Ukorzeniacz- uniwersalny,AB,inne
Ukorzeniacz- uniwersalny,AB,inne
Mam pytanie jaki ukorzeniacz jest najlepszy według Was do sadzonek zdrewniałych?
- Zaczarowany
- 200p
- Od: 8 mar 2007, o 10:57
Koledze chyba właśnie chodziło żeby ktoś polecił firme. Bo to że producent napisze że jego produkt jest IDEALNY do tego czy tego - wcale nie znaczy że tak jest. Więc co z tego że na opakowaniu pisze że Dzięki temu preparatowi lepiej ukorzeniom się nam roślinki. Wcale tak nie musi być.
Ja postanowiłem też sprobować ukorzeniacza o nazwie Korzonek. Z tym że na opakowaniu w 15 miejscach pisze " tylko nie dodawać wody!!" Zastanawiam się teraz jak mam podlewać. Bo tak teoretycznie jedno wyklucza drugie.
Nie no oczywiste jest ze trzeba podlać kwiat - tylko pewnie dopiero po jakims dniu od zasadzenia. troche mało info. Chyba lepszy by był jakiś ukorzeniacz hydro.
Ja postanowiłem też sprobować ukorzeniacza o nazwie Korzonek. Z tym że na opakowaniu w 15 miejscach pisze " tylko nie dodawać wody!!" Zastanawiam się teraz jak mam podlewać. Bo tak teoretycznie jedno wyklucza drugie.
Nie no oczywiste jest ze trzeba podlać kwiat - tylko pewnie dopiero po jakims dniu od zasadzenia. troche mało info. Chyba lepszy by był jakiś ukorzeniacz hydro.
- Zaczarowany
- 200p
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2007, o 18:17
Trochę mylicie pojęcia to że nie można sadzonek maczać w wodzie to dla tego aby podczas maczania ich w ukorzeniaczu nie przykleiła się do nich większa ilość proszku którego przedawkowanie grozi niepowodzeniem w ukorzenianiu . Już po wsadzeniu ich do ziemi można je podlewać A co do samych ukorzeniaczy to większość spisuje się nieźle tylko musisz je odpowiednio dobrać do danej roślinki
Ogrodnik
- Zaczarowany
- 200p
No według mnie opis mają idiotyczny. 500 razy piszą, co masz zrobić, ale ostrzegają, że masz nie używać wody, nie pić nie jeść no i na wszelki wypadek jakbyś zapomniał znowu piszą żeby nie używać wody.
Instrukcja obsługi - przeprosta - zanurzyć sadzonkę w proszku i JUŻ. Nic o podlewaniu i tyle.
Przyznam, że po przeczytaniu ulotki bałem się tego używać.
Dzięki za Info Ogrodnik111
Instrukcja obsługi - przeprosta - zanurzyć sadzonkę w proszku i JUŻ. Nic o podlewaniu i tyle.
Przyznam, że po przeczytaniu ulotki bałem się tego używać.
Dzięki za Info Ogrodnik111
Ukorzeniacz typu AB
Nie wiedziałam gdzie dać ten temat wiec dałam go tu w razie czego przenieście go
Mam kilka iglaków
czy ukorzeniacz pomoże ukorzenić mi kilka sadzonek żywotnika , kuli , cisu , bukszpana
Czy można tą sadzonke wsadzać bezpośrednio do gruntu i kiedy
Co oprócz iglaków można ukorzeniać ?
Czy można np, rodontchon?
Mam kilka iglaków
czy ukorzeniacz pomoże ukorzenić mi kilka sadzonek żywotnika , kuli , cisu , bukszpana
Czy można tą sadzonke wsadzać bezpośrednio do gruntu i kiedy
Co oprócz iglaków można ukorzeniać ?
Czy można np, rodontchon?