Moje storczyki - galeria Eweliny
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
bardzo mi się podobają te wazony
kwiaty oczywiście też
kwiaty oczywiście też
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moje Panie (i Panowie też) !
Przepraszam za zwłokę ale niedawno wróciłam do domu i na forum oczywiście
Faktycznie , dopuściłam się w moim ostatnim poście małej prowokacji ( żartu dla spostrzegawczych ) i zamieściłam pomiędzy zdjęciami Phalaenopsisów zdjęcia liści przekwitłego Cymbidium z dodanym (czytaj: wetkniętym w podłoże i nawet podpartym jak storczyk) SZTUCZNYM kwiatkiem- niby Cambrią . Zwróćcie uwagę ,że pod zdjęciami zamieściłam wówczas taki znaczek:
I nic...kilka osób obejrzało i zachwyciło się storczykami ze zdjęć ( a zwłaszcza tym sztucznym). Dopiero Storczykowa , a zaraz potem Aneta rozszyfrowały mistyfikację - dziewczyny, jesteście bardzo spostrzegawcze . Brawo !
Mam nadzieję , że mi wybaczycie tego psikusa ?
Faktycznie , dopuściłam się w moim ostatnim poście małej prowokacji ( żartu dla spostrzegawczych ) i zamieściłam pomiędzy zdjęciami Phalaenopsisów zdjęcia liści przekwitłego Cymbidium z dodanym (czytaj: wetkniętym w podłoże i nawet podpartym jak storczyk) SZTUCZNYM kwiatkiem- niby Cambrią . Zwróćcie uwagę ,że pod zdjęciami zamieściłam wówczas taki znaczek:
W zamierzeniu i tak odsłoniłabym prawdę , chciałam jednak przekonać się , czy ktoś zauważy to sam.Ewelina pisze:
I nic...kilka osób obejrzało i zachwyciło się storczykami ze zdjęć ( a zwłaszcza tym sztucznym). Dopiero Storczykowa , a zaraz potem Aneta rozszyfrowały mistyfikację - dziewczyny, jesteście bardzo spostrzegawcze . Brawo !
Dodam jeszcze, że ten niby kwiat stoi tak sobie u mnie , wzbudzając także w realu zachwyt moich gości . Śmiałyśmy się do łez z kuzynką , która najpierw go obejrzała, potem powąchała i stwierdziła ,że bardzo ładnie pachnie ! Po wyznaniu prawdy zostałam obita , ale śmiechu też było sporo...Storczykowa pisze:piekne Phalaenopsisy. a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
łatwo było się skapnąć, że są sztuczne, bo mają nienaturalny kolor plamek i plastikowe pąki. i słusznie podejrzewałam, że jest to wsadzone w Cymbidium, ale nie napisałam tego, bo nie byłam pewna na 100%.Ewelina pisze:Moje Panie (i Panowie też) !
Faktycznie , dopuściłam się w moim ostatnim poście małej prowokacji ( żartu dla spostrzegawczych ) i zamieściłam pomiędzy zdjęciami Phalaenopsisów zdjęcia liści przekwitłego Cymbidium z dodanym (czytaj: wetkniętym w podłoże i nawet podpartym jak storczyk) SZTUCZNYM kwiatkiem- niby Cambrią . Zwróćcie uwagę ,że pod zdjęciami zamieściłam wówczas taki znaczek:W zamierzeniu i tak odsłoniłabym prawdę , chciałam jednak przekonać się , czy ktoś zauważy to sam.Ewelina pisze:
Dodam jeszcze, że ten niby kwiat stoi tak sobie u mnie , wzbudzając także w realu zachwyt moich gości . Śmiałyśmy się do łez z kuzynką , która najpierw go obejrzała, potem powąchała i stwierdziła ,że bardzo ładnie pachnie ! Po wyznaniu prawdy zostałam obita , ale śmiechu też było sporo...Storczykowa pisze:piekne Phalaenopsisy. a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Tymczasem radość moja jest wielka...bo dziś dostrzegłam na Phalaenopsisie zaczątek pędu kwiatowego
Akurat ten uparty egzemplarz już dość dawno nie kwitł, za to ma się dobrze i wytworzył kilka błyszczących liści. No , ale widocznie wreszcie ruszyły go wyrzuty sumienia ( czy storczyki mają sumienie?)
Na kwiatki przyjdzie mi jeszcze poczekać , ale warto uzbroić się w cierpliwość.
Akurat ten uparty egzemplarz już dość dawno nie kwitł, za to ma się dobrze i wytworzył kilka błyszczących liści. No , ale widocznie wreszcie ruszyły go wyrzuty sumienia ( czy storczyki mają sumienie?)
Na kwiatki przyjdzie mi jeszcze poczekać , ale warto uzbroić się w cierpliwość.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Ewelinko, a co słychać u twojego Cymbidium, jest szansa na kolejne kwiaty? Moje pierwsze niestety padło i zastanawiam się, czy warto powtórzyć zakup
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
GUCIU , pamiętasz może , jak w listopadzie napisałam :
No i nadal czekam ... czekam... i nic Sezonowane latem w ogrodzie CYMBIDIUM ładnie się rozrosły ,mają zdrowe liście , ale nadal nie kwitną !Ewelina pisze: Teraz czekam na kwitnienie CYMBIDIUM, które po lecie spędzonym w ogrodzie ładnie się rozrosły , więc może, może...kto wie?
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Ewelinko, pamiętałam i miałam nadzieję, że po tym jesienno- ogrodowym przechłodzeniu pojawią się pędy kwiatowe. Trzymam nadal kciuki, jeśli Twoje zakwitnie, to kupię następne
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki