Chrzan - kontrowersyjne warzywo.Uprawa ,problemy
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
-
- 100p
- Od: 30 sty 2009, o 19:41
- Szymonambar222
- 500p
-
- 100p
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kaju, bardzo dziękuję za ofertę Po tym , jak mi chrzan drugi raz zniknął, doszłam jednak do wniosku, ze nie warto się upierać przy tym, co tak bardzo nie chce u mnie rosnąć. Trudno, ten kawałek korzenia do ogórków zawsze mogę kupic na targu ;)
Zbyszku, nie wiem, co pisałeś na temat nornic, ale czytałam na pewno. Domyslam się, ze stawiasz na trutkę?
Po wypróbowaniu absolutnie wszystkich sposobów, o jakich usłyszałam, własnie zaczęłam uzywać trutki. Nie należę do osób systematycznych, więc działanie jest trochę utrudnione, ale jeśli tylko będą chciały jeść, to co im podsunę, to powinno sie udać uwolnić od nich ogród. Przynajmniej na jakiś czas
Zbyszku, nie wiem, co pisałeś na temat nornic, ale czytałam na pewno. Domyslam się, ze stawiasz na trutkę?
Po wypróbowaniu absolutnie wszystkich sposobów, o jakich usłyszałam, własnie zaczęłam uzywać trutki. Nie należę do osób systematycznych, więc działanie jest trochę utrudnione, ale jeśli tylko będą chciały jeść, to co im podsunę, to powinno sie udać uwolnić od nich ogród. Przynajmniej na jakiś czas
- zanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też malowałam Roundapem każdy chrzanowy listek i nic nie pomogło!
Trochę zbrązowiały i rosły dalej!
Jeden z chrzanów chyba od tego Roundapu zmutował i zrobił się variegata
W zeszłym roku eksperymentowałam z zalewaniem roślin chrzanu wrzącą wodą. Pomagało na 2 miesiące, potem odrastały. Niestety nie byłam zbyt konsekwentna. Może ta metoda niszczenia stosowana dłużej byłaby skuteczna?
Trochę zbrązowiały i rosły dalej!
Jeden z chrzanów chyba od tego Roundapu zmutował i zrobił się variegata
W zeszłym roku eksperymentowałam z zalewaniem roślin chrzanu wrzącą wodą. Pomagało na 2 miesiące, potem odrastały. Niestety nie byłam zbyt konsekwentna. Może ta metoda niszczenia stosowana dłużej byłaby skuteczna?
- Szymonambar222
- 500p
-
- 100p