Datura,dyskusje,prezentacje kwitnień cz.III (02.2009-05.2014)
- Agii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lip 2008, o 20:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
bura4 co roku w Biedronie w kwietniu są sadzoki datur do kupienia , w zeszłym roku kosztowały ok 7 zł za szt.
Jeśli nie zdobędziesz sadzonek odezwij sie do mnie późna wiosną jak moje ruszą . Podzielę się . Teraz już nie mam co uciąć ,oskubałam je totalnie dla ludzi z forum.
Lucy09 nie obrywałam liści, z czerwoną to na razie postępuje trochę na wyczucie, może się uda.
Jeśli nie zdobędziesz sadzonek odezwij sie do mnie późna wiosną jak moje ruszą . Podzielę się . Teraz już nie mam co uciąć ,oskubałam je totalnie dla ludzi z forum.
Lucy09 nie obrywałam liści, z czerwoną to na razie postępuje trochę na wyczucie, może się uda.
Ok, odezwę się jak nic u nas nie kupię Dzięki!!Agii pisze:bura4 co roku w Biedronie w kwietniu są sadzoki datur do kupienia , w zeszłym roku kosztowały ok 7 zł za szt.
Jeśli nie zdobędziesz sadzonek odezwij się do mnie późna wiosną jak moje ruszą . Podzielę się . Teraz już nie mam co uciąć ,oskubałam je totalnie dla ludzi z forum.
Cattleyomaniaczka
Marta
Marta
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Marto- we Floranie są wiosna nie tylko sadzonki różnych kolorów datur- także sadzonki wielu innych ciekawych roslin- jak np milin, kolorowe męczennice, róże, krzewy owocowe itp... To jest najczęściej odwiedzany przeze mnie sklep... Wielki wybór nasion cebul hipeastrów, lilii kłaczy wszelakich- kann, dalii...
Zajrzyj do Auchana- ja byłam w sobote- mówie ci - oczy mi wylazły- nie mogłam odejść od regałów- wszelkie niespotykane raczej często rosliny w kapersach- ogrodowy amarylis- kika kolorów ismen, agapanty, lilie, dalie, eukomisy w bodaj 3 kolorach, krynka biąło czerwona, neriny w 3 kolorach, tuberoza, in wiele wiele innych - wszystkiego nie pamietam. Kapersy przeważnie po 9 zł szt.
Ja kupiłam
Zajrzyj do Auchana- ja byłam w sobote- mówie ci - oczy mi wylazły- nie mogłam odejść od regałów- wszelkie niespotykane raczej często rosliny w kapersach- ogrodowy amarylis- kika kolorów ismen, agapanty, lilie, dalie, eukomisy w bodaj 3 kolorach, krynka biąło czerwona, neriny w 3 kolorach, tuberoza, in wiele wiele innych - wszystkiego nie pamietam. Kapersy przeważnie po 9 zł szt.
Ja kupiłam
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Takie maleństwo dostałam od znajomej - podobno wieloletni w kolorze łososiowo różowym Czy coś muszę z nim teraz zrobić , czy wystarczy widny parapet ? Kiedy zacząć dokarmiać nawozem ? Z bieluniami nie wiele dotąd miałam do czynienia , a wydaje mi się że ta górna gałązka wyrasta w takim miejscu że w przyszłości mogłaby się złamać
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Mnie Auchan nie zaciekawił, ale Floran odwiedzam co tydzień, na razie czekam na datury Może róże, ale takie na pniu, jeszcze jedną bym z chęcią kupiła, powiedzmy taką ze 120 cm... bo planuję na tarasie takie zrobić w donicach (znaczy wiaderkach) Powiadają, że we Floranie nawet pełne datury miewają, zobaczymyNela pisze: Marto- we Floranie są wiosna nie tylko sadzonki różnych kolorów datur- także sadzonki wielu innych ciekawych roslin- jak np milin, kolorowe męczennice, róże, krzewy owocowe itp... To jest najczęściej odwiedzany przeze mnie sklep... Wielki wybór nasion cebul hipeastrów, lilii kłaczy wszelakich- kann, dalii...
]
Cattleyomaniaczka
Marta
Marta
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Długo czekać- to znaczy około 2-mce... / ja nie moczyłam nasion.../
Tego roku siałam 6 nasion bielunia jednorocznego 8 lutego- i dwa juz wzeszły...nie tracę nadziei na jeszcze przynajmniej dwa... A datury drzewiaste tylko jedno widać...mam nadzieję, że na razie... /też nie moczyłam.../
Tego roku siałam 6 nasion bielunia jednorocznego 8 lutego- i dwa juz wzeszły...nie tracę nadziei na jeszcze przynajmniej dwa... A datury drzewiaste tylko jedno widać...mam nadzieję, że na razie... /też nie moczyłam.../
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No to zaczne może ja
Brugmansia sanguinea
Zdjęcie przed chwilą zrobione
Jeszcze kilka dni i dołączą inne
Brugmansia sanguinea
Zdjęcie przed chwilą zrobione