Jak użyźnić glebę wokół drzewek owocowych?
Jak użyźnić glebę wokół drzewek owocowych?
Pomóżcie proszę. Na jesień posadziłam 2 małe drzewka owocowe: gruszę i śliwę (takie typowe kikutki;)
Glebę na działce mam słabiutką, piach. W dołki nasypałam czarnoziemu, ale pod nim jest już tylko żółty piach. Chciałabym czymś użyźnić / nawieźć drzewka. Mam trochę obornika, który przeleżał zimę i wygląda na rozłożony. Czy mam go wymieszać z wierzchnią warstwą gleby wokół drzewek? A może kompostu podsypać?
Będę wdzięczna za porady.
pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.
Glebę na działce mam słabiutką, piach. W dołki nasypałam czarnoziemu, ale pod nim jest już tylko żółty piach. Chciałabym czymś użyźnić / nawieźć drzewka. Mam trochę obornika, który przeleżał zimę i wygląda na rozłożony. Czy mam go wymieszać z wierzchnią warstwą gleby wokół drzewek? A może kompostu podsypać?
Będę wdzięczna za porady.
pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.
Ja swoim krzaczkom min porzeczki agrest maliny aronia dostarczam co roku kompostownika ktorego mieszam z wierzchnia warstwa ziemi i jakos nie narzekaja
pod drzewa zazwyczaj klade scieta trawe ktora z czasem sciagam by polozyc nowa ona sie rozklada chwasty wokol drzewek nie rosna a rozkladajaca sie trawa dostarcza drzewom troche pozywki
Pozdrawiam

Pozdrawiam

-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26