Zapraszam Jadzia1 - 2009r.
Zapraszam Jadzia 1 - 2009 r.
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze,że mam serce zdrowe!Katalog oglądałam z otwartą paszczą i na wdechu! Oczami wyobraźni widziałam kilka piękności stamtąd już u siebie...Jadziu zakupy niesamowite zrobiłaś-szczególnie cena storczyków powalająca. Nasiona kwiatków prawie takie jak ja ( skąd wiedziałaś? ). A Gutek tradycyjnie jest nie do pobicia!
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Haniu, dzięki wielkie za możliwość obejrzenia tego katalogu . Co za róże! Jadziu, co za Gucio! On Cię kocha i nic na to nie może poradzić.
Jak mi się ogromnie podoba Andre le Notre, Acropolis, Maria Curie i wszystkie peonie, i irysy, i Bonica i w ogóle wszystko. I żeby te wszystkie kwiaty jeszcze chciały tak wyglądać w moim ogrodzie, jak na zdjęciach w katalogu!. Ach. Pomarzyć.
Jak mi się ogromnie podoba Andre le Notre, Acropolis, Maria Curie i wszystkie peonie, i irysy, i Bonica i w ogóle wszystko. I żeby te wszystkie kwiaty jeszcze chciały tak wyglądać w moim ogrodzie, jak na zdjęciach w katalogu!. Ach. Pomarzyć.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu, nie łam się, zobacz jak wygląda Acropolis w śródziemnomorskim ogródku Daisy
;:8
;:8
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=832Daisy pisze:Andrzeju, to nie jest tylko kwestia chorób, kwiaty są bardzo malutkie, ładnie wyglądają na zdjęciu, w pierwszym momencie byłam zachwycona, bo kwiat nietypowy dla róży, faktycznie wygląda jak goździk, ale efekt byłby lepszy gdyby sam krzew był atrakcyjniejszy i przyrosty większe. Może za szybką ją skreśliłam, ale w porównaniu z innymi kwiatami wypada blado.
Schloss Ippenburg – róża Meillanda. Mam ją też pierwszy sezon. Podobna do FM, mocny zapach, piękne duże pełne kwiaty, bardzo pastelowo jasnoróżowa. Docelowo powinna mieć około 80 – 100 cm, u mnie ma około 50, 3 pędy. Dość późno zakwitła, w tej chwili powtarza kwitnienie. Ciemne liście, brak chorób, nie jest śmieciuchem. (OBI)
Znalazłam Acropolis, muszę jeszcze raz ją pokazać. Zobaczycie sami.
Kwiaty trzymają się 2 tygodnie!