Folia na tunele. Jaka najlepsza ?Kolor? Naprawa uszkodzeń
folie kupilem w opatówku (kolo Kalisza) sprzedają tylko cale rolki nazwa sklepu mi sie gdzies zapodziala jak znajde to napisze u mnie w miescinie babka za folie wolala 24zl za metr bierzący a tamta folia wraz z transportem (55km) wyniosla mnie 17zl za metr z tym ze musialem calą rolke wziasc na szczescie znalazlem kogos z kim sie podziele i nie bedzie problemu:)
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2007, o 18:17
Najlepsze folie produkuje ,,Marma,, posiada ona w swoim asortymencie wszystkie rodzaje i typy folii ogrodniczych i powinna zaspokoić potrzeby nawet najbardziej wybrednych klientów. Nie chce tu siać propagandy ani reklamować producenta ale już od lat używamy tych folii i przewyższają i biją na głowę innych producentów jeżeli chodzi o jakość , ceny mają też nie wysokie biorąc pod uwagę że w zamian dostajemy produkt z tz .górnej półki . Polecam wszystkim
Ogrodnik
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jaka folia jest najlepsza na tunel foliowy kolorowa czy przezroczysta?
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale mi sie zdaje ze przezroczyste to przepuszczają więcej światła i rośliny lepiej rosną zwłaszcza ciepłolubne np. arbuz, ogórek, melon-One wymagają dużych ilości światła słonecznego
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Witam.
Kolor folii nie ma żadnego wpływu na wzrost roślin w tunelu.Prawdziwa jest odpowiedź,że kolor folii oznacza jej teoretyczną trwałość w sezonach.Są folie niebieskawe,zielonawe i czerwonawe.Z resztą ,po sezonie kolor jest prawie niezauważalny.Bardzo ważne aby folię kupować w sprawdzonym sklepie-musi być właściwie przechowywana i nie być stara.
Obecnie są na rynku ogrodniczym folie antykondensacyjne(nie skrapla się na nich woda)oraz dające światło rozproszone(jest optycznie w takim tunelu jaśniej niż w zwykłym i światło lepiej penetruje dolne części roślin),nie wiem jednak czy są konfekcjonowane w małych ilościach.
Hej.
Kolor folii nie ma żadnego wpływu na wzrost roślin w tunelu.Prawdziwa jest odpowiedź,że kolor folii oznacza jej teoretyczną trwałość w sezonach.Są folie niebieskawe,zielonawe i czerwonawe.Z resztą ,po sezonie kolor jest prawie niezauważalny.Bardzo ważne aby folię kupować w sprawdzonym sklepie-musi być właściwie przechowywana i nie być stara.
Obecnie są na rynku ogrodniczym folie antykondensacyjne(nie skrapla się na nich woda)oraz dające światło rozproszone(jest optycznie w takim tunelu jaśniej niż w zwykłym i światło lepiej penetruje dolne części roślin),nie wiem jednak czy są konfekcjonowane w małych ilościach.
Hej.