Moje kwiatuszki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p
Od: 24 sty 2009, o 10:34

Post »

Marzenko walentynkowy fiołek ślicznusi, ale powaliła mnie na kolana kompozycja draceny z orzechami kokosowymi i oplątwą- istne cudo, pomysł pierwsza klasa :)
Pozdrawiam, Paula
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczęta
cieszę się, że podobają się Wam moje fiołeczki :P :P .Już niedługo zakwitną moje wyhodowane z listków.Oglądam je codziennie i zauważyłam malutkie pączki kwiatowe. :lol:
Paulo
dracena rośnie mi w górę jak szalona.Niedługo będę doklejać następne doniczki kokosowe na kwiatki.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p

Post »

Wrzucaj koniecznie zdjęcia z postępów z kokosowymi doniczkami, może coś podpatrzę, bo już brak u mnie parapetów ;:113
Pozdrawiam, Paula
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulo
obiecuję że jak tylko coś dokleję lub będę miała inny pomysł z kokosami to pokażę zdjęcia.
A teraz moja sansewiera,którą na wiosnę rozsadzałam.Rozdałam wszystkie sadzoneczki.Sobie zostawiłam jedną i już wypuszcza mi dzieciaczka.I nastepny mój kwiatek zdobyty późną jesienią puszcza młode listki. A dzisiaj przytargałam sadzonki hibiskusa i stefanotisa. :lol:
Obrazek Obrazek
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p

Post »

To bardzo się cieszę na te zdjęcia z doniczkami kokosowymi :)
Sansewierka zdecydowanie poczuła wiosnę. Moja wypuściła dwa maleństwa, które teraz stoją w miejscu i nie chcą rosnąć :(
Stefanotis, czekam na jego szczepkę. Ma śliczne kwiaty no i tak pięknie pachnie. Pochwal się tym stefanotisem i hibiskusem :)
A co to za kwiat obok sansewierki Marzenko??
Pozdrawiam, Paula
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko
zdjęcia hibków i stefanotisa zrobię dopiero jutro.Ten kwiatek obok sansewiery to filodendron strzępiasty pnący.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p

Post »

To czekam do jutra na zdjęcia :)
Takiego filodendrona widzę po raz pierwszy, ile jeszcze się można od Was nauczyć... ;:1
Pozdrawiam, Paula
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładny ten Twój fiołek biedronkowy, u mnie w Biedronce były zadbane, ale niezbyt rewelacyjne kolorystycznie, zwykłe, białe, albo niebieskie, ale nie takie strzępiaste.
Walentynkowy też ładny :)

Filodendron ładny, jestem bardzo ciekawa, jak będzie wyglądał jak podrośnie. Jak duże ma liście? Hibka ja mam tylko jednego (chyba od Ciebie?) czerwonego, zabiera się za kwitnienie :) a stefana drapnę teściowej (kupiłam jej na imieniny, a teraz będę miec od kogo ciachnąć szczepkę )
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kocurku
Hibuś nie jest ode mnie bo ja nie miałam .Dopiero na jesieni dostałam od Joasi (kwiato-maniaczki) i innych forumowiczek.
Ten filodendron ma dość duże liście,ale mój jest jeszcze młodziutki.Rośnie bardzo szybko,ale ma podobno delikatne łodyżki i łatwo się łamie.Dostałam go od koleżanki :lol: bo go połamała przywiązując do podpórki.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marzena 63 pisze:Kocurku
Hibuś nie jest ode mnie bo ja nie miałam .Dopiero na jesieni dostałam od Joasi (kwiato-maniaczki) i innych forumowiczek.
Faktycznie, może mam go od niej :oops: Niestety wraz z nowym rokiem wyparowały moje PW z folderu "wysłane" - nie wiem, jakim cudem? a tam miałam zapisane co, i od kogo dostałam. Ech...
Jak się koleżance połamał bardziej, i ma jeszcze przypadkiem jakieś szczepki, to chętnie przyjmę ;)
U Ciebie wpadła mi w oko jeszcze maranta, jest śliczna, miałam kiedyś, ale źle jej u mnie było (obsychały jej liście).
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kocurku
szczepek filodendrona było dużo ale chętnych na nie jeszcze więcej :roll: Jak mój urośnie to będę o Tobie pamiętała :wink:
Maranty już niestety nie mam.Listki zwinęły się jej w trąbki i uschły. :cry: Prawdopodobnie zmarzła bo wyniosłam ją do pracy (tam jest duża wilgotność a ona podobno lubi takie warunki).W okresie świątecznym mieliśmy urlop 2 tygodnie i temperatura spadła do kilku stopni.Padła maranta i inne kwiatki :cry:
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marzena 63 pisze:Kocurku
szczepek filodendrona było dużo ale chętnych na nie jeszcze więcej :roll: Jak mój urośnie to będę o Tobie pamiętała :wink:
Maranty już niestety nie mam.Listki zwinęły się jej w trąbki i uschły. :cry: Prawdopodobnie zmarzła bo wyniosłam ją do pracy (tam jest duża wilgotność a ona podobno lubi takie warunki).W okresie świątecznym mieliśmy urlop 2 tygodnie i temperatura spadła do kilku stopni.Padła maranta i inne kwiatki :cry:
No i ja po moich nieciekawych doświadczeniach z hodowlą maranty nie podjęłabym się ponownie jej hodowania. Z niektórymi kwiatkami mam na bakier, niestety, nie wiem dlaczego. Ot, nie szukając długo: z fiołkami, paprociami i marantami :)
Szkoda Twojej maranty, piękna była, okaz zdrowia. Da się uratowac, czy nie?
A filusia chowaj dzielnie :) niech Ci pięknie rosnie.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Marzenko, maranta potrafi ładnie odbić z samych korzeni. Może się uda?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”