Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.

Zablokowany
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

ja mam w kuchni postawione storczyki i moim reanimwanym to sluzy, innym chyba tez to nie przeszkadza
gelka
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie jestem tego samego zdania, że w kuchni im dobrze. Nie mam wielkiego wyboru dziewczyny kochane bo w kuchni w sumie parapet największy. Drugi taki sam jest u mojej Ewuni w pokoju, ale córcia należy do osób, którym ciągle ciepło i jak zacznie wietrzyć to nie zwraca uwagi na moje kwiaty, więc dmucham na zimne i nie stawiam na tym parapecie storczyków tylko kilka innych zieloności. Ale jak to się mówi "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma". Przydałby się jeszcze jakiś porządny parapet a nie takie "byle co" (w dużym pokoju mam jeden parapet 85 cm a drugi 50 :( ) Chciałoby się taki mieć jak u mojej mamy (na całą szerokość pokoju), ale pomarzyć dobra rzecz ;:113 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny to ja też mam pytanie o te storczyki w kuchni- nawet chciałam osobny wątek na ten temat załozyć- jak to jest, kwitnącym storczykom szkodzą znajdujące się w pobliżu owoce, a przecież nie wyobrażam sobie kuchni bez owoców?!
Kwitną Wam tam one? Jak dlugo?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko, przepiękna jest Twoja miniaturka, a co do uparciucha z jednym pąkiem :wink: :lol: pewnie wytworzy kolejne, tylko powolutku, bo tak lubi :wink: :lol: A odnośnie storczyków w kuchni, uważam, że to dobre miejsce, tak samo jak widna łazienka, ponieważ jest tam najwilgotniej i najcieplej, a storczyki to lubią, ja sama mam kilka storczykóe w kuchni i czują się świetnie :D A owoce trzymam na dużej paterze w pokoju , gdzie stoi 20 storczyków i wcale im to nie szkodzi, po prostu stoją w sporej odległości
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny kochane storczyki u mnie rosną i kwitną dosyć długo w kuchni, miniaturka najdłużej kwitła, a nawet zawiązała torebkę nasienną. Jeśli chodzi o owoce, to zależy jakie. Cytrusy i banany moja rodzinka lubi z lodówki, więc tam je przechowuję. Pozostałe owoce wszelakiego gatunku w ogromnych ilościach u mnie bywają (mam działkę więc przerabiam mnóstwo przetworów) i nic nie szkodzi moim storczykom.
Łazienkę też mam z oknem, ale tam stoją moje paphiopedila, które sobie dobrze radzą przy mojej pomocy ;:113 ;:80 ;:215 ;:215 ;:215
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nadeszła pora by pokazać mojego uparciucha, a oto on:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To tyle wielkiej sesji zdjęciowej jednego marnego pąka uparciucha :) ;:113 ;:112 ;:215

Brak słońca wiele znaczy, widać to po tym jedynaku. W poprzednim kwitnieniu wyglądał całkiem inaczej :)
Obrazek
aż nieprawdopodobne ale to jest ten sam storczyk ;:113 ;:79

Byłam dzisiaj w OBI było na czym oko zawiesić. Przyznam się, że troche zaszalałam, ale fotki jutro ;:113 ;:12
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Halinko, czekam na foty, a rodzynek bardzo sympatyczny.

Pozdrawiam :P
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

bardzo piekny ten "rodzynek" :P
gelka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Halinko bardzo udana sesja ;:215
kolorek ma prześliczny, i czy ja dobrze widze że wcześniej był cały różowy, a teraz z prześwitami brzoskwini :shock:
A to ciekawostka ;:183
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko, aż nie chce się wierzyć, że zakwitł zupełnie innym kolorem niż na początku :shock: ale szczerze mówiąc mnie teraz podoba się dużo bardziej :lol: jest cudowny i taki perłowy :D A na fotki Twoich szaleństw czekam z niecierpliwością :D
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Halinko - tylko jeden kwiatuszek, ale jaki piękny :!: Wygląda jakby miał perłową poświatę !
A co ze zdjęciami nowo zakupionych ? Pewnie czekasz na upragnione przez wszystkich słoneczko ...
Dodam przyspieszacz ;:3 ;:3 ;:3 i... czekam ;:65
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj obiecała i nie pokazuje pomyślicie ;:88
No cóż trochę się źle czułam a ponadto nie miałam dostępu do neta ;:113 Po prostu jacyś "dowcipnisie" ukradli kabel internetowy i firma miała robotę dodatkową i dodatkowe koszty Trzeba by wybić tą głupotę tym łobuzom z głowy ;:134 ;:125
A oto spóźnione fotki moich nowości :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Uffff tyle tego się nazbierało ;:12 Ale to jeszcze nie jest 100% spełnienie moich marzeń ;:113 ;:112
Kolor tego wiśniowego najbardziej oddaje przedostatnia fotka. Jestem nim zauroczona ;:80

PS. Vandy już niestety nie posiadam ;:98 dzisiaj definitywnie zdecydowałam się ją wyrzucić. Jednym słowem padła w ciągu tygodnia ;:110
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Halinko, ślicznie kwitną Ci Phalaenopsis, pogratulować tylu okazów kwitnących. Ten jasny z ciemnymi mazańcami jest super. Ten bordowy to chyba taki am jak mój, który teraz właśnie rozkwita u mnie. No i współczuję z powodu Vandy, szkoda, ze jednak nie utrzymała się.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”