Moje ogródki - Gucia 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Was Dziewczyny cieplutko ;:168 .... u mnie znowu zimno i do wiosny daleko :cry:

Na szczęście na parapetach jest prawie wiosennie.
Hiacynty zakwitły, ale chyba za szybko przestawiłam je na cieplejszy parapet i za bardzo się powyciągały...w przyszłym roku będzie lepiej :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie za oknem też zima na całego ,ale ty chociaż w domu masz pięknie pachnącą wiosnę.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wcale tak tragicznie nie wyglądają.
Posadzisz wiosną do ogródka lub na garaż i znów zakwitną, może nawet ładniej ? :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Bożenko, hiacynty są sliczne i wcale nie powyciągane!
Wszędzie znów zima, a Ty masz na parapecie wiosnę :D
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Guciu, obejrzałam Twoje ogrodowe (i nie tylko) wątki. Masz olbrzymi talent architektoniczny, niesamowite wyczucie przestrzeni. Myślę, że zdjęcia przez Ciebie zamieszczone mogą być świetną lekcją nie tylko dla początkujących ogrodników. ;:132 .
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Teraz trafiłam do Ciebie bez problemów :wink: Ciekawa jestem, czy jeszcze Ci kwitną hiacynty :roll: ja niestety będę musiała na takie kwiaty poczekać do wiosny :lol:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Guciu, proszę o więcej zdjęć z zimowego PO. :lol:
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Też bym obejrzała.
Bożenko czy wszystko w porządku ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

U mnie już po zimie... dzisiaj wyszło słońce i zrobiło się całkiem sympatycznie :)
Niestety po hiacyntach zostały tylko liście, ale zabawy przy ich uprawie było co niemiara.

Grażynko , u mnie jak zwykle bałagan i remont na całego, mam nadzieję, że do wiosny posprzątam i w końcu zajmę się ogrodem. Połaziłam dzisiaj po P_O i strat żadnych nie widać, laurowiśnia i ogniki są w dobrej formie. Młode pędy róż niestety są połamane, ale i tak miałam robić cięcie, więc powinno być ok.
Kryseczko, w Łodzi po zimie ani śladu, niestety zrobiło się brudno i raczej nieciekawie. Nie bardzo lubię łazić po P_O o tej porze, bo miejscami widoki są dość niesympatyczne...pół biedy jeśli natknę się na puszkę po piwie, najgorsze są g........osiedlowych czworonogów :evil:....powinnam się do tego widoku już przyzwyczaić, ale jakoś nie potrafię.
Bożenko, ja większość swoich nowych hiacyntów posadziłam na garażu i ciekawa jestem, czy mi zakwitną. Starych niestety nie wykopywałam od pięciu lat.
Po tym jesiennym przemeblowaniu, nawet nie wiem gdzie teraz rosną :cry: ...oby do wiosny :lol:
Olu, bardzo dziękuję :oops: i zapraszam częściej.
Izuś, na wiosnę czekam z utęsknieniem, póki co parapety okupują tylko storczyki, bo fiołki przekwitły a innych kwitnących niestety nie mam. Posadziłam do doniczek tulipany, ale chyba ta uprawa nie bardzo mi wyszła, bo mam jedynie długachne liście :cry: ...może w przyszłym roku będzie lepiej :P
Jolu, witam Cię serdecznie w moich ogródkach :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Guciu twoje P_O nadal piękne, nawet zimą.
Rozumiem te niespodzianki po drodze, ale przy terenie otwartym to nieuniknione.
I tak podziwiam, że wszystkie twoje nasadzenia tak dobrze rosną i nikt ich nie wykopuje czy łamie.
U mnie zostałaby chyba tylko ziemia, bo nawet w mieście na skwerkach kradzione są bratki i stokrotki. :twisted:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Bożenko a co to za zielona kępka na pierwszym zdjęciu? Czy to juka czy coś innego?
U mnie pewnie też by kradli, mimo, że mieszkamy na uboczu to sąsiedzi, którzy mają nie ogrodzone posesje skarżą się na kradzieże roślin :evil: 'ja nie mam za dużo miejsca przed płotem, ale jakieś kwiatki rosnąć, by mogły, muszę nad tym pomyśleć :wink:
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko!! Bardzo urokliwe zdjęcia !! U mnie w Mysłowicach też już po zimie ale coś gadają w tv , że jakiś ostry wyż się rozrasta na wschodzie i za kilka dni spore minusy nas czekają. Byle tylko śnieg wcześniej pokrył roslinki !!
Dreptam, przebieram ratkami i odliczam czas do marca.... a potem już full wypas na ranczo :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Jak zawsze z podziwem w oczach i zazdrością w sercu ;) ogladam Twój P-O Bożenko
Faktycznie po zimie nie ma śladu, a ogród wygląda zupełnie wiosennie :) Już nie mogę się doczekać wiosennych fotek z PO i garażu :) moja niedościgła Mistrzyni Ogrodowa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”