Kawa - pielęgnacja, brązowe liście oraz inne problemy w uprawie
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 24 mar 2007, o 23:26
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 24 mar 2007, o 23:26
Tu masz podstawowe informacje http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4044 a resztę poczytaj wątki o kawie, wciśnij ikonę szukaj i wpisz słowo kawa pojawią się wszystkie tematy o tej roślinie
Z 6 nasion kawy , które kupiłam na Allegro, równo po miesiącu wypuściło kiełka JEDNO.
na razie się nie emocjonuje zabardzo, bo nie wiem czy przetrwa czekam.
Co się tyczy papirusa - ukradłam z urzędu miasta jedną parasolkę, takiego ogromnego papirusa 8) tydzień w wodzie, tydzień w ziemi, i puścił korzenie
Co się tyczy papirusa - ukradłam z urzędu miasta jedną parasolkę, takiego ogromnego papirusa 8) tydzień w wodzie, tydzień w ziemi, i puścił korzenie
Pozdrawiam - Justyna
Czas wysiewu bawełny, papirusa i kawy
Czy teraz jest jeszcze dobry czas aby posiać bawełnę, papirus, kawę arabską?
Pozdrawiam
Asikk
Asikk
Jeśli przyszły same pestki to nic w tym dziwnego, że tylko jedno wykiełkowało wręcz przeciwnie możesz uważać za szczęście, że masz tą jedną, ponieważ nasiona kawy bardzo szybko tracą zdolność do kiełkowania, jeśli jednak doszły owoce to rzeczywiście coś poszło nie tak jak powinno. Nasiona kawy po wydobyciu z owocu powinno się jak najszybciej wsadzić do ziemi o parametrach opisanych w wcześniejszych postach.Abudabi pisze:Z 6 nasion kawy , które kupiłam na Allegro, równo po miesiącu wypuściło kiełka JEDNO.
bo bajki lubie prawie tyle samo co gorzkie zale ;)