Dojrzewanie pomidorów. Kwaśny smak
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja uprawiałem pomidory odm. 'Black Zebra'- zielono-czerwone. Oczywiście z wyglądu dziwne, ale za to stary, tradycyjny smak, bez genu twardości. Było to dwa lata temu i zaszalałem- rosły wtedy białe, żółte, pomarańczowe, czarne i właśnie te oraz późno dojrzewające. Białe były ciapowate jeszcze zanim dojrzały. Pozostałe budziły sensację w sałatce.
Kupiłem od sprzedawcy którego nie polecam, ale na wiadomym portalu jest ich mnóstwo!
Kupiłem od sprzedawcy którego nie polecam, ale na wiadomym portalu jest ich mnóstwo!
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Łojejku...Kozulo. Ja właśnie zaczynam przygodę z pomidorami, i te "parę ton" które wylądowały na kompoście, to serio? Mam nadzieję, zę moje kilka krzaków się uda, na działce , amatorskiej.
Też kupiłam właśnie tego Black Zebra! Ciesze się, że Maryann, oceniasz go tak samkowicie. Też miałam takie wrażenie jak go ujrzałam. (Miłość od pierwszego wejrzenia? ;). Kupiłam jeszcze 12 innych niepopularnych na rynku...Z bijącym sercem patrzę na opakowania...
Też kupiłam właśnie tego Black Zebra! Ciesze się, że Maryann, oceniasz go tak samkowicie. Też miałam takie wrażenie jak go ujrzałam. (Miłość od pierwszego wejrzenia? ;). Kupiłam jeszcze 12 innych niepopularnych na rynku...Z bijącym sercem patrzę na opakowania...
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agape , jedyny zielony jakiego miałam to Big Zebra . Smak ,,płaski '' mało w nim treści . Za to z dość przeciętnym malinowym dał przesmaczną krzyżówkę , którą zdaje się wysłałam do Bogdana Szczepńskiego do podziału jeśli będą chętni .
To Big Zebra z wierzchu i w środku , niżej krzyżówka malinówki z Big Zebrą
Zdjęć nie udało się poprawić bo eksponaty zostały skonsumowane , na poprawki innym razem nie starczyło czasu.
Pozdrawiam , kozula
To Big Zebra z wierzchu i w środku , niżej krzyżówka malinówki z Big Zebrą
Zdjęć nie udało się poprawić bo eksponaty zostały skonsumowane , na poprawki innym razem nie starczyło czasu.
Pozdrawiam , kozula
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wronek, nie czepiaj się
To chyba dobrze, jeśli forumek korzysta z wyszukiwarki, prawda? I czyta wątki o interesujących go (ją) sprawach, zamiast zaczynać nowy wątek na ten sam, sto razy już wałkowany temat.
To chyba dobrze, jeśli forumek korzysta z wyszukiwarki, prawda? I czyta wątki o interesujących go (ją) sprawach, zamiast zaczynać nowy wątek na ten sam, sto razy już wałkowany temat.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Witam! Ja mam też problemy z dojrzewajacymi pomidorami. Staram się ich nie pryskać(ekologia), więc jak zaatakuje je choroba, zrywam wszystkie (oprócz tych małych nie wyrośniętych) wkłdam je do dekturowego pudła i zakrywam siankiem, tak żeby się nie stykały ze sobą.
Powodzenia!
Powodzenia!
Kocham konie i moj ogrodek