Co można wysiać we wrześniu?
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.4
Te pomidory są przystosowane do uprawy doniczkowej. Fat Frog 20-30cm wys., zielony. Groovy Tunes 30-40cm wys. wielokolorowy, z przewagą ciemnego koloru i ze smakiem ciemnego pomidora. Dodatkowo jeszcze wysieję i spróbuję uprawiać zimą dwarfa Arctic Rose.
Anna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu , jak Ci się sprawdzą to będę prosić o nasiona .
To nie jest mój ostatni jesienny wysiew pomidorów donicowych . Nad następnym jeszcze się zastanawiam .
To nie jest mój ostatni jesienny wysiew pomidorów donicowych . Nad następnym jeszcze się zastanawiam .
Fajna kolekcja pomidorków! Skoro doniczka 2 litrowa za mała, to 5 litrów wystarczy? Takie planowałam docelowo. A możesz porównać Laurę i Jolkę, jeśli chodzi o smak i plenność?
Jak myślicie, rzodkiewkę jeszcze można wysiewać?
Jak myślicie, rzodkiewkę jeszcze można wysiewać?
Anna
-
Ja wysiewam , ale ostatni siew robiłam już w tunelu . Planuję jeszcze co najmniej 1-2 siewy rzodkiewki zrobić .
Dziewczyna opisuje , że uprawia takie pomidory w doniczce 1 galon to jak sprawdziłam około 3-4 litrów .
Dziewczyna opisuje , że uprawia takie pomidory w doniczce 1 galon to jak sprawdziłam około 3-4 litrów .
Znaczy doniczka 5 l w sam raz Aniu, piszesz, że jeszcze planujesz wysiewać pomidory. Masz upatrzone odmiany?
Rzodkiewka do tunelu bezpieczniej, bo nie wiadomo, kiedy przyjdą przymrozki. Wyczytałam, że można jeszcze wysiewać buraki liściowe, trochę mam nasion, to sypnę -też w tunelu. I jeszcze koper do donicy.
Rzodkiewka do tunelu bezpieczniej, bo nie wiadomo, kiedy przyjdą przymrozki. Wyczytałam, że można jeszcze wysiewać buraki liściowe, trochę mam nasion, to sypnę -też w tunelu. I jeszcze koper do donicy.
Anna
- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myślę, że do doniczkowej uprawy nada się ijuński czerwony.
Jest niski i kompaktowy. Aztek też by się nadał.
Jest niski i kompaktowy. Aztek też by się nadał.
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Ijuński do doniczki to bardzo dobry pomysł, jednak dałbym 10 litrów. W pięciolitrowej plonował u mnie słabiej.
Właśnie zastanawiałem się nad wysiewem rzodkiewki w foliaku, bo kończy się ostatnia tura gruntowej.
Dobrze wiedzieć, że jeszcze wysiewacie.
Właśnie zastanawiałem się nad wysiewem rzodkiewki w foliaku, bo kończy się ostatnia tura gruntowej.
Dobrze wiedzieć, że jeszcze wysiewacie.
Pozdrawiam, Jacek
-
Jutro wysieję kilka nasion Pak Choy .
-
- 50p
- Od: 19 lis 2023, o 12:55
Trudno będzie opisać mi smak Laury. Myślę, że nie pokazała ona w tym roku u mnie swoich możliwości. Wysiana w styczniu zaczęła dojrzewac pod koniec czerwca. Owoce, można było trafić na słodkiego w miarę pomidorka ale również na wodnistego. Być może, nie tak była zasilana. Obsypana była cała podłużnymi pomarańczowymi pomidorkami. Wyglądała ślicznie. Do tej pory pojedyncze pomidorki dojrzewają. Z małą przerwą cały czas kwitnie i zawiązuje nowe pomidorki.
Jolka. Dużo większe owoce niż u Laury. Smak konkretny, typowo pomidorowy z przewagą słodyczy. Miłe uczucie w ustach. Oblepiona niesamowicie czerwonymi pomidorkami. Patrząc na nie można odnieść wrażenie, że te pomidorki uśmiechają się.Jeśli chodzi o plenność to myślę, że tutaj Jolka wygra. Ten krzaczek również cały czas kwitnie i zawiązuje nowe owoce. Dla Laury będzie dobra doniczka 3 litrową a Jolka myślę, że będzie szczęśliwa jak dostanie 5 l. Pozdrawiam.
Jolka. Dużo większe owoce niż u Laury. Smak konkretny, typowo pomidorowy z przewagą słodyczy. Miłe uczucie w ustach. Oblepiona niesamowicie czerwonymi pomidorkami. Patrząc na nie można odnieść wrażenie, że te pomidorki uśmiechają się.Jeśli chodzi o plenność to myślę, że tutaj Jolka wygra. Ten krzaczek również cały czas kwitnie i zawiązuje nowe owoce. Dla Laury będzie dobra doniczka 3 litrową a Jolka myślę, że będzie szczęśliwa jak dostanie 5 l. Pozdrawiam.
Sonka1 Bardzo dziękuję za szczegółowy opis, brzmi intrygująco, jeszcze bardziej mam ochotę uprawiać.
Anna
-
- 50p
- Od: 19 lis 2023, o 12:55
Gdy pisałam post zabrakło mi właściwego słowa na określenie koloru pomidorka Laura. Użyłam pomarańczowego ale to wyglądało jak pomarańcz ze smugami złota. Gdy mocno dojrzeje przebarwia się na czerwono. U mnie teraz jest czerwony. Pozdrawiam.
Sonka1 Dobra wiadomość o Laurze Im bardziej kolorowy, tym ciekawiej na te jesienno-zimowe dni.
Anna