UPRAWA- nasze maluchy/siewki.Wiodący temat
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ariel - świetny pomysł z tym wątkiem
Moje zdecydowanie najmniejsze roślinki to Phal. Samera (Phal. bellina x violacea).
Mam je od 24.60.08 i wtedy wyglądały tak (jak na mój gust były świeżo po wyjęciu z flaszki):
Obecnie każdy posadzony jest w osobnej 5cm doniczce - wyglądają tak:
Mój żłobek w lipcu '08 wyglądał tak:
Przedszkole z OIOM - em i "podkładkowcami" - obecnie:
Roślinki są w akwarium z pokrywą, wiatraczkiem komputerowym, od połowy października mają pokrywę ze światłem (wcześniej przykryte były szybką), które mam wrażenie, że bardzo im pomogło we wzroście
Moje zdecydowanie najmniejsze roślinki to Phal. Samera (Phal. bellina x violacea).
Mam je od 24.60.08 i wtedy wyglądały tak (jak na mój gust były świeżo po wyjęciu z flaszki):
Obecnie każdy posadzony jest w osobnej 5cm doniczce - wyglądają tak:
Mój żłobek w lipcu '08 wyglądał tak:
Przedszkole z OIOM - em i "podkładkowcami" - obecnie:
Roślinki są w akwarium z pokrywą, wiatraczkiem komputerowym, od połowy października mają pokrywę ze światłem (wcześniej przykryte były szybką), które mam wrażenie, że bardzo im pomogło we wzroście
Ariel, ode mnie również brawa za pomysł z tym wątkiem !
Sama nie mam jeszcze żadnego maleństwa, ale może zchęcona Waszymi doświadczeniami również kiedyś się skuszę.
To musi być niezwykłe uczucie - móc śledzić rozwój roślinki prawie od początku... I doczekać kiedyś w nagrodę
jej kwiatów.
Trzymam kciuki za wszystkie przedstawione tu maleństwa
Madziu Twój 'żłobek', czy 'przedszkole' - jak na domowe warunki, bardzo fajnie zaprojektowane.
Pewnie spory udział w tym projekcie miał Twój M...? Widać, że maluszkom jest tam dobrze
Sama nie mam jeszcze żadnego maleństwa, ale może zchęcona Waszymi doświadczeniami również kiedyś się skuszę.
To musi być niezwykłe uczucie - móc śledzić rozwój roślinki prawie od początku... I doczekać kiedyś w nagrodę
jej kwiatów.
Trzymam kciuki za wszystkie przedstawione tu maleństwa
Madziu Twój 'żłobek', czy 'przedszkole' - jak na domowe warunki, bardzo fajnie zaprojektowane.
Pewnie spory udział w tym projekcie miał Twój M...? Widać, że maluszkom jest tam dobrze
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu - polecam Ci spróbować z sadzonkami. Satysfakcja o niebo większa, aniżeli w przypadku kupionych "gotowców". U mnie doszedł argument, że nie były dostępne dorosłe okazy, które chciałam mieć, np. Phal. Princess Kaiulani czy Phal. Samera i po prostu nie miałam wyboru, jeśli chciałam je mieć.
Opieka nad maluchami nie jest trudna pod warunkiem zapewnienia ciepła i zwiększonej wilgotności. Moje wyraźnie "ruszyły" po dodaniu oświetlenia w akwarium (przedtem miały jednak dość ciemno,bo akwarium stoi jakieś pół metra od okna ocienionego przez balkon, na bocznej ścianie) - niektóre wyglądają teraz jakby chciały uciec z doniczek
Opieka nad maluchami nie jest trudna pod warunkiem zapewnienia ciepła i zwiększonej wilgotności. Moje wyraźnie "ruszyły" po dodaniu oświetlenia w akwarium (przedtem miały jednak dość ciemno,bo akwarium stoi jakieś pół metra od okna ocienionego przez balkon, na bocznej ścianie) - niektóre wyglądają teraz jakby chciały uciec z doniczek
Grażyno, myślę, że to kwestia zdjęcia Jak do tej pory "startu" nie zaobserwowałam, ale cieszy mnie już fakt, że mój malec nadal żyjeśnieżka pisze:Basiu, a jak Twój maluszek? Chyba mu się coś niecoś podrosło, czy to tylko kwestia zdjęcia?
Madzik, Twoje przedszkole jest niesamowite i dodało mi wiary, że jeśli się postaram, to dobrze na tym wyjdę
Pozdrawiam, Baśka