

Obrazek

Obrazek
resztki różyczek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek