Wszystko o pomidorach cz. 19
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 19
Niezła lista! Ja niestety w tunelu mam miejsce tylko na 60 krzaków z czego 24 szt wysadzę pod koniec kwietnia. Planuję na najwcześniejszy termin 6 krzaków Mamipink F1, 4 szt Leroxy F1, 6 szt Rosamunda F1 i po 4 szt VP1 F1 oraz Honey Moon F1. W późniejszym terminie dojdą: Gourmansun F1 (4), Gourmandia F1 (4), Corazon F1 (4), Mamipink F1 (8), Zuccherino F1 (6), Giulietta F1 (6) i VP1 F1 (4).
W gruncie Orange Wellington F1 (6), Zuccherino F1 (4), Giulietta F1 (6) i Mamipink F1 (4) i być może Hapynet (8?).
W gruncie Orange Wellington F1 (6), Zuccherino F1 (4), Giulietta F1 (6) i Mamipink F1 (4) i być może Hapynet (8?).
-
- 200p
- Od: 18 lis 2022, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ileż to pracy zdjąć pręciki z płatkami, na następny dzień wytrząść pyłek z odmiany ojcowskiej nanieść na słupek odmiany matecznej i czekać aż pomidor zacznie rosnąć i dojrzewać
Kamil pisze się do Ciebie na kurs krzyżowania pomidorów bo marzy mi się taka jedna kombinacja. Muszę zgłębić temat i coś zdziałać wtym sezonie
Kamil pisze się do Ciebie na kurs krzyżowania pomidorów bo marzy mi się taka jedna kombinacja. Muszę zgłębić temat i coś zdziałać wtym sezonie
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj musiał bym kogoś jako kamerzystę zatrudnić, do tego trzeba dwóch rąk
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Listy nie robię , ale co nieco wysiewam i zaczyna się robić ciasno pod jedną małą żarówką .
Ta żarówka to słabo doświetla bo dwarfy ledwo rosną . Ścięłam co wyższym górę i ukorzeniam w wodzie .
Ta żarówka to słabo doświetla bo dwarfy ledwo rosną . Ścięłam co wyższym górę i ukorzeniam w wodzie .
- leszkat76
- Od: 13 gru 2020, o 14:12
No, dla mnie to samo się marzy, tylko się boję że to mnie za mocno wciągnie jak wypali taki ożenek.
Ciągle mi się zmieniają pomysły na odmiany do krzyżówki więc zostawię tą decyzję na okres gdy już pomidorki będą na polu kwitły. A co jeśli już ktoś wcześniej zrobił krzyżówkę z tych samych odmian co ja a ja nie wiem o tym? Bo przecież może tak się przydażyć
Ania moje dwarfy też jakieś słabo ruchliwe , już i miód nie pomaga.
Ciągle mi się zmieniają pomysły na odmiany do krzyżówki więc zostawię tą decyzję na okres gdy już pomidorki będą na polu kwitły. A co jeśli już ktoś wcześniej zrobił krzyżówkę z tych samych odmian co ja a ja nie wiem o tym? Bo przecież może tak się przydażyć
Ania moje dwarfy też jakieś słabo ruchliwe , już i miód nie pomaga.
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Dobór odmian do krzyżowania zawsze robiłem spontanicznie, co mnie natchnęło w tunelu.
Choć Kam1F1(BoBs) tu chciałem uzyskać Bawole serce które zawiązuje normalnie, a nie pierwsze grono i dość
Choć Kam1F1(BoBs) tu chciałem uzyskać Bawole serce które zawiązuje normalnie, a nie pierwsze grono i dość
-
- 500p
- Od: 12 lut 2023, o 18:40
Jacku gratuluję listy. niektóre odmiany bardzo egzotycznie brzmią, skąd Ty je wytrzasnąłeś?
Czy Kijovianka to ten sam pomidor co Kievlianka?
Czy Kijovianka to ten sam pomidor co Kievlianka?
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
- Robertkicia25 +
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
Aniu jako rzadkość nie robisz nigdy listy bynajmniej masz spokój, bo nie wiesz ile wysiejesz do wiosny
To pod telewizor.
Jacku dzięki za Kijofianke.
Pozdrawiam Robert :-)
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Miałem już nic nie kupować, ale wyszło jak zwykle.
Zamawiałem tutaj. https://www.tomatedecharme.com/
Tak, Kijowianka to Kievlianka. Pozwoliłem sobie spolszczyć.
Pozdrawiam, Jacek
-
- 500p
Dzięki za namiary, sklep super, pewnie nie prześpię nocy tylko będę oglądać.
- Robertkicia25 +
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
-
- 500p
Chodzi za mną pomidor o nazwie General Kornilov i jak tak sobie oglądam to na wschodnich stronach jest podłużny a na zachodnich okrągły. Nie wiem co myśleć o tym.
Robercie
Robercie
Jacek, jeszcze tej strony nie znałam Ale to dopiero na przyszły rok, bo w tym już czas się opanować.
Ewa, mi się wydaje, że w przypadku pomidora rosyjskiej selekcji, bliżej prawdy są sklepy wschodnie. Chyba, że u kogoś, gdy wersja była jeszcze niestabilna, nastąpiło rozszczepienie i dalej została wybrana do uprawiania forma okrągła, nie zmieniając nazwy. Ale obie wersje mogą być ciekawe.
Ewa, mi się wydaje, że w przypadku pomidora rosyjskiej selekcji, bliżej prawdy są sklepy wschodnie. Chyba, że u kogoś, gdy wersja była jeszcze niestabilna, nastąpiło rozszczepienie i dalej została wybrana do uprawiania forma okrągła, nie zmieniając nazwy. Ale obie wersje mogą być ciekawe.
Anna