Zwartnica,Hippeastrum cz.2
- kocurek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Taka tendencja, podobnie jest za oknem 8)
A mnie cos podjudziło, i tego kupionego w Biedronce hipka wyjęłam z doniczki w celu przesadzenia, a tam... zgroza! w środku pełno starych, zgniłych korzeni, jakby cebula nie była wysadzana? nie wiem. Wszystkie zgniłki wywaliłam, i wsadziłam cebule do nowej ziemi.
Teraz sie boje, czy mu nie zaserwowałam terapii szokowej
- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Oo to ja też muszę zajrzeć do mojego, bo już się w nim zakochałam więc muszę o niego dbać:-)
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ostatnie posty niestety zniknęły z przyczyn technicznych
Reszta na szczęście została
Wątek przeczytany od deski do deski.Wasze hipki są cudne -szczególnie podobały mi się te pełne i "motyle".Na moich na razie musi się skończyć -teraz priorytet to remont i ocieplanie domu ) chyba,że Ktoś chciałby się wymienić na daturki czy fuksje
Miałam jednak kilka pytań:
-prośba o pomoc w pozbyciu się ziemiórek i skoczogonków :x
-widziałam,że przesadzałyście od razu swoje "biedronkowe",moje już na dniach powinny zakwitnąć(wtedy dalsza część odmianowego QUIZU -czy mogę poczekać czy lepiej teraz je przesadzić(pamiętam,że są za głęboko )?Ziemia uniwersalna(nie było chyba rodzaju w poprzednich postach )
-oraz pytanie o czerwoną plamistość(na dwóch ostatnich zdjęciach niezbyt wyraźnie widoczne są te rzędy kropeczek,na cebulach nie zauważyłam-może u mnie chodzi o jakieś pigmentacyjne zmiany
Widziałam też,że Czarodziej ujawnił nam Swoją Krainę Światła-pozdrawiam i dziękuję za dotychczasowe(fiołeczek odzyskał wigor) oraz przyszłe rady
Reszta na szczęście została
Wątek przeczytany od deski do deski.Wasze hipki są cudne -szczególnie podobały mi się te pełne i "motyle".Na moich na razie musi się skończyć -teraz priorytet to remont i ocieplanie domu ) chyba,że Ktoś chciałby się wymienić na daturki czy fuksje
Miałam jednak kilka pytań:
-prośba o pomoc w pozbyciu się ziemiórek i skoczogonków :x
-widziałam,że przesadzałyście od razu swoje "biedronkowe",moje już na dniach powinny zakwitnąć(wtedy dalsza część odmianowego QUIZU -czy mogę poczekać czy lepiej teraz je przesadzić(pamiętam,że są za głęboko )?Ziemia uniwersalna(nie było chyba rodzaju w poprzednich postach )
-oraz pytanie o czerwoną plamistość(na dwóch ostatnich zdjęciach niezbyt wyraźnie widoczne są te rzędy kropeczek,na cebulach nie zauważyłam-może u mnie chodzi o jakieś pigmentacyjne zmiany
Widziałam też,że Czarodziej ujawnił nam Swoją Krainę Światła-pozdrawiam i dziękuję za dotychczasowe(fiołeczek odzyskał wigor) oraz przyszłe rady
Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
-
- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Cichutko bo wszystkich zatkało na widok takich piękności:-)
Karolina
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Boskie Karinko.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
-
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt: