Ściółkowanie upraw- mulczowanie. Agrotkaniny, agrowłókniny, folie,multiclima itp
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 paź 2022, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ściółkowanie upraw- mulczowanie. Agrotkaniny, agrowłókniny, folie,multiclima itp
Witajcie,
mam pytanie w temacie multiclimy. Czy gdzieś można kupić krótsze odcinki niż 100 m ? Chciałbym kupić szeroką na 2 lub 3 m. Ewentualnie 1 m ale czy można takie 1-m paski jakoś połączyć ?
Pozdrawiam
Darek
mam pytanie w temacie multiclimy. Czy gdzieś można kupić krótsze odcinki niż 100 m ? Chciałbym kupić szeroką na 2 lub 3 m. Ewentualnie 1 m ale czy można takie 1-m paski jakoś połączyć ?
Pozdrawiam
Darek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ściółkowanie upraw- mulczowanie. Agrotkaniny, agrowłókniny, folie,multiclima itp
Zszywałam multiclimę o szerokości 1 m , ale na przyszłość jeśli miałabym kupować to tylko szerszą .
Jeden metr zdecydowanie za wąska .
Jeden metr zdecydowanie za wąska .
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Spróbujcie namówić właścicieli waszych sklepów ogrodniczych by sprowadzili. W Lubartowie mi się to udało.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Mnie się nie udało a próbowałam . Pan sprzedawca powiedział ,że jeśli przynajmniej kilka osób o to zapyta to zamówi .
Nikt oprócz mnie nie pytał a minęło kilka lat .
Kupiłam rolkę szerokości 1 m i pozszywałam .
Nikt oprócz mnie nie pytał a minęło kilka lat .
Kupiłam rolkę szerokości 1 m i pozszywałam .
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 paź 2022, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zamówiłem 3-metrową, nadmiar będę musiał jakoś upłynnić. Jestem bardzo ciekawy jak mi się to sprawdzi.
Pozdrawiam
Darek
Pozdrawiam
Darek
-
- 50p
- Od: 15 sty 2018, o 14:24
Też mam 3 metrową, kupowałem 100mb.
Dla mnie 3 metrowa, jest trochę za szeroka na grządki 85 cm ale jakoś wolałem nie ryzykować , bałem się że 2 metry może i braknąć, a to były początki mojego warzywnika, ale jest ok,
Praktycznie odszedłem od włókniny, choć będę musiał wrócić do letniej odmiany dla kapustnych bo nultiklima się nie sprawdza na drobne robaczki.
Dla mnie 3 metrowa, jest trochę za szeroka na grządki 85 cm ale jakoś wolałem nie ryzykować , bałem się że 2 metry może i braknąć, a to były początki mojego warzywnika, ale jest ok,
Praktycznie odszedłem od włókniny, choć będę musiał wrócić do letniej odmiany dla kapustnych bo nultiklima się nie sprawdza na drobne robaczki.
-
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
Przykrywasz kapustne włókniną na cały sezon?
Wojuję ze szkodnikami brokuła co roku. Nigdy ze 100% sukcesem.
Wojuję ze szkodnikami brokuła co roku. Nigdy ze 100% sukcesem.
Pozdrawiam. Sławka
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Szczerze mówiąc uprawiam tylko bardzo wczesną kapustę więc wtedy presja ze strony szkodników jest mniejsza. Czy stosuję w uprawie brokułów to muszę sprawdzić na zdjęciach. Ja mam multiclimę w 3 szerokościach 2,3 i 4 m ale dla niskich roślin szer. 2 m jest wystarczająca. U mnie grządki mają przeważnie 120 cm szerokości.
-
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
To chyba spróbuję z brokułami.
Pozdrawiam. Sławka