Identyfikacja cz. 1 od 2007 - 2011
- karolaipiotr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Prośba o identyfikację i pomoc w ratowaniu.
Witajcie! Do tej pory tylko czytałam Wasze forum, a teraz postanowiłam się dołączyć. Jesteście super! Pomóżcie zidentyfikować tą roślinę. Mam ją kilka lat ,a nawet nie wiem jak się nazywa. To chyba coś z kaktusów ,bo nie lubi zbytnio wody
Mam jeszcze dwa pytania: czy mogę " odmłodzić "rheo , bo dało mi już wiele sadzonek i trochę przy tym " wyłysiało". Załączam też zdjęcie sadzonek może macie jakiś pomysł jak ruszyć i ożywić.
Nie gniewajcie się mam jeszcze prośbę o pomoc w ratowaniu tej rośliny ( zbieram roślinki od znajomych którzy chcą je wyrzucić i staram się im pomóc, a z tą mi nie wychodzi )
Mam jeszcze dwa pytania: czy mogę " odmłodzić "rheo , bo dało mi już wiele sadzonek i trochę przy tym " wyłysiało". Załączam też zdjęcie sadzonek może macie jakiś pomysł jak ruszyć i ożywić.
Nie gniewajcie się mam jeszcze prośbę o pomoc w ratowaniu tej rośliny ( zbieram roślinki od znajomych którzy chcą je wyrzucić i staram się im pomóc, a z tą mi nie wychodzi )
- karolaipiotr
Dziękuję!!!! Jesteście kochani Nigdy ten kwiatek mi nie zakwitł , ale nie długo będę miała teściową , to może wtedy się zdecyduje rozkwitnąć. Zaraz poszukam o nim informacji i może jakoś pomogę mu zakwitnąć./ Mam nadzieję , że znajdą się jeszcze porady co do reo i mojego " zdechlaczka". Dziękuję i pozdrawiam
- karolaipiotr
Ostatnie zdjęcia to filodendron poczytaj o ich uprawie szczególnie w okresie powegetacyjnym tutaj kliknij
- karolaipiotr