Nasze kwiaty domowe
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu
pierwszy to fiołeczek -ale śliczny(czy mogę sie zapisać na listka? )drugie zdjęcie to prymulki-też piękne :P
pierwszy to fiołeczek -ale śliczny(czy mogę sie zapisać na listka? )drugie zdjęcie to prymulki-też piękne :P
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Januszu
śliczna jest ta kalanchoe.Czy masz ją już długo?Ciekawi mnie jaka jest w hodowli.Widziałam ją w sprzedaży ,ale bałam się ją kupić bo nie wiem jak ją hodować.Czy tak jak inne kalanchoe?
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Marzenko
Mam ją od niedawna. Po przywiezieniu do domu duża cześć kwiatów obleciała przeważnie te jeszcze nierozwinięte. Nie bardzo wiem jeszcze dlaczego ale sądze, że to gwałtowna zmiana temperatury. Wyniosłem ją z ciepłego sklepu na mróz i choć była przykryta to trwało to chwilę zanim wstawiłem do samochodu. Zobaczymy co pokarze na drugi rok. Żeby ponownie zakwitła potrzebuje okresu krótkieg dnia.
Mam ją od niedawna. Po przywiezieniu do domu duża cześć kwiatów obleciała przeważnie te jeszcze nierozwinięte. Nie bardzo wiem jeszcze dlaczego ale sądze, że to gwałtowna zmiana temperatury. Wyniosłem ją z ciepłego sklepu na mróz i choć była przykryta to trwało to chwilę zanim wstawiłem do samochodu. Zobaczymy co pokarze na drugi rok. Żeby ponownie zakwitła potrzebuje okresu krótkieg dnia.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- DieSte
- 200p
- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To może ja zabiorę głos, choć niewywołana do odpowiedzi - ja dostałam listki fiołka z nóżką w mokrej wacie, potem okręconą folią, a to wszystko w styropianowym opakowaniu po daniu chińskim - takimi dwoma płaskimi dosyć talerzykami. Wysłane było w poniedziałek priorytetem z potwierdzeniem odbioru, doszło chyba we wtorek czy najpóźniej w środę.
Zapraszam do mojego spisu wątków
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Januszu ogonki listków trzeba, tak jak napisała Paulinka, obłożyć zmoczoną watą i zawinąć w woreczek lub folię aluminiową. Ma to służyć temu, żeby listki nie wyschły w czasie podróży. Lepsza będzie też folia aluminiowa, bo poniekąd utrzyma temperaturę i listki nie zmarzną tak bardzo. Fiołki mają kruche listki, więc żeby sie nie połamały trzeba je włożyć w cośco tak łatwo nieulegnie zniszczeniu. Mogą to być właśnie takie styropianowe tacki, różne pudełka po serkach masłach, itp. Ja wkładałam też w butelki po jogurtach pitnych (pół buteleczki). No i najlepiej, żeby koperta była bąbelkowa.
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witam miłe Panie!
Mój dzień pracy dopiero się skończył więc proszę mi wybaczyć,że dopiero odpisuję.
Lekcja wysyłania listków została odrobiona. Nie spodziewałem się by kiedyś opakowania styropianowe na coś się przydały wiec je wyrzucałem ale spokojnie coś jeszcze znalazłem i jutro będę kombinował w/g wskazań lekcyjnych
Myślę, że się wyrobię. Mam trzy paczki do wysłania w poniedziałek to i to przy okazji wyślę.
Nie bardzo rozumię priorytet z potwierdzeniem odbioru. Czy taka usługa istnieje?Czy to priorytet polecony.
Mój dzień pracy dopiero się skończył więc proszę mi wybaczyć,że dopiero odpisuję.
Lekcja wysyłania listków została odrobiona. Nie spodziewałem się by kiedyś opakowania styropianowe na coś się przydały wiec je wyrzucałem ale spokojnie coś jeszcze znalazłem i jutro będę kombinował w/g wskazań lekcyjnych
Myślę, że się wyrobię. Mam trzy paczki do wysłania w poniedziałek to i to przy okazji wyślę.
Nie bardzo rozumię priorytet z potwierdzeniem odbioru. Czy taka usługa istnieje?Czy to priorytet polecony.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
-
Witaj Januszu
priorytet z potwierdzeniem odbioru to jest właśnie priorytet polecony. :P
Ja priorytetem poleconym wysyłam tylko te wartościowsze przesyłki a takie drobne to zwykłym priorytetem.Też dochodzą bardzo szybko(no chyba że poczta nawali).Na drugi lub trzeci dzień są na miejscu.
priorytet z potwierdzeniem odbioru to jest właśnie priorytet polecony. :P
Ja priorytetem poleconym wysyłam tylko te wartościowsze przesyłki a takie drobne to zwykłym priorytetem.Też dochodzą bardzo szybko(no chyba że poczta nawali).Na drugi lub trzeci dzień są na miejscu.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków