Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(2006-2011)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Kaśka33
100p
100p
Od: 1 lut 2008, o 12:37

Post »

Daaaaawno mnie nie było na tym forum...
Wchodzę, patrzę i jest temat na który mogę coś powiedzieć!

4 stycznia br. po 23 latach palenia rzuciłam. Pierwsze dni przetrwałam na plastrach, a potem jakoś poszło. Wczoraj minęły 4 tygodnie. Jak na kogoś kto palił jak miał 40 st. gorączki, kto palił na największym kacu, kto prawie że złaził ze stołu operacyjnego, żeby tylko zapalić - te cztery tygodnie to już dużo. Czy wrócę do tego nałogu? Chyba nie... Jak sobie pomyślę, że miałabym jeszcze raz przechodzić to rzucanie... To chyba podziękuję :wink:

Ale plastry mogę polecić. Chyba każdy kto jest naprawdę uzależniony powie, że przy rzucaniu najgorszy jest taki pewnego rodzaju niepokój, poddenerwowanie (bez kija nie podchodź do kogoś takiego!!!). Po przyklejeniu plastra tego nie było!

Pozdrawiam

Kaśka
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Brawo!

Ja w szpitalu chodziłam pod prysznic palić... nic nie było ważne tylko faja.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratuluję. Życzę wytrwałości.
Kaśka33
100p
100p
Od: 1 lut 2008, o 12:37

Post »

elsi pisze:Podjadam owoce, na razie pilnuję wagi. Nie mówię, że nigdy już nie zapalę, ale chciałabym wytrwać. Do tego chyba trzeba samemu dojrzeć, naciski rodziny nic nie dają. Ale poznanie doświadczeń innych, tych, którym się udało, raczej pomaga. Nie paliłam w domu, tylko na zewnątrz, mam nadzieję, że do wiosny ogród będzie mi się kojarzył wyłącznie ze świeżym powietrzem :lol: Trzymam kciuki za tych, co próbują z dymem się rozstać.
Z tym pilnowaniem wagi to ja już niestety widzę pewien problem... :wink:

Ja też nigdy nie paliłam w domu - albo na klatce schodowej (jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku) a potem w ogrodzie. A że na zewnątrz - 20 stopni albo i jeszcze mniej? A co tam!
Nie mam pojęcia co zrobię na wiosnę... Przecież jak dotąd największą przyjemnością dla mnie była kawka, papieros, jakaś gazeta... A teraz tylko gazeta? No może kawka?
Obawiam się, że po 3 dniach dobrej pogody wypielę i uporządkuję wszystko w ogrodzie. Co zrobię potem? Nie mam pojęcia. Ale jakoś dam sobie radę. :wink:

Zgadzam się, że naciski otoczenia nic nie dają. Do rzucenia trzeba dojrzeć. Wiecie, że to chyba na tym Forum i w tym wątku ktoś mi napisał, żeby nie podejmować pochopnie decyzji o rzuceniu palenia tylko o tym często myśleć. W moim przypadku trwało to rok. Chyba mniej przez to bolało.

Pozdrawiam
Kaśka
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Kasiu do wiosny zapomnisz, że paliłaś..
Kawa i gazeta Ci wystarczą :)

Ja na początku w pracy wychodziłam na balkon... w domu nie potrzebowałam a w pracy tak.
Wychodziłam na balkon, postałam ze 2 minuty, powdychałam powietrza i wracałam zadowolona do pracy...
w końcu to był mój codzienny rytuał przez ponad 20 lat hihihihi

Masz rację, ze do rzucania trzeba dojrzeć.. samemu.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeśli ktoś już na ten temat napisał, to przepraszam.

Polsko Niemiecki Towarzystwo Medycyny Alternatywnej proponuje komputerowe, bezinwazyjne odczulanie w tym likwidowanie nałogów.
Wystarczy jeden zabieg!

Osobiście znam ludzi, którzy z tego skorzystali i odstawili palenie papierosów od wyjścia z gabinetu. Ale też wiem o takich, którzy palą nadal.
Jeśli nie powtarzam tematu a będzie zainteresowanie, mam ulotkę, mogę zeskanować i wstawić.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja mam takie pytanie a ile kosztuje to komputerowe, bezinwazyjne odczulanie. Pytam się bo nie wiem ile mam wziąć pieniędzy ze sobą.
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dwa lata temu kosztowało 50 zł. Teraz nie wiem, ale nie sądzę, żeby cena drastycznie wzrosła.
szarotka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 cze 2008, o 14:43

Post »

Wydaje mi się, że chodzi wam o BICOM. Jest to właśnie taka komputerowa metoda odczulająca, dzięki której mój mąż 2 miesiące temu przestał palić. W grudniu kosztowało to 50zł. Wcześniej wielu znajomych również rzuciło w ten sposób palenie! Dla chcącego nie ma nic trudnego....
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, to BICOM.
Czyli ceny się nie zmieniły a skuteczność się potwierdza.
Do dzieła palacze ;:63 szkoda zdrowia. :?
szarotka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Pomyliłam się - w grudniu zabieg ten kosztował 70zł - ale uważam, że warto spróbować
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja chcę się pochwalić, że na razie trwam w postanowieniu:
Witam, nie palę od początku grudnia 2008. Paliłam prawie 20 lat. Nie stosuję plastrów, gum itp. Po prostu postanowiłam sprawdzić czy palę, bo muszę, czy też po prostu chcę. Okazuje się, że jak chcę, to nie muszę palić. Nie jest to takie proste, bo ochota na papierosa nie mija tak sobie, trzeba z pokusą się zmagać. Podjadam owoce, na razie pilnuję wagi. Nie mówię, że nigdy już nie zapalę, ale chciałabym wytrwać. Do tego chyba trzeba samemu dojrzeć, naciski rodziny nic nie dają. Ale poznanie doświadczeń innych, tych, którym się udało, raczej pomaga. Nie paliłam w domu, tylko na zewnątrz, mam nadzieję, że do wiosny ogród będzie mi się kojarzył wyłącznie ze świeżym powietrzem Laughing Trzymam kciuki za tych, co próbują z dymem się rozstać.
Chyba już mogę sobie zaliczyć 3 miesiące? Najgorszy był pierwszy tydzień, przez dwa dni miałam objawy przeziębienia, ale bez gorączki. Jest coraz łatwiej. Wczoraj spędziłam trochę czasu w ogródku i ani razu nie pomyślałam o zapaleniu - dopiero teraz to sobie uświadomiłam :roll: . Myślałam, że nie mam silnej woli, a tu proszę :lol: . Może nie każdy tak może rzucić palenie bez wspomagania, ale warto podjąć próbę.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
szarotka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Brawo!!!!!
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

Ja rzuciłam palenie 15 lat temu. Rzuciłam z dnia na dzień. Najcięższe są pierwsze dni i pierwszy miesiąc. No i później jeszcze po roku można wrócić do palenia. Wiem coś o tym bo rzucałam dwukrotnie. Najgorzej ciągnie do palenia jak się jest między palaczami albo na jakiejś imprezie. Łatwiej jest rzucić jak się zmieni papierosy na słabsze.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Co ja znalazłam!!!

Nie pomaga rzucić definitywnie, ale pomaga zmienić najbardziej szkodliwe papierosy na rzecz czystej nikotyny (bez smoły i innych efektów spalania, w tym wysokiej temperatury dymu):
- http://www.digicig.pl/dc/index.php
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”