Odkurzacz do liści

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Kolta
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 gru 2024, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Odkurzacz do liści

Post »

Chciałabym kupić mężowi pod choinkę sprzęt jak w temacie, czy może ktoś coś polecić?
dziad_Jag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2014, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Odkurzacz do liści

Post »

A co tu polecać! Wpisz w wyszukiwarkę " odkurzacz do liści " i wyskoczy ci ze 20 propozycji. Jest jedno " ale" ! Niektóre ekowojewody zabroniły używania odkurzaczy spalinowych. ;:14 Dotyczy to na przykład Mazowsza. Nie wiem skąd jesteś bo nie podałaś miejscówki.
Spalinowy ma na pewno najlepsze parametry, ale jest ciężki, wymaga obsługi (olej, benzyna, itd ) no i ten zakaz.
Akumulatorowy jest drogi ( ech ten koszt dobrego akumulatora ! ;:145 ) i też dość ciężki ( akumulatory niektórych o małej pojemności są lekkie, ale słabe i krótko działają )
Najlżejszy i najtańszy taki przyłączany do gniazda, ale ten plączący się "sznurek".
Jak widzisz są plusy i minusy w każdym typie.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt!
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Kolta, ja kupiłam małą, na działkę w sam raz dmuchawę akumulatorową za 255,99 z firmy Wadmix tools. ( +19,- zł kurier). A konkretnie do wydmuchiwania liści orzecha włoskiego spod hortensji, innych krzewów, róż, floksa szydlastego i innych bylin, których nie mogę normalnie, bez nerwów wygrabić :evil: Nie wiem jaką powierzchnię Twój mąż chce wydmuchać, no bo jak jakiś park to tą dmuchawą nie wyrobi.
✅ MEGA ZESTAW !!!
✅DMUCHAWA/ODKURZACZ AKUMULATOROWY DO LIŚCI
✅RURA
✅2 X AKUMULATOR 21V
✅ŁADOWARKA
✅INSTRUKCJA OBSŁUGI
✅ORYGINALNE OPAKOWANIE
✅WOREK
https://wadmix.pl/userdata/public/gfx/3 ... KU-21V.jpg
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

Ja polecam odkurzacz z rozdrabniaczem. W worku zbiera rozdrobnione liście, które potem zajmują mniej miejsca w kompostowniku i szybciej się kompostują. Jak dla mnie, to genialna sprawa. Mam taki elektryczny, przewodowy.

Przyda się odwracany ciąg, żeby mógł służyć jako dmuchawa, żeby wydmuchać liście z pomiędzy krzewów.
Kamil22
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 6 gru 2024, o 16:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdecydowanie polecam dmuchawę elektryczną z firmy Stiga, mam ją od roku i naprawdę daje radę. Używam na działce z mnóstwem drzew, więc przeszła u mnie prawdziwy test bojowy8-) . Bardzo dobrze działa funkcja rozdrabniania – wszystko zajmuje mniej miejsca. No i jest cicha, a to dla mnie duży plus :!: .
Cena też jest w miarę przystępna, jak na taki sprzęt. Mąż na pewno się ucieszy, bo obsługa jest prosta i wygodna. Ja póki co nie żałuje :) .
Goryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2013, o 22:01

Post »

dziad_Jag pisze: 15 gru 2024, o 21:10 A co tu polecać! Wpisz w wyszukiwarkę " odkurzacz do liści " i wyskoczy ci ze 20 propozycji. Jest jedno " ale" ! Niektóre ekowojewody zabroniły używania odkurzaczy spalinowych. ;:14 Dotyczy to na przykład Mazowsza. Nie wiem skąd jesteś bo nie podałaś miejscówki.
Trochę nie tak. Niestety w szczytnych celach sejmik województwa mazowieckiego zakazał używać DMUCHAW DO LIŚCI.Wszystko jedno czy spalinowych czy elektrycznych. Odkurzacze do liści nie są zakazane.
Wesołych i zdrowych Świąt!!!
Pozdrawiam Jacek
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Moja dmuchawa to może być też odkurzacz, tylko worek przypiąć ;:303 . Coś ten sejmik nie jest zorientowany za bardzo ;:306 .
Pozdrawiam! Gienia.
leff
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 17:34

Post »

Mam spalinową Stigę chyba ze 4 lata.
Jako zakazana dmuchawa "teoretycznie dawałaby" radę.
Jako odkurzacz w tym roku, przy suchej i wietrznej jesieni spisała się świetnie. Nożyki na wirniku dobrze rozdrabniają liście.
W poprzednich latach trudno było trafić na odpowiednie warunki do "odkurzania" liści. Zostawały grabie.

Ogólnie, wykorzystują jak podkaszarkę do trawy. Liście z większych powierzchni pozbieraliśmy kosiarką z koszem a z różnych zakamarków gdzie nie weszła kosiarka, schodów itp. - odkurzaczem.
Pozdrawiam,

J
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”