Odkurzacz do liści
Odkurzacz do liści
Chciałabym kupić mężowi pod choinkę sprzęt jak w temacie, czy może ktoś coś polecić?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Odkurzacz do liści
A co tu polecać! Wpisz w wyszukiwarkę " odkurzacz do liści " i wyskoczy ci ze 20 propozycji. Jest jedno " ale" ! Niektóre ekowojewody zabroniły używania odkurzaczy spalinowych. Dotyczy to na przykład Mazowsza. Nie wiem skąd jesteś bo nie podałaś miejscówki.
Spalinowy ma na pewno najlepsze parametry, ale jest ciężki, wymaga obsługi (olej, benzyna, itd ) no i ten zakaz.
Akumulatorowy jest drogi ( ech ten koszt dobrego akumulatora ! ) i też dość ciężki ( akumulatory niektórych o małej pojemności są lekkie, ale słabe i krótko działają )
Najlżejszy i najtańszy taki przyłączany do gniazda, ale ten plączący się "sznurek".
Jak widzisz są plusy i minusy w każdym typie.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt!
Spalinowy ma na pewno najlepsze parametry, ale jest ciężki, wymaga obsługi (olej, benzyna, itd ) no i ten zakaz.
Akumulatorowy jest drogi ( ech ten koszt dobrego akumulatora ! ) i też dość ciężki ( akumulatory niektórych o małej pojemności są lekkie, ale słabe i krótko działają )
Najlżejszy i najtańszy taki przyłączany do gniazda, ale ten plączący się "sznurek".
Jak widzisz są plusy i minusy w każdym typie.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt!
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Kolta, ja kupiłam małą, na działkę w sam raz dmuchawę akumulatorową za 255,99 z firmy Wadmix tools. ( +19,- zł kurier). A konkretnie do wydmuchiwania liści orzecha włoskiego spod hortensji, innych krzewów, róż, floksa szydlastego i innych bylin, których nie mogę normalnie, bez nerwów wygrabić Nie wiem jaką powierzchnię Twój mąż chce wydmuchać, no bo jak jakiś park to tą dmuchawą nie wyrobi.
MEGA ZESTAW !!!
DMUCHAWA/ODKURZACZ AKUMULATOROWY DO LIŚCI
RURA
2 X AKUMULATOR 21V
ŁADOWARKA
INSTRUKCJA OBSŁUGI
ORYGINALNE OPAKOWANIE
WOREK
https://wadmix.pl/userdata/public/gfx/3 ... KU-21V.jpg
MEGA ZESTAW !!!
DMUCHAWA/ODKURZACZ AKUMULATOROWY DO LIŚCI
RURA
2 X AKUMULATOR 21V
ŁADOWARKA
INSTRUKCJA OBSŁUGI
ORYGINALNE OPAKOWANIE
WOREK
https://wadmix.pl/userdata/public/gfx/3 ... KU-21V.jpg
Pozdrawiam! Gienia.
- kuneg
- Od: 29 sty 2021, o 08:11
Ja polecam odkurzacz z rozdrabniaczem. W worku zbiera rozdrobnione liście, które potem zajmują mniej miejsca w kompostowniku i szybciej się kompostują. Jak dla mnie, to genialna sprawa. Mam taki elektryczny, przewodowy.
Przyda się odwracany ciąg, żeby mógł służyć jako dmuchawa, żeby wydmuchać liście z pomiędzy krzewów.
Przyda się odwracany ciąg, żeby mógł służyć jako dmuchawa, żeby wydmuchać liście z pomiędzy krzewów.
Zdecydowanie polecam dmuchawę elektryczną z firmy Stiga, mam ją od roku i naprawdę daje radę. Używam na działce z mnóstwem drzew, więc przeszła u mnie prawdziwy test bojowy . Bardzo dobrze działa funkcja rozdrabniania – wszystko zajmuje mniej miejsca. No i jest cicha, a to dla mnie duży plus .
Cena też jest w miarę przystępna, jak na taki sprzęt. Mąż na pewno się ucieszy, bo obsługa jest prosta i wygodna. Ja póki co nie żałuje .
Cena też jest w miarę przystępna, jak na taki sprzęt. Mąż na pewno się ucieszy, bo obsługa jest prosta i wygodna. Ja póki co nie żałuje .
-
- Od: 20 gru 2013, o 22:01
Trochę nie tak. Niestety w szczytnych celach sejmik województwa mazowieckiego zakazał używać DMUCHAW DO LIŚCI.Wszystko jedno czy spalinowych czy elektrycznych. Odkurzacze do liści nie są zakazane.
Wesołych i zdrowych Świąt!!!
Pozdrawiam Jacek
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Moja dmuchawa to może być też odkurzacz, tylko worek przypiąć . Coś ten sejmik nie jest zorientowany za bardzo .
Pozdrawiam! Gienia.
-
- Od: 21 sty 2008, o 17:34
Mam spalinową Stigę chyba ze 4 lata.
Jako zakazana dmuchawa "teoretycznie dawałaby" radę.
Jako odkurzacz w tym roku, przy suchej i wietrznej jesieni spisała się świetnie. Nożyki na wirniku dobrze rozdrabniają liście.
W poprzednich latach trudno było trafić na odpowiednie warunki do "odkurzania" liści. Zostawały grabie.
Ogólnie, wykorzystują jak podkaszarkę do trawy. Liście z większych powierzchni pozbieraliśmy kosiarką z koszem a z różnych zakamarków gdzie nie weszła kosiarka, schodów itp. - odkurzaczem.
Jako zakazana dmuchawa "teoretycznie dawałaby" radę.
Jako odkurzacz w tym roku, przy suchej i wietrznej jesieni spisała się świetnie. Nożyki na wirniku dobrze rozdrabniają liście.
W poprzednich latach trudno było trafić na odpowiednie warunki do "odkurzania" liści. Zostawały grabie.
Ogólnie, wykorzystują jak podkaszarkę do trawy. Liście z większych powierzchni pozbieraliśmy kosiarką z koszem a z różnych zakamarków gdzie nie weszła kosiarka, schodów itp. - odkurzaczem.
Pozdrawiam,
J
J