Aniu dziękuję za patent. Niestety gmeranie igłą chyba trochę uszkodziło głowę a raczej liścienie, których w ogóle nie widać. Jeszcze raz go wysieję. W sytuacji gdy blisko 10 odmian mi nie wzeszlo kolejny dosiew nie robi różnicy.
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
Ewo chciałem szybciej spytać czy liścienie są całe, bo na to mi wskazywało, że nie .
Lepiej zrób dosiewke i daj nasionka głębiej w kubeczku . Wtedy będzie grało
anulab pisze: ↑18 mar 2025, o 13:06
W sytuacji gdy nasionko jest w kasku , okrywam go miareczką zwilżaną od środka wodą . Dzień dwa i łuska schodzi .
Miareczka taka jak na foto .
Ja mam podobny patent tylko stosuję kieliszek od wódki a najpierw obficie traktuję wodą ze spryskiwacza i albo łupina sama schodzi albo robi się na tyle miękka ,że można dużo łatwiej ściągnąć .
Kasia masz na oknie początek lata i zawiązujące się pomidory
U mnie po 6 dniach od siewu pojawiło się bardzo niecierpliwie wyczekiwane kolanko. Siane tydzień temu nie kwapią się jeszcze, już mnie korci żeby zacząć grzebać w ziemi czy wszystko jest ok
A zaczął wychodzić z ziemi Promyk x Brandyfred
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad
Kasia , czym go nawoziłaś ? Ja wczoraj przesadziłam do nowej ziemi do większej doniczki Laurę, może się rozkręci.
Jaka docelowa doniczka dla laury wystarczy ?
U mnie siane 8 i 11 marca wszystkie wzeszły a siane 13 i 14 wzeszło 10 na 55 wysianych, więc cierpliwości Kamil. Asia po prostu przesadziłam do większych doniczek zarówno Ijuńskiego jak i BZT. Oberwałam też jednego dużego wilka na nową sadzonkę.
Podsypałam trochę biohumusem.
Wilk już ma zaczątki korzeni myślę że można już go dać do doniczki.
Dzisja poprzesadzam wszystkie siewki pomidorów z przeznaczeniem do tunelu do nowego podłoża.
Masakra, chyba nie mam warunków do robienia rozsady pomidorów tak wcześnie
Siane w marcu sadzonki co roku mi ładnie wychodzą ,a te w lutym porażka
Siane na koniec lutego
Liścienie są jasno zielone i widać nerwy fioletowe