Ogród pod wierzbą 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogród pod wierzbą 3

Post »

Żona już pełno skrzynek nastawiała, ja mam ochotę z paroma donicami się dołożyć w tym roku, więc już te irysy odpuszczę – nie będzie mi kolejna skrzynia stała po coś, co kwitnie przez dwa tygodnie w roku…

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marto, to już zawilce u Ciebie kwitną? :shock:
A tu tydzień z przymrozkami będzie...
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Loki, optymisto! :roll: Chciałabym, żeby iryski kwitły dwa tygodnie, tydzień, to chyba max, dlatego sadzę je w różnych miejscach, żeby oglądać dłużej. ;:333

Małgosiu, wśród ostatnich zdjęć jest Zdrojówka rutewkowata, ale zawilce gajowe w bardziej słonecznych miejscach, kwitną już od tygodnia. Już dzisiaj w nocy przymroziło, a ma być nawet -7 !

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marto...już zawilce u Ciebie zakwitły, swoich jeszcze nie sprawdziłam a być możę że też już się obudziły.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, :wit .
Tam, gdzie słońca więcej już rozkwitły, tam gdzie go mniej, jeszcze przyczajone, czekają na wiosnę. :wink: Jeszcze trochę poczekają, bo dzisiaj, takie widoki. :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

U mnie też przymroziło i odrobinę śniegu spadło. Mam nadzieję, że roślinki nam - Tobie i mnie nie pozamarzają :)
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, przymroziło tej nocy i to jeszcze nie koniec ;:185 , jednak już mróz ma być mniejszy.
Efekty pokażą się za jakiś czas, na razie padły kwitnące krokusy i kwiatki kaliny pobrązowiały, ale już pokazują się pierwsze tulipanki. :tan
Dzisiaj widziałam też pierwszego bociana, to już wiosna! :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozkwitają kokorycze rozdrapane przez bażancicę! ;:14

Obrazek

Obrazek

Już tylko ciepełka! :wit

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Oj te bażancice :twisted: Kokorycze bardzo mi się podobają ,sprowadzałam kilka razy ale coś im nie pasowało u mnie zanikały za to serduszka ta drobna niziutka różowa to sieje się wszędzie.Już wiem te co się nadmiernie rozrastają pójdą pod świerka srebrnego zobaczymy co zwycięży ;:173 Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś opisałam się wczoraj, ale gdzie wysłałam. :oops:
Kokorycze już takie ładne. ;:oj Ptakom też nowalijki smakują. :roll:
Tulipan w kolorze. :shock: Moje ledwo zieleń pokazały. Może nadchodzące ciepło je pobudzi do życia.
U mnie było minus 6, ale nie poszłam nawet zaglądać, bo zimno paskudne. ;:202
Może obcy książę by Cię nosił na rękach. :wink:
Dużo słońca i ciepła na spokojne wyjścia do ogrodu.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, co to za serduszka takie ekspansywne? ;:oj Nie znam takiej rośliny, a serduszka wszelkie bardzo lubię.
Pokaż, proszę, jeśli masz zdjęcie. ;:196

Soniu, ;:168 , ja już od dawna podejrzewam, że jacyś ogrodomaniacy z kosmosu, podbierają wysyłane posty! ;:306
Te kokorycze, rozdrapane przez kurę, przeleżały na wierzchu lutowe mrozy. Jak dotarłam do nich przy ociepleniu, to tylko kilka całych bulwek znalazłam :cry:
Kolorek pokazują tulipanki botaniczne, na zdjęciu Fashion kaufmanniana, te ogrodowe, jeszcze nawet nie myślą kwitnąć ;:185 .
A z tym księciem, mimo wszystko, nie zaryzykuję! Wolałabym ogrodnika, nawet rezygnując, choć nie bez żalu, z noszenia na rękach. ;:306
Tobie też życzę ciepłego słoneczka. ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Martuś, ja się cieszę ze swoich kilku wychodzących kwiatuszków 🫣 a u ciebie już prawdziwa wiosna😱
Jest pięknie i kolorowo. I zawilec majowy już kwitnie. Choruję na te kwiatki , muszę sobie kupić . Widziałam na allegro i sadzonki i nasiona . Trzeba będzie sobie kupić ale to dopiero jak uporządkuję w ogrodzie te kwiaty które mam . Bo jak żeśmy się przeprowadzali , to pozabierałam część kwiatów z działki i poupychałam do ziemi byle by rosły.

Jeszcze raz muszę napisać , cudowne widoki pokazujesz 🫣
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek
Ale się jej naszukałam okazuje się że to co masz łatwo to nie zwracasz na to uwagi i nie pstrykasz zdjęć ,muszę się poprawić i zrobić jej sesję zdjęciową ,zobaczę jak się na mnie nie obraziła ,bo na jesień wywaliłam jej sporo bo obrosła doszczętnie kolczastą różę i nie mogłam wyplewić trawska upartego z pomiędzy róży.Jest niska delikatna krucha i jak na zdjęciu różowa.Nie mogę utrzymać za to tej białej pokaźniejszej serduszki tamta mi się bardziej podoba.Usuń zdjęcie jak będzie zawadzać. :wit
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwuś, dziękuję! ;:196 Jest pięknie, a właściwie bywa, bo ta wiosna, to tak na raty przychodzi. ;:185 Porządki też konieczne, ale ze strachu przed mrozem, nie ruszam zanadto bałaganu. Może już nareszcie będą tylko wiosenne, dodatnie temperatury ;:138 i coś się ogarnie. ;:333
Rozkwita zawilec gajowy, do maja, to tylko liście zostaną. Jest niski i wczesny, a u mnie już nasiał się w różnych miejscach. Może masz na myśli wielkokwiatowego, późniejszego. Ten jeszcze u mnie się nie pokazał, ale możliwe, że zniknął, bo ten mnie nie lubi. ;:185

Jola, no chyba żartujesz, że wyrywasz serduszka, które u mnie ledwie zipią ;:oj . One wcale nie są takie niskie, a w porównaniu z kokoryczami, to giganty i są piękne, zgodnie ze swoją nazwą, i kwitną zdecydowanie dłużej! Jak możesz nazywać je "trawskiem"! ;:124
Zdjęcie piękne zostaje! ;:196
Kokorycz, zwłaszcza liliowa, to tak, ta to sieje się u mnie szaleńczo, ale nie szkodzi, bo sobie wcześnie pokwitnie i znika bez śladu.

W pierwszy dzień wiosny. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Martusiu ;:196 podgrzewany masz ten ogród czy co?? ;:138 ;:138
Nie tylko u mnie ale i na żadnym ogrodzie ROD ani na osiedlowych rabatach nie widać jeszcze takich śliczności jak u Ciebie :?
Miło się ogląda! ;:173
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:lol: :lol: :lol: Martuś obiecuje nie będę wyrywać a przesadzać uszanuję je bo widzę że nawet na zdjęciach ich nie mam ;:131 a mam pytanie na czwartym chyba zdjęciu za pierwiosnkami w prawym ,górnym rogu są takie palczaste delikatne listki co to jest,chyba mam to u siebie i jak by się wysiało tak gęsto kupkami to byłby kwiat> nie pamiętam żebym w tym miejscu u mnie miała jakieś nowe kwiaty,chyba że to bujna trawka jest. :;230 Twoja wiosna zawsze jest piękna i bogata i tyle tego masz,pozdrawiam serdecznie jutro może być czasami deszczyk ,mnie potrzebny bo posadziłam bratki na cmentarzu ale Tobie życzę słoneczka. ;:3 :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”