Moje Hoje
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasieńko, Bożenka wspomniała o następnych dostawach hoi...daj znać jak będzie coś nowego, to też się wybiorę
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ok Bożenko jutro będę dzwoniła do Ani to jak by coś to zadzwonię do Ciebie :Pgucia pisze:Kasieńko, Bożenka wspomniała o następnych dostawach hoi...daj znać jak będzie coś nowego, to też się wybiorę
Tak się nazywa > przynajmniej ja tak kupowałam jako australis z meszkiem :Panoli pisze:Ta australis z meszkiem, to jak się nazywa? Fajniutkie masz te hojeczki
Olu nie mam pojęcia > ja wszystkie staram się stawiać lub wieszać blisko okna :PAndziax007 pisze:Tak piękniutka. Mam małe pytanko czy hoja będzie rosnąć w zacienionym miejscu czy raczej nie?
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
Po przeczytaniu Twojego wątku już wiem czemu na ogólnym tak cicho.
Łączę się z Wami w bólu po stratach Wkrótce wiosna i nadrobicie straty :P
FIGO wspaniała kolekcja Już wiem co jest pierwsze na mojej liście chciejstw:miniaturowa bella oraz kerri-variegatę po raz pierwszy w życiu widziałam
No to mam kolejnego fioła a mój mąż miał nadzieję,że się uspokoję na zimę .W sezonie numerem jeden był ogród a teraz...przed zarejestrowaniem się na forum powinni ostrzegać o maniaczych objawach
Pozdrawiam cieplutko i...byle do WIOSNY
Łączę się z Wami w bólu po stratach Wkrótce wiosna i nadrobicie straty :P
FIGO wspaniała kolekcja Już wiem co jest pierwsze na mojej liście chciejstw:miniaturowa bella oraz kerri-variegatę po raz pierwszy w życiu widziałam
No to mam kolejnego fioła a mój mąż miał nadzieję,że się uspokoję na zimę .W sezonie numerem jeden był ogród a teraz...przed zarejestrowaniem się na forum powinni ostrzegać o maniaczych objawach
Pozdrawiam cieplutko i...byle do WIOSNY
Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
Witam serdecznie.
Kasiu ależ masz dużo gatunków hoj,a wszystkie świetnie przedstawione:)
Dostałam dzisiaj listek hoi kerri w osłonce,muszę go przesadzić ,bo nie ma żadnego odpływu .
W związku z tym chciałam zapytać jaką ziemię mam zastosować?
Czytałam,że z tego listka nic więcej nie urośnie ,takie to smutne bo listek jest przepiękny.
Mam nadzieje,że się nie pogniewasz,że zadaje pytania w Twoim wątku.
Kasiu ależ masz dużo gatunków hoj,a wszystkie świetnie przedstawione:)
Dostałam dzisiaj listek hoi kerri w osłonce,muszę go przesadzić ,bo nie ma żadnego odpływu .
W związku z tym chciałam zapytać jaką ziemię mam zastosować?
Czytałam,że z tego listka nic więcej nie urośnie ,takie to smutne bo listek jest przepiękny.
Mam nadzieje,że się nie pogniewasz,że zadaje pytania w Twoim wątku.
- FIGA
Jagódko wcale się nie gniewam bo i nie ma o co :P
Ja wszystkie hoje wsadzam do ziemi uniwersalnej z dodatkiem włókien kokosa , a jeśli nie ma takiej to do zwykłej :P
Z tego co wiem to z tego jednego listka wyrośnie Ci cd... tylko będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość > bo to może potrwać nawet 3-4 lata ale jest nadzieja i tego trzeba się trzymać :P
Tylko pamiętaj żeby jej nie przelać > zbytnio tego nie lubi :P
Ja wszystkie hoje wsadzam do ziemi uniwersalnej z dodatkiem włókien kokosa , a jeśli nie ma takiej to do zwykłej :P
Z tego co wiem to z tego jednego listka wyrośnie Ci cd... tylko będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość > bo to może potrwać nawet 3-4 lata ale jest nadzieja i tego trzeba się trzymać :P
Tylko pamiętaj żeby jej nie przelać > zbytnio tego nie lubi :P
- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
- FIGA
Olu miło mi że do mnie zajrzałaś :Paledra7 pisze:Kasiu dawno nie zaglądałam a tu takie cuda u Ciebie australis z meszkiem piękna. Pokaż swoją serpens i thomsonii w całej krasie
Postaram się dziś cyknąć fotki i wstawić :P
Wczoraj miałam króciutkie ale bardzo miłe spotkanie z Anią
Dostałam śliczne hoje :P
To wszystko dzięki koleżankom z forum :P zasiały bakcyla , a reszta to tylko upolowane sztuki na all... i gdzie sie dało > no i z wymianek :Pkarolaipiotr pisze:Twoje hoje są po prostu cudowne!!!!!! Nie mogłam oderwać oczu od monitora, ja mam dopiero jedną i jest malutka ( ma 5 listków) ale będę o nią walczyła żeby jednak zaczęła rosnąć . Naprawdę ogromne brawa za taką kolekcję
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
Z Anią Czarnotą? ja niestety nie mogę powiedziec żeby nasze transakcje były miłe ostatnio. Kupilam compacte ktora dotarła z przesuszonymi listkami, dostosowalam sie do rad Ani jednak listki zaczely odpadac A Ania nie odzywa sie do mnie, nie odpisuje na wiadomosci ani z forum ani z All. Nie wiem co mam sobie myśleć. Najgorsze jest to że kupilam dwie hoje i obie ledwo żyją. W sumie to nie żyja bo jedyne co jeszcze wygladalo na takie do uratowania to obcielam i staram sie ukorzenic jednak i tak zauwazylam sie odpadaja liscie wiec nic z tego nie bedzie. Jestem bardzo rozczarowana tymbardziej ze pisalam do niej kilka razy a ona nie odpowiada wcale