Epipremnum - problemy w uprawie
Re: Epipremnum - problemy w uprawie
Dzień dobry.
Rzućcie proszę okiem i doradźcie:
Roślina 1:
Mogła mieć za mokro+za ciemno i wygląda trochę na jakiś grzyb. Co myślicie?
Roślinka 2:
Roślinka 2 stoi w bardzo słonecznym miejscu. Ten drugi liść jest bardziej osłonięty i świato jest rozproszone.
Ale ponieważ mam plagę takich usychających liści (zaczęło się w trakcie upałów), pogubiłem się już, co może być czym. Czy tak wyglądają oparzenia u epi? Czy to moze kolejny grzyb?
Pozdrawiam,
Callimae
Rzućcie proszę okiem i doradźcie:
Roślina 1:
Mogła mieć za mokro+za ciemno i wygląda trochę na jakiś grzyb. Co myślicie?
Roślinka 2:
Roślinka 2 stoi w bardzo słonecznym miejscu. Ten drugi liść jest bardziej osłonięty i świato jest rozproszone.
Ale ponieważ mam plagę takich usychających liści (zaczęło się w trakcie upałów), pogubiłem się już, co może być czym. Czy tak wyglądają oparzenia u epi? Czy to moze kolejny grzyb?
Pozdrawiam,
Callimae
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mamy wróżyć z fusów?
Takie przyczyny nie biorą się z niczego.
Opisz dokładnie warunki uprawy i pielęgnacji, wszystko - odległość od okna, skład podłoża, podlewanie, doniczka wsadzona do ciasnej osłonki czy stoi na podstawce, etc...
Takie przyczyny nie biorą się z niczego.
Opisz dokładnie warunki uprawy i pielęgnacji, wszystko - odległość od okna, skład podłoża, podlewanie, doniczka wsadzona do ciasnej osłonki czy stoi na podstawce, etc...
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
-
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 11:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy można o tej porze roku przyciąć epipremnum i scindapsusa? Będę je przenosił na zimę bliżej okna, ale mocno urosły przez lato i ich długie pędy leżałyby na podłodze. Nie służyło by to ani im, ani utrzymaniu porządku w pokoju. Pewnie ktoś by je w końcu zdeptał przez przypadek. Chodzi mi o przycięcie o połowę długości, może nawet o 2/3.
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja tnę przez cały rok jak tylko jest taka potrzeba. Można skrócić, albo przyciąć radykalnie, co się przyczyni do rozkrzewienia roślin.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6