Moje storczyki - galeria Eweliny

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

bardzo mi się podobają te wazony

kwiaty oczywiście też
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

no fakt - szczególnie te pączki wzbudziły moje wątpliwości,a wzorki na płatkach bardziej przypominają mi cambrię :D
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Duśka miała nosa - to żółte cambriowate jest sztuczne. Widać to wyraźnie jak się powiększy zdjęcie. Ale na Prima Aprilis chyba trochę za wcześnie :!: :wink:
Roślinki piękne, zadbane, widać, że świetnie się u Ciebie, Ewelino, czują. I bardzo podobają mi się wazony- osłonki :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Moje Panie (i Panowie też) !
Przepraszam za zwłokę ale niedawno wróciłam do domu i na forum oczywiście :)

Faktycznie , dopuściłam się w moim ostatnim poście małej prowokacji ( żartu dla spostrzegawczych ) i zamieściłam pomiędzy zdjęciami Phalaenopsisów zdjęcia liści przekwitłego Cymbidium z dodanym (czytaj: wetkniętym w podłoże i nawet podpartym jak storczyk) SZTUCZNYM kwiatkiem- niby Cambrią . Zwróćcie uwagę ,że pod zdjęciami zamieściłam wówczas taki znaczek:
Ewelina pisze:
:wink:
W zamierzeniu i tak odsłoniłabym prawdę , chciałam jednak przekonać się , czy ktoś zauważy to sam.
I nic...kilka osób obejrzało i zachwyciło się storczykami ze zdjęć ( a zwłaszcza tym sztucznym). Dopiero Storczykowa , a zaraz potem Aneta rozszyfrowały mistyfikację - dziewczyny, jesteście bardzo spostrzegawcze . Brawo !
Storczykowa pisze:piekne Phalaenopsisy. a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
Dodam jeszcze, że ten niby kwiat stoi tak sobie u mnie , wzbudzając także w realu zachwyt moich gości . Śmiałyśmy się do łez z kuzynką , która najpierw go obejrzała, potem powąchała i stwierdziła ,że bardzo ładnie pachnie ! Po wyznaniu prawdy zostałam obita ;:125 , ale śmiechu też było sporo...

Mam nadzieję , że mi wybaczycie tego psikusa ? :wink:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelina pisze:Moje Panie (i Panowie też) !
Przepraszam za zwłokę ale niedawno wróciłam do domu i na forum oczywiście :)

Faktycznie , dopuściłam się w moim ostatnim poście małej prowokacji ( żartu dla spostrzegawczych ) i zamieściłam pomiędzy zdjęciami Phalaenopsisów zdjęcia liści przekwitłego Cymbidium z dodanym (czytaj: wetkniętym w podłoże i nawet podpartym jak storczyk) SZTUCZNYM kwiatkiem- niby Cambrią . Zwróćcie uwagę ,że pod zdjęciami zamieściłam wówczas taki znaczek:
Ewelina pisze:
:wink:
W zamierzeniu i tak odsłoniłabym prawdę , chciałam jednak przekonać się , czy ktoś zauważy to sam.
I nic...kilka osób obejrzało i zachwyciło się storczykami ze zdjęć ( a zwłaszcza tym sztucznym). Dopiero Storczykowa , a zaraz potem Aneta rozszyfrowały mistyfikację - dziewczyny, jesteście bardzo spostrzegawcze . Brawo !
Storczykowa pisze:piekne Phalaenopsisy. a Oncidium jest dziwne, wygląda jak sztuczne (kwiaty). i chyba jest sztuczne...
Dodam jeszcze, że ten niby kwiat stoi tak sobie u mnie , wzbudzając także w realu zachwyt moich gości . Śmiałyśmy się do łez z kuzynką , która najpierw go obejrzała, potem powąchała i stwierdziła ,że bardzo ładnie pachnie ! Po wyznaniu prawdy zostałam obita ;:125 , ale śmiechu też było sporo...

Mam nadzieję , że mi wybaczycie tego psikusa ? :wink:
łatwo było się skapnąć, że są sztuczne, bo mają nienaturalny kolor plamek i plastikowe pąki. i słusznie podejrzewałam, że jest to wsadzone w Cymbidium, ale nie napisałam tego, bo nie byłam pewna na 100%.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Duśka, masz "nosa" i jesteś spostrzegawcza:)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Tymczasem radość moja jest wielka...bo dziś dostrzegłam na Phalaenopsisie zaczątek pędu kwiatowego :)
Akurat ten uparty egzemplarz już dość dawno nie kwitł, za to ma się dobrze i wytworzył kilka błyszczących liści. No , ale widocznie wreszcie ruszyły go wyrzuty sumienia :wink: ( czy storczyki mają sumienie?)
Na kwiatki przyjdzie mi jeszcze poczekać , ale warto uzbroić się w cierpliwość.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelino, miło że rośnie kolejny pęd ;:48 Zdradź jak będą wyglądały kwiaty :roll:
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

Ewelino gratuluje nowego pedu :D mi sie marzy nowy ped, ale jak narzaie nic nie rosnie oprocz listkow i korzonkow- ale na pewno kiedys sie pojawi, pozdrawiam :lol:
gelka
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Pędzik rośnie pomalutku. Trzeba by mu zrobić zdjęcie i uwiecznić kolejne etapy rozwoju...

Tymczasem pokażę Wam żółto-seledynowe Phalaenopsisy , które kwitną już dwa miesiące !

Obrazek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Ewelinko, a co słychać u twojego Cymbidium, jest szansa na kolejne kwiaty? Moje pierwsze niestety padło i zastanawiam się, czy warto powtórzyć zakup ;:7
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

GUCIU , pamiętasz może , jak w listopadzie napisałam :
Ewelina pisze: Teraz czekam na kwitnienie CYMBIDIUM, które po lecie spędzonym w ogrodzie ładnie się rozrosły , więc może, może...kto wie?
No i nadal czekam ... czekam... i nic :( Sezonowane latem w ogrodzie CYMBIDIUM ładnie się rozrosły ,mają zdrowe liście , ale nadal nie kwitną !
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Ewelinko, pamiętałam i miałam nadzieję, że po tym jesienno- ogrodowym przechłodzeniu pojawią się pędy kwiatowe. Trzymam nadal kciuki, jeśli Twoje zakwitnie, to kupię następne :D
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”