Rozdrabniacz do gałęzi, zielonych pędów, liści itp. ?\

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Grzesiu, nie ma sprawy :lol: , mam nadzieję, że informacje się przydadzą.
Niektórzy na forum twierdzą, że sprzęt z dużych marketów jest nic nie wart, że należy duuużo inwestować w markowe narzędzia, ale nie zawsze mamy możliwości finansowe i jak pokazuje moje doświadczenie wcale nie muszą to być złe maszyny. Ja boję się kupować sprzęt używany, bo się na tym nie znam. Poczytałam o rodzajach rozdrabniarek, postanowiłam, że będzie z walcem tnącym, "na prąd", 2500W i z max dużym otworem. Materiału do rozdrabniania będę miała zawsze sporo, więc szybko się okaże, czy wybór był trafny.
Pozdrawiam, Marta
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trochę poczekam może ktoś jeszcze opisze jaka ma rozdrabniarkę a po Nowym Roku będę szukał w necie. :D
Sypki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 3 sie 2008, o 10:19

Post »

ja mam asgatec i do tej pory zmielił wszystko i dziala ja trza o koszt tego byl 300 zł!!!
Sypki

Darz Bór
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Rozdrabniacz

Post »

Ja też kupiłam taki tani elektryczny rozdrabniacz w OBI za 300 zl. Rozdrabnia wszystkie patyki, liście, gałęzie do max. 4 cm średnicy. Na potrzeby przydomowego ogrodu to w zupełności mi wystarcza. Działa już drugi rok bez zarzutu. Zmielony materiał jest idealny do podsypywania, jako ściółka. Dodany do kompostu rozkłada się dużo szybciej. Zdecydowanie wszystkim polecam! Na zawsze zniknęła wielka sterta gałęzi! :)

pozdrawiam
Ps. To moje początki na forum, więc jeśli robię jakieś błędy to wybaczcie :)
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witamy :)

I wybaczamy :D

Bo na razie nie ma czego wybaczać, więc lekko nam to przychodzi :lol: :lol: :lol:

Zapraszam tutaj:
- Witam całą brać (i siostry) ogrodniczą [TU WITAMY SIĘ] cz.7
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

:D Kupiłam tani sprzęt / 300 zł/ w Biedronce :wink: Nie uwierzylibyście jaka górę gałązek rozdrobnił i jak szybko. Jestem bardzo zadowolona, bo nie wiedziałam co zrobić z cieńszymi gałązkami- grubsze po wysuszeniu pójdą do CO. Nie muszę szpanować "cennym" sprzętem- ja potrzebowałam już- a na już to tylko taki :wink: :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
PUMKA
500p
500p
Od: 16 sty 2009, o 10:25
Kontakt:

Post »

Grzegorzu

I jak Twoje poszukiwania rozdrabniarki ?
Zakupiłeś juz coś ? Ja mam ten sam dylemat.... :lol:
grigori24
---

Post »

O rozdrabniarce pomyślę trochę później ponieważ mam teraz dużo wydatków związanych z remontem mieszkania ale temat nadal aktualny w poszukiwaniu dobrego sprzętu. :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
PUMKA
500p
500p
Od: 16 sty 2009, o 10:25
Kontakt:

Post »

Może na GARADENII coś wypatrzę..:-)
Dam znać :-)
grigori24
---

Post »

Najlepiej jak ktoś posiada już rozdrabniarkę i wtedy może coś konkretnego powiedzieć o danym modelu. :D
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z własnego doświadczenia polecam Wam rozdrabniarkę BOSCH'A. Nie do zdarcia maszyna i mieli wszystko, co tylko zmieści się do otworu. Tak na marginesie to pomielone gałązki są świetne na ściółkę. Jedyny mankament (choć nie wiem, czy inne też tego nie mają), to lubi się zapychać, gdy napcham do niego nie do końca wyschniętych badyli po bylinach z dużą ilością liści. Wtedy trzeba "przepychać" go mieląc jakąś twardszą gałąź.
Z sąsiedzkiego doświadczenia odradzam wszelkie Einhell'e, Asgatec itp. Znam przypadek, że sprzęt trzy razy był w serwisie przed pierwszą pracą.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rispetto, a jaki konkretnie model polecasz, z nożami czy mechanizmem ślimakowym ?
grigori24
---

Post »

Właśnie tu jest zasadnicze pytanie !

Podobno wał nie mieli tak drobno a noże czy sobie radzą z grubością 3-4 cm ? ;:24 ;:24 ;:24 ;:24
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”