MagdaMisia masz wprawne oko.
Tak ma lekki antocyjanowy nalot.
Lepiej widać jak owoce nie w pełni dojrzałe. Planuję wysiać w tym roku ponownie żeby sprawdzić czy powtórzy cechy.
MagdaMisia siałam Alices Dream ale niestety tylko jeden krzaczek i wyrósł ten powyżej śliwkowy. Nasionka Alices z Allegro. Mam jeszcze nasionka i w planach wysiać także tego Alices ze dwa krzaczki i sprawdzić czy kolejne nasionka będą się zgadzać odmianowo czy urośnie kolejna śliwka albo jeszcze coś innego.
A te nasionka to nie ja kupiłam , dostałam od Asi Pelasi, ona kupiła ale u niej zdaje się był zgodny odmianowo.
Kasia ,ja dostałam przy zakupie dwie dilerki z Alice Drem. Zamawiałam tylko jedną.
Było kilka gratisów , więc uznałam też ,że to gratis.
Swoje siałam z innej paczuszki , było ok
Myślę ,że to pomyłka od sprzedającej ...
Uprawiał ktoś Kozulę 224? Mam nasionka, zgodnie z opisem miałaby być pasiasta, z malinowym oczkiem w środku... Spróbuję wysiać, tylko zastanawiam się, czy nr nie pomieszane.
Rodzice - "K/224 Amerykański mały x Malinowy samokończący z genem barwy (KX 58)"
Amerykański do tej krzyżówki był pomidorem żółtym, niedużym z fioletowym rumieńcem. Drugim z rodziców był malinowy z genem barwy. Nie wygląda więc na to aby była szansa na "paski". Ale kto wie?
Znasz darczyńcę?
To czy będzie ta krzyżówka zgodna z opisem zależy od pokolenia im wyższe tym szansa oczywiście większa.
https://semenatomatov.ru/product/kozula-224/
Dostałam od dziewczyny, która tam zaopatrywała się...
Wygląda b.ładnie, ale czy Kozula???
Widziałam K 224 na etsy, tam na zewnątrz podobny, a malinowy kolor w środku inaczej się układa...