Pelargonia uprawa z nasion Cz.1
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dzisiaj mija piąty dzień od zasiewu nasion pelargonii . Nasionka już się obudziły , czyli jest nadzieja że będzie pozytyw [PNOS O.M - to jednak pewniak jeśli idzie o wschody nasion ] . Zobaczymy ile przeżyje [ w paczce było 10 szt.] - przed nimi jeszcze wiele np. zgorzel siewek , ale nie ma co myśleć na zapas - na razie cieszą mnie te malusie kiełki
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nigdy nie siałam, ale z tego co wiem to pelargonie od wysiewu do zakwitnięcia potrzebują 4 - 5 miesięcy
Napisane: Śr 04 lut 2009 13:25
dodam jeszcze, że tego typu nasiona potrzebują do prawidłowego kiełkowania i wzrostu konkretnych warunków, które w hodowli domowej trudno zapewnić
próbowałam kilka razy z surfiniami, ale skutek marny
Napisane: Śr 04 lut 2009 13:25
dodam jeszcze, że tego typu nasiona potrzebują do prawidłowego kiełkowania i wzrostu konkretnych warunków, które w hodowli domowej trudno zapewnić
próbowałam kilka razy z surfiniami, ale skutek marny
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tu już było o sianiu pelargoni.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19705
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19705
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Jardin no to jesteś szczęściarz że wzeszło Ci 100% roslinek , ja licze na jakieś 50 %
jeśli chodzi o pelargonie angielską to powiem szczerze ze pierwszy raz o takiej słysze, nie mam pojecia gdzie można kupić.
Napisane: Cz 19 lut 2009 20:43
Jardin to mnie pocieszyłaś , i musze powiedziec , że nie spodziewałam się takiej ilosci nasion w opakowaniac .
Myslałam , że beda po 4 , szt w opakowanie a tu 12 , a nawet w jednej paczce 15 szt
A hodowałaś kiedyś pelargonie z sadzonek??
jeśli chodzi o pelargonie angielską to powiem szczerze ze pierwszy raz o takiej słysze, nie mam pojecia gdzie można kupić.
Napisane: Cz 19 lut 2009 20:43
Jardin to mnie pocieszyłaś , i musze powiedziec , że nie spodziewałam się takiej ilosci nasion w opakowaniac .
Myslałam , że beda po 4 , szt w opakowanie a tu 12 , a nawet w jednej paczce 15 szt
A hodowałaś kiedyś pelargonie z sadzonek??
Ja w zeszłym roku posiałam nasiona pelargonii zwisającej i o dziwo miałam śliczne borowo- fioletowe pelargonie z żółtym środkiem.Odmiana pusta. Pierwszy raz takie widziałam. śliczności!!
W tym roku robie już z nich rozsady. Szkoda,że nie zrobiłam zdjęcia jak zakwitły.
W tym roku robie już z nich rozsady. Szkoda,że nie zrobiłam zdjęcia jak zakwitły.
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...