Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3

ODPOWIEDZ
vYVYv
100p
100p
Od: 10 maja 2024, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3

Post »

Przynajmniej w poznańskich warunkach klimatycznych róże w donicach zimują bez strat.
Choć trzeba zaznaczyć że o "konkretny mróz" to u nas od kilku lat trudno.
Awatar użytkownika
witto1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 sty 2019, o 21:41

Post »

Witam

Akcja kartonikowa rozwija się powoli i choć ciągle zapowiadają nocny mróz w przyszłym tygodniu to w sklepach już pojawiły się kartoniki.
Korzystając z okazji ja również skusiłem się na parę z nich. Jednakże w jednym przypadku mam spore zastrzeżenia co do nazwy. Według informacji na opakowaniu jest to róża wielkokwiatowa i nazywa się FINESSE. Żeby było ciekawiej jest żółta a ja (szperając po internetach) znalazłem pod tą nazwą tylko różową.

Czy ktoś z Forumowiczów już miał styczność z tą różą ??? Wiem że taka kartonikowa żółta róża FINESSE pojawia się od kilku lat ale nigdzie nie mogę znaleźć właściwego opisu. Proszę o pomoc. Zdjęcia poniżej.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rzeczywiście na stronie HelpMeFind róża pod tą nazwą jest różowa. Najlepiej poczekać aż zakwitnie. Róże kartonikowe mają to do siebie, że kolory i nazwy rzadko odpowiadają zawartości.
Pokaż proszę jej zdjęcie w czasie kwitnienia. Sama jestem ciekawa, jaką będziesz mieć niespodziankę.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja w tym roku kupiłam sobie tylko jedną kartonikową, ma być wielkokwiatowa. :wink: W zeszłych latach nie widziałam u nas takiej.

Obrazek
vYVYv
100p
100p
Od: 10 maja 2024, o 00:03

Post »

witto1 pisze: 11 mar 2025, o 22:38 (…) w sklepach już pojawiły się kartoniki. (…) Jednakże w jednym przypadku mam spore zastrzeżenia co do nazwy. Według informacji na opakowaniu (…) nigdzie nie mogę znaleźć właściwego opisu. (…)
Moja mama z dyskontu z owadem w nazwie kupiła jakąś różę praktycznie NN (wszystko co było napisane to to że jest wielkokwiatowa i na zdjęciu była czerwona XD). Widząc nazwę producenta wygrzebała z internetu aktualny numer telefonu i zadzwoniła do niego i o dziwo dostała telefonicznie informacje o tym jakie wysokie to konkretne coś co kupiła rośnie, jak to ciąć i chyba też jak się nazywa odmiana. Pamiętam to bo mnie zaskoczyło że ktoś tam jej nie olał tylko serio potraktował. Widać można próbować dowiedzieć się u źródła.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja z kartonika w B. kupiłam Casanova uwielbiam tą różę mam dwie ciekawe czy się potwierdzi.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja dziś w biedrze kupiłam 3 szt Violette Perfume, różę angielska i Mr Lincoln.
Natomiast w Lidlu też 3 szt Chopin, Mount Shasta i Fulgurante.
Co z nich wyrośnie to się okaże.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”