3, 4, 5, 6 - tak rosła u nas temperatura codziennie - nic dziwnego, że śnieg gwałtownie się topi.
Do podstawionego wiadra leje się strumieniem z topniejącego śniegu na dachu - pewnie jutro już tego śniegu nie będzie bo ma być 9 stopni.
Tak
Małgorzato, pamiętam jak mróz wiosną wszystko popsuł nam na ogrodach

ale jestem dobrej myśli. Kilka róż ma jeszcze pąki i mizerne zmrożone kwiaty, ale ta naprawdę nie zamarzła - ona żyje.
Będą cyklameny, będą
Karolu 
dopiero teraz doczytałem, że one lubią raczej zasadową ziemię, a ja posadziłem bulwę pod rododendronami. Dobrze, że te nasionka rozrzuciłem w różnych miejscach - od razu jest efekt.
Misza ... doczytałem i sobie przypomniałem. Kupiłem 6 lat temu bulwę płaską prawie jak naleśnik

teraz wiem, że to cyklamen dyskowaty. Zakwitł pierwszy raz w 20r w X - potem corocznie IX/X nigdy się nie wysiał (może wina gleby kwaśnej) w ub. r. nasiona rozrzuciłem w różnych miejscach i są młodziaki
Dziękuję
Wando, też tak pomyślałem - stąd te zdjęcia zielonych nosków w śniegu
Jak widzicie na zdjęciach, śniegu już niedużo zostało - teraz więcej jest bieli na pomalowanych drzewkach
A w składziku pająk kątnik się przebudził i poprosił bym go zmierzył ile urósł przez zimę
No i ptaki - ptaki zadowolone z dokarmiania codziennie czekające na posiłek.
Do karmnika - ziarno do dziubka i w krzaki. Najbliżej aronia, gęsty dereń i akebia u sąsiada - tam spokoje zjadają i powrót do karmnika i tak w kółko
Czas je nazwać:
Sikora Bogatka
Sikora Czarnogłówka
Sikora Modraszka
Zięba
Kowalik
Mazurek - w tym roku jeszcze nie widziałem wróbla, w ub. czasem się pojawiały
Jakby ktoś nie wiedział - wróbel jest większy i nie ma ciemnej plamki na policzku