Pomidorki koktajlowe - 7 cz.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pomidorki koktajlowe - 7 cz.
Ania , czy to Sandybelle ? Ja nie miałam , ale też patrzyłam na tego pomidorka. Bardzo ładny kształt i kolor. Piszą , że bardzo słodki , a na dodatek dostępny u Nas w Pnos
Ja w tamtym roku miałam około 12 szt koktajlowych i to było dla mnie za dużo, z tym ,że miałam bardzo plenne odmiany
k12 , k14 , winogornek, Sunglod, bigsunglod, koralika (koralik to biedny za się prosił ,żeby go rwać )
Jakoś nie przyszło mi do głowy ,żeby je zamknąć w słoikach A szkoda , bo teraz bym chętnie zjadła
Ja w tamtym roku miałam około 12 szt koktajlowych i to było dla mnie za dużo, z tym ,że miałam bardzo plenne odmiany
k12 , k14 , winogornek, Sunglod, bigsunglod, koralika (koralik to biedny za się prosił ,żeby go rwać )
Jakoś nie przyszło mi do głowy ,żeby je zamknąć w słoikach A szkoda , bo teraz bym chętnie zjadła
- Robertkicia25 +
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu wygląda kusząco zapisałem nazwę .
Z koktajlowych planuję Winogronka od Ciebie i Malinowego smaczka .
Asiu chyba dzisiaj się napije soku pomidorowego .
Z koktajlowych planuję Winogronka od Ciebie i Malinowego smaczka .
Asiu chyba dzisiaj się napije soku pomidorowego .
Pozdrawiam Robert :-)
- Robertkicia25 +
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No super widok
Taka mieszanka wygląda bardzo apetycznie.
Coś pięknego
Taka mieszanka wygląda bardzo apetycznie.
Coś pięknego
Pozdrawiam Robert :-)
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Tak , to ten pomidor , ale zero informacji z uprawy . Jednego wysieję , w ogrodniczym stacjonarnym powinien
być dostępny .
Jacek , wysiewasz aż 3 Megagrony ?
Nie liczę niskich koktajlowych . Z dostępnych w miejscowych sklepach zainteresował mnie Peardrops , niski , krzaczasty , owoce żółte
w kształcie gruszki- znany ?
być dostępny .
Jacek , wysiewasz aż 3 Megagrony ?
Nie liczę niskich koktajlowych . Z dostępnych w miejscowych sklepach zainteresował mnie Peardrops , niski , krzaczasty , owoce żółte
w kształcie gruszki- znany ?
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Co roku sadzę tylko 4-5 roślin koktajlowych, w tym minimum 3 to megagrony.
Pozdrawiam, Jacek
-
- Kontakt:
Jacek , tak ilość jest w sam raz do przejedzenia dla rodziny 2 osobowej
-
Myślałam , że 2 Megagrony przy jego plenności to za dużo .
Robert pisał , że z jednego wystarczało . Teraz analizuję , że u mnie Megagron wcale tak żle nie plonował jak myślałam .
Uprawiacie go w tunelu czy pod chmurką ?
Robert pisał , że z jednego wystarczało . Teraz analizuję , że u mnie Megagron wcale tak żle nie plonował jak myślałam .
Uprawiacie go w tunelu czy pod chmurką ?
-
- Kontakt:
Ja pod chmurką. Kiedyś narzekałam na niego ,ale nauczyłam się go , jest fajny.
Uprawiam go zawsze na dwa grona, tak jak Kozula "kazali " i zostawiam mu jak najwięcej liści
Uprawiam go zawsze na dwa grona, tak jak Kozula "kazali " i zostawiam mu jak najwięcej liści
- bioy
To zależy od zapotrzebowania na koktajlówki. Nigdy nie ważyłem plonu z Megagronów, ale sądzę, że zbieram około 4 kg z rośliny, może więcej. Przy kilku sztukach jest to ilość spokojnie do przejedzenia, zwłaszcza, że po za nimi sadzę tylko jeszcze jedną sztukę innej odmiany koktajlowej.
W gruncie uprawiam go od co najmniej 10 lat, pod folią miałem tylko raz w poprzednim sezonie. W nadchodzącym nie będę sadził go pod folią, bo w gruncie udaje się równie dobrze, tylko oczywiście jest nieco późniejszy.
W gruncie uprawiam go od co najmniej 10 lat, pod folią miałem tylko raz w poprzednim sezonie. W nadchodzącym nie będę sadził go pod folią, bo w gruncie udaje się równie dobrze, tylko oczywiście jest nieco późniejszy.
Pozdrawiam, Jacek
-
Dzięki . Ja go uprawiałam na 2 grona , w tunelu . Pora spróbować pod chmurką . Jak przysiadłam to małe
wiaderko zebrałam . Bliżej jesieni więcej . Myślałam , że to mało bo sporo kwiatów spadało .
wiaderko zebrałam . Bliżej jesieni więcej . Myślałam , że to mało bo sporo kwiatów spadało .
- bioy
Gdyby zawiązał wszystkie, to trzeba by taczką podjechać.
Jeszcze taka uwaga od twórczyni odmiany:
"megagron był zbyt długo trzymany w doniczce i zrobił się strasznie generatywny. Tego pomidora trzeba szadzić w jak najmłodszej fazie. Nie boi się zimna, więc nie ma go co trzymać w doniczkach. Swoje wsadziłam do ziemi daleko przed innymi pomidorami. dlatego zrobiły się grube i mają potężne grona. Ogłowione za 3 gronem powinny zacząć dojrzewać przed innymi odmianami, bo pierwsze owoce są już duże (jak na tę odmianę). Siane około 20 marca.
Dla odmiany malinowy 37 lubi być dłużej przytrzymany w doniczkach."
Jeszcze taka uwaga od twórczyni odmiany:
"megagron był zbyt długo trzymany w doniczce i zrobił się strasznie generatywny. Tego pomidora trzeba szadzić w jak najmłodszej fazie. Nie boi się zimna, więc nie ma go co trzymać w doniczkach. Swoje wsadziłam do ziemi daleko przed innymi pomidorami. dlatego zrobiły się grube i mają potężne grona. Ogłowione za 3 gronem powinny zacząć dojrzewać przed innymi odmianami, bo pierwsze owoce są już duże (jak na tę odmianę). Siane około 20 marca.
Dla odmiany malinowy 37 lubi być dłużej przytrzymany w doniczkach."
Pozdrawiam, Jacek
-
Dzięki , to świetna porada . Miałam plan , że k/37 wysieję na początku lutego , ale się wahałam .
Zgodnie z radą kozuli to może być dobry czas przy założeniu , że wysadzę go pod koniec marca lub na
początku kwietnia , w zależności od pogody .
Zgodnie z radą kozuli to może być dobry czas przy założeniu , że wysadzę go pod koniec marca lub na
początku kwietnia , w zależności od pogody .