Też się pochwalę:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Baobab
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 lut 2009, o 16:56

Post »

ładny bluszcz :) :) :)
:-)
baobaby...
roślinki :)
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p
Od: 2 lis 2008, o 13:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Baobab pisze:ładny bluszcz :) :) :)
był... zmarniał mi :cry: bluszcze mają niby małe wymagania... ale jak na mnie to chyba jeszcze za duże :wink:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

myszorek pisze:Proponuję zapytać jeszcze Czarodzieja, on na pewno pomoże :)
No właśnie, że też nie pomyślałam o tym wcześniej ;:223
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Ja zawsze mówiłam, że te opowieści o bluszczach to jakieś herezja. Mnie tam połowę zjadły przędziorki, a drugie pół zgniło. I jakoś nigdy nie udało mi się zrobić sadzonek, choć rzekomo nic się tak łatwo nie ukorzenia jak bluszcz :? Ukorzeniłam tylko bluszcz ogrodowy, ale statystycznie - to się musiało udać, bo miałam aż 30 sadzonek. A udały się 3.
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p
Od: 4 cze 2008, o 20:31

Post »

kari pisze:Ukorzeniłam tylko bluszcz ogrodowy, ale statystycznie - to się musiało udać, bo miałam aż 30 sadzonek. A udały się 3.
:;230 To zawsze coś, zawsze 10% :) Ja ostatnio chciałem ukorzenić drzewo i się nie udało, z tym, że sadzonke miałem jedną :D Z 5 pełnych sadzonek azali, dużych donic zostały mi 3! - sadzonki, nie donice :;230 Nie ma się co załamywać, trzeba się starać dalej, poza tym lepsze te 3 sadzonki bluszcza czy 3 azalie niż nic :D
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

kari pisze:Ja zawsze mówiłam, że te opowieści o bluszczach to jakieś herezja. Mnie tam połowę zjadły przędziorki, a drugie pół zgniło. I jakoś nigdy nie udało mi się zrobić sadzonek, choć rzekomo nic się tak łatwo nie ukorzenia jak bluszcz :? Ukorzeniłam tylko bluszcz ogrodowy, ale statystycznie - to się musiało udać, bo miałam aż 30 sadzonek. A udały się 3.
Ooo czyli nie jestem jedyną osobą, która uważa, że bluszcz jest rośliną "trudną" :roll: Mój właśnie mi zgnił, chociaż na początku wszystkie liście nabrały "suszonego" koloru :roll: Myślałam, że za dużo podlewam czy coś...
A na allegro same + (plusy) na temat bluszczów ("roślina dla każdego; nie sprawia żadnych problemów"; "rośnie wszędzie, więc nie zwlekaj- KUP" itp.)....wiedziałam! To był (przepraszam- JEST) chwyt marketingowy :lol:

Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

carol1 pisze:
kari pisze:Ukorzeniłam tylko bluszcz ogrodowy, ale statystycznie - to się musiało udać, bo miałam aż 30 sadzonek. A udały się 3.
:;230 To zawsze coś, zawsze 10% :) Ja ostatnio chciałem ukorzenić drzewo i się nie udało, z tym, że sadzonke miałem jedną :D Z 5 pełnych sadzonek azali, dużych donic zostały mi 3! - sadzonki, nie donice :;230 Nie ma się co załamywać, trzeba się starać dalej, poza tym lepsze te 3 sadzonki bluszcza czy 3 azalie niż nic :D
Ojj ja tez mam za sobą takie doświadczenia :lol: Zresztą kto ich nie ma 8)
Zgodzę się z Tobą co do tego, że "lepsze te 3 sadzonki bluszcza czy 3 azalie niż nic", bo to zawsze "coś" :P

Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też niestety nie mam ręki do bluszczy :( Próbowałam już kilka razy utrzymać je przy życiu, ale efekt marny :roll: Na chwilę obecną dałam sobie z nimi spokój i przyjęłam do wiadomości, że to kwiaty nie dla mnie :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

Niektóre rośliny chyba poczuły, że powoli nadchodzi wiosna ;:1 nagle się jakoś wybiły -zwłaszcza trzykrotki od Ani :lol:
Zrobiłam im malutką sesję fotograficzną :wink:
Passiflora:
Obrazek
Obrazek
Cytrynki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czas na trzykrotki :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Liść geranium :shock: :
Obrazek
Obrazek
Mały ogrodnik przyszedł aby skontrolować co i jak :lol:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O jak pięknie u Ciebie, pozytywnie zazdroszczę. Może u mnie też niedługo wiosna zawita.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

anoli pisze:O jak pięknie u Ciebie, pozytywnie zazdroszczę. Może u mnie też niedługo wiosna zawita.
zawita, zawita :D -musi, nie ma innego wyboru ;:91

Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p
Od: 24 sty 2009, o 10:34

Post »

Witaj Madziu, wpadam do Ciebie z rewizytą i co widzę?? Zdrowe, duże i piękne okazy.

Widzę, że remoncik się udał, więc gratuluję :!: :!:

A co do bluszczów to zgadzam się w 100%, że nie są łatwe do ,,uprawy,,. Ja zabrałam mamie Cissua, który ledwo się trzymał a u mnie w mieszkaniu rośnie jak na drożdżach. Z kolei inne bluszcze za diabła nie chcą się trzymać. Dorosną do pewnych rozmiarów i zasychają sobie (pewnie przez moje błędy).
Pozdrawiam, Paula
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

Witam cieplutko po długiej nieobecności :oops: :roll: Ja juz się cieszyłam, że nadchodzi wiosna a tu nagle spadł śnieg :roll: nie ma przejazdu, zimno, co chwilę ktoś się "zakopie" samochodem i nie może wyjechać... :roll: Nie wiem jak u Was mają się zimowe "sprawy" ale u mnie (mieszkam nieopodal gór, okolice Świeradowa Zdroju) to istny obłęd :evil:
Zrobiłam zdjęcie passiflorze -w nowej hmm... oprawie :wink: Szybciutko rośnie także przynosi dużą pociechę :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
No i oczywiście mój mały "prezes" :lol: tak bardzo nalegał abym zrobiła mu zdjęcie.... :D :D
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”