Moje ogródki - Gucia 2009
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Was Dziewczyny cieplutko .... u mnie znowu zimno i do wiosny daleko
Na szczęście na parapetach jest prawie wiosennie.
Hiacynty zakwitły, ale chyba za szybko przestawiłam je na cieplejszy parapet i za bardzo się powyciągały...w przyszłym roku będzie lepiej
Na szczęście na parapetach jest prawie wiosennie.
Hiacynty zakwitły, ale chyba za szybko przestawiłam je na cieplejszy parapet i za bardzo się powyciągały...w przyszłym roku będzie lepiej
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wcale tak tragicznie nie wyglądają.
Posadzisz wiosną do ogródka lub na garaż i znów zakwitną, może nawet ładniej ?
Posadzisz wiosną do ogródka lub na garaż i znów zakwitną, może nawet ładniej ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aleksandra2323
- 500p
- Od: 28 cze 2008, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Guciu, proszę o więcej zdjęć z zimowego PO.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
U mnie już po zimie... dzisiaj wyszło słońce i zrobiło się całkiem sympatycznie
Niestety po hiacyntach zostały tylko liście, ale zabawy przy ich uprawie było co niemiara.
Grażynko , u mnie jak zwykle bałagan i remont na całego, mam nadzieję, że do wiosny posprzątam i w końcu zajmę się ogrodem. Połaziłam dzisiaj po P_O i strat żadnych nie widać, laurowiśnia i ogniki są w dobrej formie. Młode pędy róż niestety są połamane, ale i tak miałam robić cięcie, więc powinno być ok.
Kryseczko, w Łodzi po zimie ani śladu, niestety zrobiło się brudno i raczej nieciekawie. Nie bardzo lubię łazić po P_O o tej porze, bo miejscami widoki są dość niesympatyczne...pół biedy jeśli natknę się na puszkę po piwie, najgorsze są g........osiedlowych czworonogów ....powinnam się do tego widoku już przyzwyczaić, ale jakoś nie potrafię.
Bożenko, ja większość swoich nowych hiacyntów posadziłam na garażu i ciekawa jestem, czy mi zakwitną. Starych niestety nie wykopywałam od pięciu lat.
Po tym jesiennym przemeblowaniu, nawet nie wiem gdzie teraz rosną ...oby do wiosny
Olu, bardzo dziękuję i zapraszam częściej.
Izuś, na wiosnę czekam z utęsknieniem, póki co parapety okupują tylko storczyki, bo fiołki przekwitły a innych kwitnących niestety nie mam. Posadziłam do doniczek tulipany, ale chyba ta uprawa nie bardzo mi wyszła, bo mam jedynie długachne liście ...może w przyszłym roku będzie lepiej :P
Jolu, witam Cię serdecznie w moich ogródkach
Niestety po hiacyntach zostały tylko liście, ale zabawy przy ich uprawie było co niemiara.
Grażynko , u mnie jak zwykle bałagan i remont na całego, mam nadzieję, że do wiosny posprzątam i w końcu zajmę się ogrodem. Połaziłam dzisiaj po P_O i strat żadnych nie widać, laurowiśnia i ogniki są w dobrej formie. Młode pędy róż niestety są połamane, ale i tak miałam robić cięcie, więc powinno być ok.
Kryseczko, w Łodzi po zimie ani śladu, niestety zrobiło się brudno i raczej nieciekawie. Nie bardzo lubię łazić po P_O o tej porze, bo miejscami widoki są dość niesympatyczne...pół biedy jeśli natknę się na puszkę po piwie, najgorsze są g........osiedlowych czworonogów ....powinnam się do tego widoku już przyzwyczaić, ale jakoś nie potrafię.
Bożenko, ja większość swoich nowych hiacyntów posadziłam na garażu i ciekawa jestem, czy mi zakwitną. Starych niestety nie wykopywałam od pięciu lat.
Po tym jesiennym przemeblowaniu, nawet nie wiem gdzie teraz rosną ...oby do wiosny
Olu, bardzo dziękuję i zapraszam częściej.
Izuś, na wiosnę czekam z utęsknieniem, póki co parapety okupują tylko storczyki, bo fiołki przekwitły a innych kwitnących niestety nie mam. Posadziłam do doniczek tulipany, ale chyba ta uprawa nie bardzo mi wyszła, bo mam jedynie długachne liście ...może w przyszłym roku będzie lepiej :P
Jolu, witam Cię serdecznie w moich ogródkach
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Guciu twoje P_O nadal piękne, nawet zimą.
Rozumiem te niespodzianki po drodze, ale przy terenie otwartym to nieuniknione.
I tak podziwiam, że wszystkie twoje nasadzenia tak dobrze rosną i nikt ich nie wykopuje czy łamie.
U mnie zostałaby chyba tylko ziemia, bo nawet w mieście na skwerkach kradzione są bratki i stokrotki.
Rozumiem te niespodzianki po drodze, ale przy terenie otwartym to nieuniknione.
I tak podziwiam, że wszystkie twoje nasadzenia tak dobrze rosną i nikt ich nie wykopuje czy łamie.
U mnie zostałaby chyba tylko ziemia, bo nawet w mieście na skwerkach kradzione są bratki i stokrotki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Bożenko a co to za zielona kępka na pierwszym zdjęciu? Czy to juka czy coś innego?
U mnie pewnie też by kradli, mimo, że mieszkamy na uboczu to sąsiedzi, którzy mają nie ogrodzone posesje skarżą się na kradzieże roślin 'ja nie mam za dużo miejsca przed płotem, ale jakieś kwiatki rosnąć, by mogły, muszę nad tym pomyśleć
U mnie pewnie też by kradli, mimo, że mieszkamy na uboczu to sąsiedzi, którzy mają nie ogrodzone posesje skarżą się na kradzieże roślin 'ja nie mam za dużo miejsca przed płotem, ale jakieś kwiatki rosnąć, by mogły, muszę nad tym pomyśleć
- koza
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lip 2006, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bożenko!! Bardzo urokliwe zdjęcia !! U mnie w Mysłowicach też już po zimie ale coś gadają w tv , że jakiś ostry wyż się rozrasta na wschodzie i za kilka dni spore minusy nas czekają. Byle tylko śnieg wcześniej pokrył roslinki !!
Dreptam, przebieram ratkami i odliczam czas do marca.... a potem już full wypas na ranczo
Dreptam, przebieram ratkami i odliczam czas do marca.... a potem już full wypas na ranczo
Ulka buziaki przesyła