To była bezproblemowa uprawa o dziwo nawet doniczka produkcyjna P9 wystarczyła dla tych pomidorów. W tym roku już posiałem chyba z 45 pomidorów koktajlowych różnych odmian niskich, które na wiosnę wylądują w doniczkach po około 11l bo takie kupiłem jak w jednym markecie na D... wyprzedawali po 60gr/szt starczą na następne kilka lat uprawy.
To Twoja decyzja, nie mogę decydować, gdyż to Twój pomidor.
Swoim urwałem głowę, żeby nie wybiegały z braku światła, teraz dnia co raz to więcej przybywa.
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad
Ok . Zrobię co będę uważał, mogę podciągać z wilków dodatkowe grona i ciach za 2 liściem
Nie będę już cię męczył , a w sezonie pokaże co urosło .
Ja mam też jednemu obcięte głowę , to malinowy nn f3 .
Mam prośbę do osób które uprawiały już Red Pear. Kupiłam te nasiona jakiś czas temu, a później przeczytałam tutaj, że sporo osób zamiast dużej sakiewki miało koktajlówkę. I moje pytanie, szczególnie do tych, którzy mieli koktajlówki - jaka była wielkość nasion? Porównywalna z wielkoowocowymi czy drobniejsze jak u koktajlówek? Zastanawiam się, czy da się to zweryfikować zanim je wysieję.
Mam nasiona Red Pear od Legutki i od Franchi. Są drobne, podobne do nasion pomidorków koktajlowych. Krzaki były wysokie a pomidory duże. Wspaniała odmiana.
Asiu, problem w tym, że na opakowaniu pisze, że pomidor duży, a potem rosną koktajlówki. Jest zamieszanie z nasionami u producentów.
Nasiona właściwego Red Peara z Franchi całkiem spore są.
Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Ja mam nasiona z Legutki, moje są większe niż Cytrynek groniasty, a mniejsze niż np. Dawson's Russian Oxheart czy K/37. Czyli co mi się trafiło dowiem się na 100% dopiero jak wysieję i podrosną nieco.
Potwierdzam, zamiast dużego miałam koktajlowke, może tak bardzo bym już nie psioczyła, gdyby nie to, że bardzo pękały i pleśniały. Nasiona z PNOS Ożarów dosyć drobne.
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa