Szaro za oknem i pada deszcz, zero słońca ostatnio, a ono mi daje energię.
Przykryłam ławkę pokrowcem , jajo schowałam do domku narzędziowego.
Trawy nie skosiłam i chyba nie zdążę już , ciągle mokro albo małe przymrozki,
Witaj Soniu:)
Kosmosy dane od sąsiadki pięknie kwitły, uwielbiam te polne kwiaty tak zwyczajne a tak piękne i zwiewne.
Cebule siedzą w donicach, trochę ich posadziłam, ale mam mieszane uczucia, bo nie wszystkie wychodzą po zimie, niektóre po prostu gniją.Kilka narcyzów też posadziłam, jak już wyjdą z ziemi to długo kwitną.
Zielonajagoda witaj u mnie:)
Jednego roku posadziłam dalie do donic, ale u mnie słabo kwitły, mam porównanie z tymi w gruncie.Uwielbiam dalie, super bukiety można z nich robić. W sumie posadź do większej donicy i próbuj.Miałam na działce kiedyś trzy Edenki i dwie rosły cudnie, a trzecia słabiej, może `tobie zdarzyła się gorsza sadzonka? Ciekawe, czy teraz moja jedyna da radę .Miejsce nie ma za za bardzo słoneczne.
Kurs fotograficzny tak, sprawdzałam ceny, niezły wydatek , ale myślę , że nie odpuszczę. Teraz przed świętami to spory wydatek, ale po Nowym roku coś wymyślę.
Neferet planowanie różanki wow ale to uczucie

Tak, kurs fotograficzny to moje marzenie. Uwielbiam robić zdjęcia, pewnie trzeba będzie statyw dokupić . Trzeba mieć marzenia i je realizować, wtedy chce się żyć

Bobka witaj

W poprzednim ogrodzie rosła obłędnie i miała morze kwiatów. Teraz mam inną i nijak nie mogę jej zaakceptować. Z tego co czytałam w wikipedii to przycina się ją po kwitnieniu i normuje gałęzie. Oczywiście w tym roku zapomniałam, że należy to zrobić i sobie rosła jak chciała. Latem spróbuję ją mocno przyciąć, jeśli znów mnie nie zachwyci to niestety pójdzie na ognisko.
O tak kurs fotograficzny trzeba wreszcie się wybrać. Teraz zimno i w plener z nauczycielem bym nie wyszła, przeczekam do wiosny.