Wanda w podłożu i nie tylko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Skoro ten Pan jest fachowcem w dziedzinie storczykow i ma w tym zakresie wieloletnie doświadzenia,to nei sądzę ,zeby opowiadal głupoty.Z cala pewnością można się skusic na tą metodę hodowli :wink:
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam!

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i zaangażowanie;jest mi bardzo miło, że mój dylemat spotkał się z takim zainteresowaniem.

Gosiu...dzisiaj odebrałam wcześniej zarezerwowane wandy. Miało ich być 4szt.,ostatecznie mam ich 5sztuk. Dzisiaj też przygotowałam dla nich podłoże,o którym pisałaś.Przeanalizowałam to wszystko i wydaje mi się, że w takim podłożu trudno o przelanie. A jak będzie naprawdę okaże się w praktyce.Jak mi czas pozwoli w przyszłym tygodniu moje wandy powędrują do podłoża.

Pestko...na pewno w niedalekiej przyszłości i na twoim parapecie zagoszczą wandy,bo jest to i twoje marzenie.Wierzę,że w najbliższym czasie się zmaterializuje.Jeżeli powiedzie mi się w uprawie moich wand,nie omieszkam podzielić się z tobą jak sprawdziło się u mnie podłoże

Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Witam!

Czy ktoś wie jak podlewać vandy w podłożu? Jeżeli przez namaczanie,to jak często i jak długo?

Pozdrawiam.Danuta.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

danutastachurska1 pisze:Witam!

Czy ktoś wie jak podlewać vandy w podłożu? Jeżeli przez namaczanie,to jak często i jak długo?

Pozdrawiam.Danuta.
Danusiu, czy zajrzałaś na stronę, którą Ci zalinkowałam? bo tam jest dużo informacji, również nt. podlewania
Edyta
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Edysejo....stokrotne dzięki.Przeczytałam,ale tak byłam przejęta podłożem,że przegapiłam podlewanie.A niby wszystko przeczytałam.

Pozdrawiam.Danuta
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Nie miała baba kłopotu kupiła sobie wandę.Dlatego znów mam pytanie;czy srebrne korzenie to powód by wandę znów podlać? Czy to możliwe,by trzeba było je moczyć co 2 dni? Co do podlewania mam dużo wątpliwości.

Pozdrawiam serdecznie.Danuta. :wit
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Dziękuję,ale trzeba to jeszcze umieć przeczytać.

Pozdrawiam serdecznie.Danuta. :wit
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

DAnusia-To trochę ułatwi rozszyfrowanie teksu obcojęzycznego.

http://translate.google.pl/translate_t#
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Śnieżko...
Serdecznie ci dziękuję.Wprawdzie tłumaczenie kiepskie,ale lepsze takie niż wcale.

Pozdrawiam.Danuta. :wit
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa pisze:ale większość uprawia normalnie. ja wierzę tylko w to, co widzę, a nie widziałam nigdy Vandy w podłożu. może i lepiej się uprawia Vandy w koszyku, ale nie każdy ma możliwość uprawy wiszącej. ja nie mam, więc czy chcę czy nie muszę trzymać w wazonach.
Dla udowodnienia Dusi ze vandy mozna uprawiac w podlozu dodaje zdiecie,to jest vanda z wystawy jak dobrze sie wpatrzycie to widac doniczke

Obrazek
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Marto...
Dziękuję za odwiedziny.Wspaniała rozrośnięta wanda;moim marzeniem jest,by i moje chciały się tak rozrosnąć.Czy zwróciłaś uwagę z czego składało się podłoże?Dla początkującego każda informacja jest na wagę złota.

Serdecznie pozdrawiam.Danuta. :wit
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

danutastachurska1 pisze:Marto...
Dziękuję za odwiedziny.Wspaniała rozrośnięta wanda;moim marzeniem jest,by i moje chciały się tak rozrosnąć.Czy zwróciłaś uwagę z czego składało się podłoże?Dla początkującego każda informacja jest na wagę złota.

Serdecznie pozdrawiam.Danuta. :wit
Niestety nie bardzo moglam bo vanda miala tyle korzeni ze nie sposob bylo do niej zajzec i stala dosc daleko wiec do zdiecia musialam zrobic spore zblizenie ale na innych wystawach widzialam vandy w 2 podlozach w drobnej korze i w sphagnum chiciaz osobiscie to 2 niezbyt mnie przekonuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ORCHIDARIUM. Storczyki”