Wiosna ...wiosna tuż ..tuż...
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosna ...wiosna tuż ..tuż...
Otwieram ten wątek tak trochę "ku pokrzepieniu serc".
Mimo nie najładniejszej pogody przeszłam się po ogrodzie z aparatem, i przedstawiam efekty mojego spaceru:
U mnie, wczesny ciemiernik biały kwitnie już od dawna, późniejsza odmiana szykuje się do zakwitnięcia, podobnie jak ciemiernik cuchnący i korsykański.
Zakwitł "późny" oczar.
Z ziemi wychodzą pierwsze "cebulowe", to prawie normalne, ale dokąd śpieszy się piwonia?
Pochwalcie się, czy u Was też już widać pierwsze oznaki wiosny?
Mimo nie najładniejszej pogody przeszłam się po ogrodzie z aparatem, i przedstawiam efekty mojego spaceru:
U mnie, wczesny ciemiernik biały kwitnie już od dawna, późniejsza odmiana szykuje się do zakwitnięcia, podobnie jak ciemiernik cuchnący i korsykański.
Zakwitł "późny" oczar.
Z ziemi wychodzą pierwsze "cebulowe", to prawie normalne, ale dokąd śpieszy się piwonia?
Pochwalcie się, czy u Was też już widać pierwsze oznaki wiosny?
- peonia
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Żółte i zielone - symbol wiosny
8)
Słońce zaczyna 'wspinać' się coraz wyżej na horyzont, a wszystko co żółte i zielonkawe w ogrodzie -zapowiada wiosnę.
Co macie żółtego i zielonego z roślin wiosną, zapraszam do zabawy
kolor zielony zarezerwowany jest do moderacji- zmieniłam(aniawoj)
Słońce zaczyna 'wspinać' się coraz wyżej na horyzont, a wszystko co żółte i zielonkawe w ogrodzie -zapowiada wiosnę.
Co macie żółtego i zielonego z roślin wiosną, zapraszam do zabawy
kolor zielony zarezerwowany jest do moderacji- zmieniłam(aniawoj)
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 paź 2008, o 21:42
Witam serdeczie,wiosna ,tuż,tuż.
Tak,właśne widać ,mimo że to 8 luty 2009roku.Tak myśle że może ktoś ,serdeczny,pomoże mi w moim ogrodzie.Taki nie duży 12 na 20m. Ziemię jesienią skopałem ,przyjaciel, jest teraz czysta,bez perzu i innych chwastów,wiem że jest jałowa.Chciałbym na tym kawałku ziemi posadzić trawę jaką ilość trzeba jej kupić,by móc latem na niej odpoczywać.Jeszcze jesienią na poboczach tego przyszłego trawnika posadziłem młode śliwy.Jest to teren nasłoneczniony cały dzień,nad piękną Kaszubską rzeczką .Rada ,która by mnie cieszyła to taka,by moja praca i pieniądze nie poszła na marne .Pozdrowienia - Edward.
- Grandiflora
- Od: 21 paź 2008, o 15:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie