Działka - pasja graci

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Gracia :D
wpadłam na twoją działeczkę
dzisiaj tak u ciebie zimowo
ja też zamieściłam zimowe fotki
mam nadzieję ze nowe fotki to już będą wiosenne
wysiałam kobee do skrzynek 2 dwie paczuszki po6 nasionek
wjednej czyli 12 naście nasionek w dwóch paczkach
u mnie kiełkowaly 17 naście dni wyszło na razie 6 sztuk
tak ich lubię na balkonie ale same niebieskie nie dostałam białych
no u nas od niedzieli ma byc coraz cieplej aby do wiosny
pozdrawiam :D :D :D
gracia
100p
100p
Od: 23 sty 2009, o 14:12

Post »

Witaj Pestka. Coś się nam popsuło na tym forum.
Ja przez kilka lat siałam kobeę, ale potem zrezygnowałam. Rosła pięknie, ale zaczynała kwitnąć późno i mimo pięknych kwiatów jej żywot był krótki. W tym roku kupiłam minę - gwiezdny powój i też już posiałam. On ma kwiaty żółto pomarańczowe i zaczyna kwitnąć w lipcu. Cieszy kwiatami do października
Pozdrawiam Grażyna

Działka - pasja Graci
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

Grażynko zaglądałam do ciebie już kilka razy i podziwiałam pomysłowość.. no i nie wiem czy nie splagiatuje parę rzeczy od ciebie.. mam nadzieję, że pozwolisz :)

pozdrawiam słonecznie
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
gracia
100p
100p

Post »

Dzisiaj jest ładny słoneczny dzień. Mam ochotę na oglądanie kwiatów. To poprawia humor. Kwiaty są oczywiści z ubiegłego sezonu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Grażyna

Działka - pasja Graci
gracia
100p
100p

Post »

Oczywiście. Ula możesz podglądać i wykorzystywać wszystko co Ci się podoba. Kocham pomysłowe ogrody i sama też podglądam. Bardzo lubię spacerować po działkach i podpatrywać ciekawostki, niektóre z nich wykorzystuję na swojej działce. I tak na przykład podglądając moich przyjaciół z naszego ogrodu działkowego zagospodarowałam pniaki po ściętych drzewach.
Oto kilka przykładów:

Obrazek
ten korzeń dostałam od sąsiada, który ścinał drzewa. Krzeń czeka do wiosny aby go przekształcić w kwietnik
Obrazek
w głębi tego skalniaka jest pień po orzechu obrośnięty bluszczem, na wierzchu znajduje się korzeń z gniazdem sikorek (sztucznych)
Obrazek
karmnik na ściętym pniu wiśni obrośnięty wiciokrzewem
Obrazek
cały konar po śliwce wkomponowany w altankę
Obrazek
jeszcze raz skalniak z gniazdem w zbliżeniu.

A tak na marginesie skalniak zbudowany jest na gruzowisku,
Pozdrawiam Grażyna

Działka - pasja Graci
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Pięknie .Gratuluję pomysłów .Chyba co nieco od gapię .
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

hohoho to i nam poprawiłaś humor :) piękne zdjęcia :)
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

oj tak, pniaki, płaty kory pozostałe z odarcia drzew to też mi się bardzo podoba i chętnie to wykorzystuje:) dzięki za pozwolenie na plagiat:)

pozdrawiam

Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Skorzystałem z Twojego zaproszenia i 'przeszedłem' się po tym wspaniałym ogrodzie pełnym kwiatów ciekawych pomysłow. Ogrom pracy włożyliście ,by coś takiego stworzyć- gratuluję. Teraz już tylko została drobna coroczna kosmetyka i dzieło do podziwiania.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko pospacerowałam u Ciebie i brak mi słów :shock: Twój ogród jest przepiękny.....Widać, że włożyłaś w niego serce i masę pracy! Będę u Ciebie częstym gościem i jeżeli pozwolisz to podkradnę Ci kilka pomysłów bo są bardzo bliskie temu co wymarzyłam sobie u siebie :oops:
Pozdrawiam serdecznie ;:7
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Graciu, bardzo piękne kompozycje stworzyłaś w ogrodzie :P ... Jestem pod wrażeniem :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj
Piękny ogród stworzyłaś. Jest na co popatrzeć. Gratuluję nagrody. Działkowiec nieraz kupię, fajnie jak ktoś ma co pokazać. Coraz częściej można spotkać wspaniale skomponowane rabatki. Graciu masz smykałkę do kompozycji, będę cię nachodzić może mi coś doradzisz. Mam tyle miejsca do zagospodarowania. Pomysł z donicami jest super. :P :P
gracia
100p
100p

Post »

Witam wszystkich. Cieszę się, że podobają Wam się pomysły. Część jest moich, ale nie do końca. Jak już wcześniej mówiłam ja też podglądam i kopiuję, dlatego też podglądajcie i kopiujcie. Lubię ciekawe ogrody.

Drozd, ta kosmetyka to nie tak do końca. Już w jesieni jedna z rabat została powiększona i czeka na wiosenne obsadzenie bylinami i roślinami jednorocznymi, planuje również nową aranżację przy kompostowniku. Ja nie mogę siedzieć bez pracy na działce. Ciągle coś zmieniam. Mój mąż już nie może za mną nadążyć.

A to przygotowane i jescze nie wykończone miejsce pod ognisko Obrazek

Aniu, cieszę się, że zawitałaś do mnie, oczywiście możesz wykorzystywać wszystko co Ci się podoba.
Pozdrawiam Grażyna

Działka - pasja Graci
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”