Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Najbardziej lubię czytać horrory, thillery i.t.p. Aktualnie mam na tapecie Koontza, ale jeśli ktoś lubi podobną literaturę to polecam gorąco najnowszą powieść S. Kinga "Ręka mistrza". Książka genialna Co jakiś czas sięgam też po klasykę, ostatnio M. Puzo "Ojciec Chrzestny" - chyba nie trzeba streszczać
"Zderzenie cywilizacji" Samuel Huntington
Agdula
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Onka ... troszkę Cie wyprzedziłyśmy, już przeczytane i obejrzane
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Przy okazji odkryłam Krzysiu Twoją wypowiedź
Wszystko ma swój czas.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Przy okazji odkryłam Krzysiu Twoją wypowiedź
Chyba jednak jest za późnobishop pisze:IMHO w HTML-u niewiele się już zrobi Czas zacząć kursy php, o ile nie jest za późno
Wszystko ma swój czas.
Kochani, niebawem pół miesiąca minie od ostatniego wpisu a tu nic! Tylko mi nie mówicie, że nie czytacie!!!
Więc wpisuję .
Andrzej Pilipiuk, Wspominany wcześniej jako autor trylogii 'Dziedziczki', 'Księżniczka' i 'Kuzynki' (świetne zresztą), wydaje nowe książki. Właśnie - wydaje. Wydał trzy nowe - na Gwiazdkę myślałam (i upewniałam się w EMPiKU), że to trylogia . Jak dotarłam do końca trzeciego tomu, to okazało się, że to bynajmniej nie koniec. Paręnaście dni temu ucieszyłam się jak szpak, że jest w końcu tom czwarty, przeczytałam, a tu klops - koniec jeszcze nie tak bliski. Hmmm..
Bardzo się w sumie cieszę, bo zabawa przednia, i jednocześnie zastanawiam się ile jeszcze, ale polecam.
Seria OKO JELENIA: 'Droga do Nidaros'
'Srebrna Łania z Visby'
'Drewniana Twierdza'
'Pan Wilków'
Facet przeplata sporo różnych treści w książkach, czasem bardzo delikatnie politykuje (albo ja jestem taka przewrażliwiona) - ale do przełknięcia w beletrystyce. Ale generalnie jest to gatunek SF, z dużą dozą teraźniejszości, podróży w czasie (wstecz), z humorem i grozą w jednym. No matko, nie da się tego opisać w dwóch zdaniach.
Generalnie - Biuro podróży Pilipiuk Travel zaprasza na pokład.... cZy jakoś tak to reklamują na okładce..... i mają rację .
Więc wpisuję .
Andrzej Pilipiuk, Wspominany wcześniej jako autor trylogii 'Dziedziczki', 'Księżniczka' i 'Kuzynki' (świetne zresztą), wydaje nowe książki. Właśnie - wydaje. Wydał trzy nowe - na Gwiazdkę myślałam (i upewniałam się w EMPiKU), że to trylogia . Jak dotarłam do końca trzeciego tomu, to okazało się, że to bynajmniej nie koniec. Paręnaście dni temu ucieszyłam się jak szpak, że jest w końcu tom czwarty, przeczytałam, a tu klops - koniec jeszcze nie tak bliski. Hmmm..
Bardzo się w sumie cieszę, bo zabawa przednia, i jednocześnie zastanawiam się ile jeszcze, ale polecam.
Seria OKO JELENIA: 'Droga do Nidaros'
'Srebrna Łania z Visby'
'Drewniana Twierdza'
'Pan Wilków'
Facet przeplata sporo różnych treści w książkach, czasem bardzo delikatnie politykuje (albo ja jestem taka przewrażliwiona) - ale do przełknięcia w beletrystyce. Ale generalnie jest to gatunek SF, z dużą dozą teraźniejszości, podróży w czasie (wstecz), z humorem i grozą w jednym. No matko, nie da się tego opisać w dwóch zdaniach.
Generalnie - Biuro podróży Pilipiuk Travel zaprasza na pokład.... cZy jakoś tak to reklamują na okładce..... i mają rację .
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co czytacie, oglądacie, gdzie bywacie?
Na forum dzielimy się nie tylko doświadczeniami, pomysłami jak hodować rośliny. Rozmawiamy o jedzeniu, o naszych domowych sprawach i o tym, jak żyjemy.
Może ktoś chciałby opowiedzieć co ciekawego czyta, jakie filmy, spektakle ogląda, gdzie bywa?
Ja zaczynam od polecenia ciekawej i odpowiedniej na lato książki.
Jest to powieść Amerykanina, który trafia do Francji na wakacje. Opisuje swoje przeżycia i nowe doświadczenia w miasteczku na południu Francji.
Bardzo zabawna i lekka powieść.
Mark Greenside - Nigdy nie będę Francuzem (choćbym nie wiem jak się starał)
Wydawnictwo ,Świat Książki'
:P
Może ktoś chciałby opowiedzieć co ciekawego czyta, jakie filmy, spektakle ogląda, gdzie bywa?
Ja zaczynam od polecenia ciekawej i odpowiedniej na lato książki.
Jest to powieść Amerykanina, który trafia do Francji na wakacje. Opisuje swoje przeżycia i nowe doświadczenia w miasteczku na południu Francji.
Bardzo zabawna i lekka powieść.
Mark Greenside - Nigdy nie będę Francuzem (choćbym nie wiem jak się starał)
Wydawnictwo ,Świat Książki'
:P
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki