Nasze kwiaty domowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Witajcie, jestem pod ogromnym wrażeniem tych olbrzymów, jeden piękniejszy od drugiego :shock: . Chiała bym też podpytać co to za kwiatuszki Obrazek Obrazek
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Madziu
pierwszy to fiołeczek -ale śliczny(czy mogę sie zapisać na listka? :lol: )drugie zdjęcie to prymulki-też piękne :P
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

Tak myślałam, ale nichciałam się zbłaźnić :oops: Ja chyba też stanę w kolejce po listek, jeżeli można :P
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

drozd pisze:C.d. Obrazek ]
Januszu
śliczna jest ta kalanchoe.Czy masz ją już długo?Ciekawi mnie jaka jest w hodowli.Widziałam ją w sprzedaży ,ale bałam się ją kupić bo nie wiem jak ją hodować.Czy tak jak inne kalanchoe?
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Marzenko
Mam ją od niedawna. Po przywiezieniu do domu duża cześć kwiatów obleciała przeważnie te jeszcze nierozwinięte. Nie bardzo wiem jeszcze dlaczego ale sądze, że to gwałtowna zmiana temperatury. Wyniosłem ją z ciepłego sklepu na mróz i choć była przykryta to trwało to chwilę zanim wstawiłem do samochodu. Zobaczymy co pokarze na drugi rok. Żeby ponownie zakwitła potrzebuje okresu krótkieg dnia.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

Januszu co robicie z tym fiołkiem że on taki piękniusi jest ;:152 Ile ma latek???
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, Madziu z tymi listkami to naprawdę czy to żart.
Na zdjęciu stoi trzy razem i są to roczne rośliny.
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

:lol: Naprawdę, naprawdę chcemy listeczki, a fiołek jest wieloletni, a nie jednoroczny, mój już 2 raz będzie kwitł :lol:
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze tylko jak to zapakować by dotarły żywe a nie zgniłe. Przy obecnej sprawności poczty to tydzień potrwa na pewno.
Prosze adres na PW
Awatar użytkownika
DieSte
200p
200p
Od: 14 wrz 2008, o 13:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To może ja zabiorę głos, choć niewywołana do odpowiedzi - ja dostałam listki fiołka z nóżką w mokrej wacie, potem okręconą folią, a to wszystko w styropianowym opakowaniu po daniu chińskim - takimi dwoma płaskimi dosyć talerzykami. Wysłane było w poniedziałek priorytetem z potwierdzeniem odbioru, doszło chyba we wtorek czy najpóźniej w środę.
Zapraszam do mojego spisu wątków
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Januszu ogonki listków trzeba, tak jak napisała Paulinka, obłożyć zmoczoną watą i zawinąć w woreczek lub folię aluminiową. Ma to służyć temu, żeby listki nie wyschły w czasie podróży. Lepsza będzie też folia aluminiowa, bo poniekąd utrzyma temperaturę i listki nie zmarzną tak bardzo. Fiołki mają kruche listki, więc żeby sie nie połamały trzeba je włożyć w cośco tak łatwo nieulegnie zniszczeniu. Mogą to być właśnie takie styropianowe tacki, różne pudełka po serkach masłach, itp. Ja wkładałam też w butelki po jogurtach pitnych (pół buteleczki). No i najlepiej, żeby koperta była bąbelkowa.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłe Panie!
Mój dzień pracy dopiero się skończył więc proszę mi wybaczyć,że dopiero odpisuję.
Lekcja wysyłania listków została odrobiona. Nie spodziewałem się by kiedyś opakowania styropianowe na coś się przydały wiec je wyrzucałem ale spokojnie coś jeszcze znalazłem i jutro będę kombinował w/g wskazań lekcyjnych :lol:
Myślę, że się wyrobię. Mam trzy paczki do wysłania w poniedziałek to i to przy okazji wyślę.
Nie bardzo rozumię priorytet z potwierdzeniem odbioru. Czy taka usługa istnieje?Czy to priorytet polecony.
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Januszu
priorytet z potwierdzeniem odbioru to jest właśnie priorytet polecony. :P
Ja priorytetem poleconym wysyłam tylko te wartościowsze przesyłki a takie drobne to zwykłym priorytetem.Też dochodzą bardzo szybko(no chyba że poczta nawali).Na drugi lub trzeci dzień są na miejscu.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”