Kaktusiki i sukulenciki Kati
- darekcn42
- 1000p
- Od: 9 lut 2009, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beciu ja bym raczej nie przypisał mu nazwy Thelocactus bicolor. Nie pasują mi te haczykowate ciernie środkowe. U T. bicolor są one proste i zabarwione częściowo na kolor czerwony. Zastanawiałem się, czy można mu przypisać nazwę Thelocactus? Poszukam w sieci, może coś znajdę. Może to być Thelocactus, tylko chyba nie bicolor.
Pozdrawiam, Darek.
- ROBERTOBORO
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- ROBERTOBORO
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Władku, a jednak coś wiesz a tak się zarzekałeś, że laik z Ciebie .Wielkie dzięki za Twoje typy
Robercie, Tobie też dziękuję za zaangażowanie. Kolejna trafna identyfikacja.
Oczywiście Tobie Michał, Beatko i Darku, też ogromnie dziękuję.
Następne kaktuski wstawię dziś, jak zwykle o nietypowej porze
Robercie, Tobie też dziękuję za zaangażowanie. Kolejna trafna identyfikacja.
Oczywiście Tobie Michał, Beatko i Darku, też ogromnie dziękuję.
Następne kaktuski wstawię dziś, jak zwykle o nietypowej porze
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
E tam nic nie wiesz, też mi przecież pomogłaś
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasieńko wpadam do Ciebie z małym spóźnieniem widzę, że zadowolona z zakupu chociaż kto by nie był piękności same spróbuję Ci choć troszkę pomóc z nazwami choć wątpię czy dam radę jak tylko znajdę troszki więcej czasu
A co do Aylostery - moja Solcorebutia tez wypuściła 2 paczki kwiatowe i nie wiem co ma z tym robić
A tak na marginesie - jakbyś miała jakiś malutki odrościk tej Aylostery na wiosnę na zbyciu to uśmiechnęłam bym się do Ciebie, bo poluje na nią już od dawna i nigdzie znaleźć nie mogę
A co do Aylostery - moja Solcorebutia tez wypuściła 2 paczki kwiatowe i nie wiem co ma z tym robić
A tak na marginesie - jakbyś miała jakiś malutki odrościk tej Aylostery na wiosnę na zbyciu to uśmiechnęłam bym się do Ciebie, bo poluje na nią już od dawna i nigdzie znaleźć nie mogę
- kati-1976
Dorotko z wielką przyjemnością się z Tobą podzielę. W tej donisi są dwie roślinki.
Ja swoją na razie wniosłam do domu, ale nie daję jej pić, aby się nienaturalnie nie wyciągnęła. Najwyżej nie zakwitnie. Chociaż nadal mam wątpliwości czy to kwiaty, czy nowe przyrosty
Ja swoją na razie wniosłam do domu, ale nie daję jej pić, aby się nienaturalnie nie wyciągnęła. Najwyżej nie zakwitnie. Chociaż nadal mam wątpliwości czy to kwiaty, czy nowe przyrosty