Kolekcja sadowniczo warzywna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolekcja sadowniczo warzywna
Wczoraj ściąłem maliny: Polonez, swoją powtarzającą NN i resztki które przeoczyłem letnich, zasypałem kopcami sadzonki winorośli, teraz jeszcze trzeba będzie zasypać budleję, róże, wywieźć borowinę do tuneli, przekopać i można zimować
-
Dziś dokończyłem obsypywać róże, budleję, zaopatrzyłem się w podkładki do szczepienia jabłoni, teraz można czekać do wiosny i planować co, gdzie, w tunelach będzie rosło
- leszkat76
- Od: 13 gru 2020, o 14:12
Kamil a podkładki to gdzieś kupione?
U mnie kupione jabłonki powypuszczały odrosty korzeniowe, a najwięcej ta co uschła, będzie na czym szczepić.
Można już spokojnie odpoczywać od robót ogrodowych i wyciągać słoiczki z piwniczki.
U mnie kupione jabłonki powypuszczały odrosty korzeniowe, a najwięcej ta co uschła, będzie na czym szczepić.
Można już spokojnie odpoczywać od robót ogrodowych i wyciągać słoiczki z piwniczki.
Pozdrawiam Kasia
Kolorowo owocowo
Kolorowo owocowo
-
Moja kocica ubzdurała sobie, że będzie spała w małym pudełku po butach, gdzie się nie mieści
Zazwyczaj spała na legowisku, albo na łóżku
Zazwyczaj spała na legowisku, albo na łóżku
-
Jest wysterylizowana, więc nie ma możliwości żeby miała młode. Choć przydał by się młody kot, gdyż ma już 11 lat.
-
Przygotowałem listę pomidorów na przyszły rok, jest już dość dokładna muszę jeszcze przemyśleć, czy będę wsadzał pomidory do gruntu, czy nie.
Barwy markerów oznaczają kolor pomidorów.
Zawsze królowały malinowe u mnie, a teraz malinowych odmian jest tylko 6, za to czerwonych jest 13
Barwy markerów oznaczają kolor pomidorów.
Zawsze królowały malinowe u mnie, a teraz malinowych odmian jest tylko 6, za to czerwonych jest 13
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kamil , z młodymi kotkami nie ma problemu. W każdym schronisku dla zwierząt za zwyczaj są kocięta do adopcji, albo mają info że ktoś ma do oddania.
Mojej córce okociła się dzika kotka na posesji , jednego kocica matka zabrała z komórki ,a drugiego zostawiła.
Zgłosiła do tozu i od razu znalazła się chętna
Kocia śliczna, koty potrafią dożyć do nawet 20 lat
A to moja Kocia
Zdaj relacje jaki jest Bolek .
W tym roku będę chciała posiać wszystkie brandywine , chociaż po 1 szt, a jest ich 10 szt z serii.
Ululu ochre miałam , super pomidor , Brandywina apricort też , ale nie pamiętam bo dawno temu.
Malachitowa szkatułka pyszny ale mało plenne , sakiewka chudziaka z tego co pamiętam bardzo plenna i smaczna -w tym roku też ją będę siałą
Mojej córce okociła się dzika kotka na posesji , jednego kocica matka zabrała z komórki ,a drugiego zostawiła.
Zgłosiła do tozu i od razu znalazła się chętna
Kocia śliczna, koty potrafią dożyć do nawet 20 lat
A to moja Kocia
Zdaj relacje jaki jest Bolek .
W tym roku będę chciała posiać wszystkie brandywine , chociaż po 1 szt, a jest ich 10 szt z serii.
Ululu ochre miałam , super pomidor , Brandywina apricort też , ale nie pamiętam bo dawno temu.
Malachitowa szkatułka pyszny ale mało plenne , sakiewka chudziaka z tego co pamiętam bardzo plenna i smaczna -w tym roku też ją będę siałą
-
Śliczny buras, wygląda jak rzeźba
Tylko z dodawaniem kota do drugiego zdaje się może być problem?
Bolka miałem w zeszłym roku, nasiona namnożyłem, ale dla siebie nie zostawiłem , jest to pomidor samokończacy, ale bardziej wegetatywny, bez problemu daje się go podciągnąć wyżej z wilka po zakończeniu się gronem, owoce średniej wielkości ni to malinowe, ni to czerwone, trochę sercowate, to znowu bardziej okrągłe , smak przeciętny, ale to pomidor do przechowywania, na krzaku to się zapali i wisi, wisi i wisi, jest bardzo późny dlatego będzie w tunelu. Po zerwaniu leżał ponad miesiąc i nic mu nie było.
Opis Bolka
viewtopic.php?p=6431919#p6431919
A tutaj ogólne podsumowanie sezonu 2023, aż dziwne, że zrobiłem osobnego wpisu Brandywine Apricot,
viewtopic.php?p=6437361#p6437361
Tylko z dodawaniem kota do drugiego zdaje się może być problem?
Bolka miałem w zeszłym roku, nasiona namnożyłem, ale dla siebie nie zostawiłem , jest to pomidor samokończacy, ale bardziej wegetatywny, bez problemu daje się go podciągnąć wyżej z wilka po zakończeniu się gronem, owoce średniej wielkości ni to malinowe, ni to czerwone, trochę sercowate, to znowu bardziej okrągłe , smak przeciętny, ale to pomidor do przechowywania, na krzaku to się zapali i wisi, wisi i wisi, jest bardzo późny dlatego będzie w tunelu. Po zerwaniu leżał ponad miesiąc i nic mu nie było.
Opis Bolka
viewtopic.php?p=6431919#p6431919
A tutaj ogólne podsumowanie sezonu 2023, aż dziwne, że zrobiłem osobnego wpisu Brandywine Apricot,
viewtopic.php?p=6437361#p6437361
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kamil , moja córka to kociara (ma 2 )i ona mi mówiła ,że koty do siebie się przyzwyczają. Na początku trzeba ją odseparować ,np. tego nowego przetrzymać w osobnym pomieszczeniu ,ale to można poczytać w necie jak wprowadzić nowego kota do domu.
Fajny ten Bolek . Niezłe posumowanie sezonu...
Asia
Fajny ten Bolek . Niezłe posumowanie sezonu...
Asia
-
Zrobiłem też podsumowanie w tym sezonie
viewtopic.php?p=6467865#p6467865
viewtopic.php?p=6467865#p6467865
-
Przede wszystkich chciałbym wszystkim chciałem życzyć wszystkim radosnych, rodzinnych, błogosławionych i zdrowych świąt Bożego Narodzenia,
Dobrego Nowego roku i sukcesów w uprawach. Aby nadchodzący rok był lepszy od obecnego.
Przy okazji podzielę się zdjęciami śliwek z wybiegu u kur, nawet się kogut z kokoszką na zdjęcie załapał.
Młoda węgierka wczesna prawdopodobnie, gdyż owoce dojrzewają pod koniec sierpnia, początkiem września.
Pozwoliłem rosnąć dwóm takim odrostom, gdyż stare drzewa przestają już owocować i trzeba je wymienić.
Żniwka w tym roku miała wyjątkowo dobre owoce, nawet częściowo pestka odchodziła od miąższu
Pół dzika Lubaszka zaszczepiłem ją na odroście tych węgierek, co widać w tle, dość słabo, ale gęsto rośnie, nawet myślałem, żeby pozbierać pestki i je wysiać jako podkładki
Owoce słodkie ze sporą ilością tanin w skórce, ściąga język po zjedzeniu.
Na koniec cudak wiosną zaszczepiłem na silnie rosnącej podkładce 3 oczkowy zraz podkładki M26. Na każdej gałązce myślę zaszczepić inną odmianę podkładki, niech ptaki mają, może coś będzie zjadliwe. Sama M26 ma ładne ,żółciutkie jabłka, ale gorzkie...
Dobrego Nowego roku i sukcesów w uprawach. Aby nadchodzący rok był lepszy od obecnego.
Przy okazji podzielę się zdjęciami śliwek z wybiegu u kur, nawet się kogut z kokoszką na zdjęcie załapał.
Młoda węgierka wczesna prawdopodobnie, gdyż owoce dojrzewają pod koniec sierpnia, początkiem września.
Pozwoliłem rosnąć dwóm takim odrostom, gdyż stare drzewa przestają już owocować i trzeba je wymienić.
Żniwka w tym roku miała wyjątkowo dobre owoce, nawet częściowo pestka odchodziła od miąższu
Pół dzika Lubaszka zaszczepiłem ją na odroście tych węgierek, co widać w tle, dość słabo, ale gęsto rośnie, nawet myślałem, żeby pozbierać pestki i je wysiać jako podkładki
Owoce słodkie ze sporą ilością tanin w skórce, ściąga język po zjedzeniu.
Na koniec cudak wiosną zaszczepiłem na silnie rosnącej podkładce 3 oczkowy zraz podkładki M26. Na każdej gałązce myślę zaszczepić inną odmianę podkładki, niech ptaki mają, może coś będzie zjadliwe. Sama M26 ma ładne ,żółciutkie jabłka, ale gorzkie...