Moje storczyki - galeria Eweliny

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

oj Ewelino, jak zwykle podnosisz mnie na duchu, nie wiadomo na co patrzeć - na rośliny czy oprawę :D
napisz coś więcej o żótym storczyku - niefalenopsisie , zapewne to nowy nabytek 8)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piekne Phalaenopsisy. a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

Storczykowa pisze: a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
Duśka ty to masz "oko" , no faktycznie , kwiaty są sztuczne ... To nam Ewelinka psikusa zrobiła :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko osłonki śliczne, bardzo podkreślają urodę storczyków, bliżniaki wyglądają rewelacyjnie obok siebie, a ten żółciutki jest przepiękny, mój taki poszedł już spać, mam nadzieje, że na niedługo, bo uwielbiam ten kolorek :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANETA pisze:
Storczykowa pisze: a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
Duśka ty to masz "oko" , no faktycznie , kwiaty są sztuczne ... To nam Ewelinka psikusa zrobiła :roll:
no są sztuczne... wyglądają bardzo nienaturalnie, normalne Oncidium ma inne wzorki na płatkach. nigdy nie miałam Oncidium, ale wiem, jak wygląda. nawet na nim niektóre pąki są zrobione tak, by wyglądały jak zżołknięte, usychające, a żeby nikt nie poznał sztuczny pęd przypięto do patyczka.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

bardzo mi się podobają te wazony

kwiaty oczywiście też
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Kontakt:

Post »

no fakt - szczególnie te pączki wzbudziły moje wątpliwości,a wzorki na płatkach bardziej przypominają mi cambrię :D
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Duśka miała nosa - to żółte cambriowate jest sztuczne. Widać to wyraźnie jak się powiększy zdjęcie. Ale na Prima Aprilis chyba trochę za wcześnie :!: :wink:
Roślinki piękne, zadbane, widać, że świetnie się u Ciebie, Ewelino, czują. I bardzo podobają mi się wazony- osłonki :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Moje Panie (i Panowie też) !
Przepraszam za zwłokę ale niedawno wróciłam do domu i na forum oczywiście :)

Faktycznie , dopuściłam się w moim ostatnim poście małej prowokacji ( żartu dla spostrzegawczych ) i zamieściłam pomiędzy zdjęciami Phalaenopsisów zdjęcia liści przekwitłego Cymbidium z dodanym (czytaj: wetkniętym w podłoże i nawet podpartym jak storczyk) SZTUCZNYM kwiatkiem- niby Cambrią . Zwróćcie uwagę ,że pod zdjęciami zamieściłam wówczas taki znaczek:
Ewelina pisze:
:wink:
W zamierzeniu i tak odsłoniłabym prawdę , chciałam jednak przekonać się , czy ktoś zauważy to sam.
I nic...kilka osób obejrzało i zachwyciło się storczykami ze zdjęć ( a zwłaszcza tym sztucznym). Dopiero Storczykowa , a zaraz potem Aneta rozszyfrowały mistyfikację - dziewczyny, jesteście bardzo spostrzegawcze . Brawo !
Storczykowa pisze:piekne Phalaenopsisy. a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
Dodam jeszcze, że ten niby kwiat stoi tak sobie u mnie , wzbudzając także w realu zachwyt moich gości . Śmiałyśmy się do łez z kuzynką , która najpierw go obejrzała, potem powąchała i stwierdziła ,że bardzo ładnie pachnie ! Po wyznaniu prawdy zostałam obita ;:125 , ale śmiechu też było sporo...

Mam nadzieję , że mi wybaczycie tego psikusa ? :wink:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelina pisze:Moje Panie (i Panowie też) !
Przepraszam za zwłokę ale niedawno wróciłam do domu i na forum oczywiście :)

Faktycznie , dopuściłam się w moim ostatnim poście małej prowokacji ( żartu dla spostrzegawczych ) i zamieściłam pomiędzy zdjęciami Phalaenopsisów zdjęcia liści przekwitłego Cymbidium z dodanym (czytaj: wetkniętym w podłoże i nawet podpartym jak storczyk) SZTUCZNYM kwiatkiem- niby Cambrią . Zwróćcie uwagę ,że pod zdjęciami zamieściłam wówczas taki znaczek:
Ewelina pisze:
:wink:
W zamierzeniu i tak odsłoniłabym prawdę , chciałam jednak przekonać się , czy ktoś zauważy to sam.
I nic...kilka osób obejrzało i zachwyciło się storczykami ze zdjęć ( a zwłaszcza tym sztucznym). Dopiero Storczykowa , a zaraz potem Aneta rozszyfrowały mistyfikację - dziewczyny, jesteście bardzo spostrzegawcze . Brawo !
Storczykowa pisze:piekne Phalaenopsisy. a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
Dodam jeszcze, że ten niby kwiat stoi tak sobie u mnie , wzbudzając także w realu zachwyt moich gości . Śmiałyśmy się do łez z kuzynką , która najpierw go obejrzała, potem powąchała i stwierdziła ,że bardzo ładnie pachnie ! Po wyznaniu prawdy zostałam obita ;:125 , ale śmiechu też było sporo...

Mam nadzieję , że mi wybaczycie tego psikusa ? :wink:
łatwo było się skapnąć, że są sztuczne, bo mają nienaturalny kolor plamek i plastikowe pąki. i słusznie podejrzewałam, że jest to wsadzone w Cymbidium, ale nie napisałam tego, bo nie byłam pewna na 100%.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Duśka, masz "nosa" i jesteś spostrzegawcza:)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Tymczasem radość moja jest wielka...bo dziś dostrzegłam na Phalaenopsisie zaczątek pędu kwiatowego :)
Akurat ten uparty egzemplarz już dość dawno nie kwitł, za to ma się dobrze i wytworzył kilka błyszczących liści. No , ale widocznie wreszcie ruszyły go wyrzuty sumienia :wink: ( czy storczyki mają sumienie?)
Na kwiatki przyjdzie mi jeszcze poczekać , ale warto uzbroić się w cierpliwość.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Ewelino, miło że rośnie kolejny pęd ;:48 Zdradź jak będą wyglądały kwiaty :roll:
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

Ewelino gratuluje nowego pedu :D mi sie marzy nowy ped, ale jak narzaie nic nie rosnie oprocz listkow i korzonkow- ale na pewno kiedys sie pojawi, pozdrawiam :lol:
gelka
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Pędzik rośnie pomalutku. Trzeba by mu zrobić zdjęcie i uwiecznić kolejne etapy rozwoju...

Tymczasem pokażę Wam żółto-seledynowe Phalaenopsisy , które kwitną już dwa miesiące !

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”