Moje storczyki - galeria Eweliny
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
no są sztuczne... wyglądają bardzo nienaturalnie, normalne Oncidium ma inne wzorki na płatkach. nigdy nie miałam Oncidium, ale wiem, jak wygląda. nawet na nim niektóre pąki są zrobione tak, by wyglądały jak zżołknięte, usychające, a żeby nikt nie poznał sztuczny pęd przypięto do patyczka.ANETA pisze:Duśka ty to masz "oko" , no faktycznie , kwiaty są sztuczne ... To nam Ewelinka psikusa zrobiłaStorczykowa pisze: a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
bardzo mi się podobają te wazony
kwiaty oczywiście też
kwiaty oczywiście też
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moje Panie (i Panowie też) !
Przepraszam za zwłokę ale niedawno wróciłam do domu i na forum oczywiście
Faktycznie , dopuściłam się w moim ostatnim poście małej prowokacji ( żartu dla spostrzegawczych ) i zamieściłam pomiędzy zdjęciami Phalaenopsisów zdjęcia liści przekwitłego Cymbidium z dodanym (czytaj: wetkniętym w podłoże i nawet podpartym jak storczyk) SZTUCZNYM kwiatkiem- niby Cambrią . Zwróćcie uwagę ,że pod zdjęciami zamieściłam wówczas taki znaczek:
I nic...kilka osób obejrzało i zachwyciło się storczykami ze zdjęć ( a zwłaszcza tym sztucznym). Dopiero Storczykowa , a zaraz potem Aneta rozszyfrowały mistyfikację - dziewczyny, jesteście bardzo spostrzegawcze . Brawo !
Mam nadzieję , że mi wybaczycie tego psikusa ?
Faktycznie , dopuściłam się w moim ostatnim poście małej prowokacji ( żartu dla spostrzegawczych ) i zamieściłam pomiędzy zdjęciami Phalaenopsisów zdjęcia liści przekwitłego Cymbidium z dodanym (czytaj: wetkniętym w podłoże i nawet podpartym jak storczyk) SZTUCZNYM kwiatkiem- niby Cambrią . Zwróćcie uwagę ,że pod zdjęciami zamieściłam wówczas taki znaczek:
W zamierzeniu i tak odsłoniłabym prawdę , chciałam jednak przekonać się , czy ktoś zauważy to sam.Ewelina pisze:
I nic...kilka osób obejrzało i zachwyciło się storczykami ze zdjęć ( a zwłaszcza tym sztucznym). Dopiero Storczykowa , a zaraz potem Aneta rozszyfrowały mistyfikację - dziewczyny, jesteście bardzo spostrzegawcze . Brawo !
Dodam jeszcze, że ten niby kwiat stoi tak sobie u mnie , wzbudzając także w realu zachwyt moich gości . Śmiałyśmy się do łez z kuzynką , która najpierw go obejrzała, potem powąchała i stwierdziła ,że bardzo ładnie pachnie ! Po wyznaniu prawdy zostałam obita , ale śmiechu też było sporo...Storczykowa pisze:piekne Phalaenopsisy. a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
- Storczykowa
łatwo było się skapnąć, że są sztuczne, bo mają nienaturalny kolor plamek i plastikowe pąki. i słusznie podejrzewałam, że jest to wsadzone w Cymbidium, ale nie napisałam tego, bo nie byłam pewna na 100%.Ewelina pisze:Moje Panie (i Panowie też) !
Faktycznie , dopuściłam się w moim ostatnim poście małej prowokacji ( żartu dla spostrzegawczych ) i zamieściłam pomiędzy zdjęciami Phalaenopsisów zdjęcia liści przekwitłego Cymbidium z dodanym (czytaj: wetkniętym w podłoże i nawet podpartym jak storczyk) SZTUCZNYM kwiatkiem- niby Cambrią . Zwróćcie uwagę ,że pod zdjęciami zamieściłam wówczas taki znaczek:W zamierzeniu i tak odsłoniłabym prawdę , chciałam jednak przekonać się , czy ktoś zauważy to sam.Ewelina pisze:
Dodam jeszcze, że ten niby kwiat stoi tak sobie u mnie , wzbudzając także w realu zachwyt moich gości . Śmiałyśmy się do łez z kuzynką , która najpierw go obejrzała, potem powąchała i stwierdziła ,że bardzo ładnie pachnie ! Po wyznaniu prawdy zostałam obita , ale śmiechu też było sporo...Storczykowa pisze:piekne Phalaenopsisy. a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tymczasem radość moja jest wielka...bo dziś dostrzegłam na Phalaenopsisie zaczątek pędu kwiatowego
Akurat ten uparty egzemplarz już dość dawno nie kwitł, za to ma się dobrze i wytworzył kilka błyszczących liści. No , ale widocznie wreszcie ruszyły go wyrzuty sumienia ( czy storczyki mają sumienie?)
Na kwiatki przyjdzie mi jeszcze poczekać , ale warto uzbroić się w cierpliwość.
Akurat ten uparty egzemplarz już dość dawno nie kwitł, za to ma się dobrze i wytworzył kilka błyszczących liści. No , ale widocznie wreszcie ruszyły go wyrzuty sumienia ( czy storczyki mają sumienie?)
Na kwiatki przyjdzie mi jeszcze poczekać , ale warto uzbroić się w cierpliwość.