Grab - wymagania,sadzenie,rozmnażanie ,choroby,szkodniki
Re: Grab - wymagania,sadzenie,rozmnażanie ,choroby,szkodniki
Nie odpowiem na pytania, bo nie mam wiedzy.
Natomiast mam pytanie jaki jest wiek tych grabków ?
Pięknie wyglądaja
Natomiast mam pytanie jaki jest wiek tych grabków ?
Pięknie wyglądaja
Graby sadziłem pod koniec 04.2022 (kupione wysyłkowo, wysokość sadzonek100-150cm).
W 2022-2023 jakieś 30% sadzonek kiepsko wyrastało lub uschło - zapewne przez moje zaniedbania lub błędy podczas sadzenia.
W 2023-2024 uzupełniłem te 30% sadzonek sadzonkami w doniczce (wysokość sadzonek100-150cm) i bardziej zwracam uwagę na pielęgnacje i podlewanie - widać efekty.
Przed cieciem w 07.2024 (widać mniejsze miejscowo sadzonki, dlaczego to miejsce jest mniejsze - nie wiem, może to, że przez cały dzień są w słonecznym miejscu).
Maksymalny przyrost niektórych sadzonek od ciecia w 04.2024 do ciecia 07.2024 to nawet 120 cm.
Po cięciu w 07.2024 (wyrównałem do tych najniższych sadzonek).
Obecnie 08.2024 po cięciu w 07.2024 już widać znaczne odrosty.
Ciekawe jestem jak będzie wyglądać kolejny sezon i jaki będzie przyrost.
W 2022-2023 jakieś 30% sadzonek kiepsko wyrastało lub uschło - zapewne przez moje zaniedbania lub błędy podczas sadzenia.
W 2023-2024 uzupełniłem te 30% sadzonek sadzonkami w doniczce (wysokość sadzonek100-150cm) i bardziej zwracam uwagę na pielęgnacje i podlewanie - widać efekty.
Przed cieciem w 07.2024 (widać mniejsze miejscowo sadzonki, dlaczego to miejsce jest mniejsze - nie wiem, może to, że przez cały dzień są w słonecznym miejscu).
Maksymalny przyrost niektórych sadzonek od ciecia w 04.2024 do ciecia 07.2024 to nawet 120 cm.
Po cięciu w 07.2024 (wyrównałem do tych najniższych sadzonek).
Obecnie 08.2024 po cięciu w 07.2024 już widać znaczne odrosty.
Ciekawe jestem jak będzie wyglądać kolejny sezon i jaki będzie przyrost.
wildwood cześć
Nawoziłeś jakoś swój grab?
Nawoziłeś jakoś swój grab?
Wygląda że mączniak
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
O mączniaku i preparatach do walki z nim przeczytasz tutaj viewtopic.php?f=17&t=45934
Dzięki, chyba zastosuję Agricolle spray 750ml Target Natural bo jest dostępny w sklepie i gotowy do użycia. Zobaczymy jakie będą efekty.
Ogólnie z 50paru grabów tylko ten ma takie objawy i jakby lekko jeden obok zarażał się, więc oprysk zastosuję i na niego.
Ogólnie z 50paru grabów tylko ten ma takie objawy i jakby lekko jeden obok zarażał się, więc oprysk zastosuję i na niego.