Storczyki moni ;)
Dzisiaj przedstawiam Wam Tillandsie. Mam dwie (na razie ). Dlaczego w tym watku? Poniewaz uwazam, ze sa ladnym uzupelnieniem dla Orchidei ...
Na tej fotce sa jeszcze nie przymocowane. Teraz mieszkaja w szklanym naczyniu spryskiwane 1 raz dziennie. W niedalekiej przyszlosci mam zamiar poszukac dla nich ladny korzen, galaz itp. i przywiesic w storczykowym oknie Mam nadzieje, ze z biegiem czasu moja kolekcja ich tez sie powiekszy, ale na pewno nie wypra Storczykow
Czy ktos ma rowniez takie roslinki?
jeśli kogos interesuje ten temat, to zapraszam tutaj... http://www.terrarium.com.pl/zobacz/opla ... ia-76.html
Na tej fotce sa jeszcze nie przymocowane. Teraz mieszkaja w szklanym naczyniu spryskiwane 1 raz dziennie. W niedalekiej przyszlosci mam zamiar poszukac dla nich ladny korzen, galaz itp. i przywiesic w storczykowym oknie Mam nadzieje, ze z biegiem czasu moja kolekcja ich tez sie powiekszy, ale na pewno nie wypra Storczykow
Czy ktos ma rowniez takie roslinki?
jeśli kogos interesuje ten temat, to zapraszam tutaj... http://www.terrarium.com.pl/zobacz/opla ... ia-76.html
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniu
storczyki masz bardzo ładne , najbardziej podoba mi się dendrobium .
storczyki masz bardzo ładne , najbardziej podoba mi się dendrobium .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
Moni pierwszy moj storczyk jest u mnie juz 4 lata i kwitnie bez przerwy powiedzialabym.vertigo pisze:Witaj, Moniu - przyszłam teraz ja do Ciebie Masz przepiękne stroczyki Dendrobium cudowne, pozostałe również. Od dawna je masz??
Dendrobium natomiast pare tygodni mam i ma sie swietnie. To moje pierwsze tak obficie kwitnace
Jestem pod dużym wrażeniem śliczne są Twoje storczyki .... mogę chociaż tu na forum podziwiac piekno Waszych kwiatków! U mnie od kilku miesięcy cisza żadnych nowych pędów...korzonków....listków. Zupełnie nic.
Mam pytanie dotyczace dendrobium nobile, czy ono zakwitło tak pieknie u Ciebie czy takie je kupiłaś ? Moje mam już ponad rok niby rośnie ale nie kwitnie .... czy masz może jakiś magiczny sposób aby i moje było tak piękne ?
Pozdrawiam serdecznie.
Mam pytanie dotyczace dendrobium nobile, czy ono zakwitło tak pieknie u Ciebie czy takie je kupiłaś ? Moje mam już ponad rok niby rośnie ale nie kwitnie .... czy masz może jakiś magiczny sposób aby i moje było tak piękne ?
Pozdrawiam serdecznie.
- karolaipiotr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2009, o 20:29